Κυριακή, 23 Ιούν, 2024

  • Περισσότεροι από 1.000 οι νεκροί στη διάρκεια του προσκυνήματος στη Μέκκα εν μέσω ακραίας ζέστης
  • ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ: Με «ατομική ευθύνη» και επίκληση των «ακραίων» καιρικών φαινομένων για ακόμη ένα καλοκαίρι
  • ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ
  • Πάνω από 21 δισ. στην τριετία για πολεμικά σχέδια του ΝΑΤΟ
  • ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΩΝ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΖΑΕΦ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
  • Συντονίζουν την πάλη τους οι εργάτες της κλωστοϋφαντουργίας
Περισσότεροι από 1.000 οι νεκροί στη διάρκεια του προσκυνήματος στη Μέκκα εν μέσω ακραίας ζέστης1 ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ: Με «ατομική ευθύνη» και επίκληση των «ακραίων» καιρικών φαινομένων για ακόμη ένα καλοκαίρι2 ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ3 Πάνω από 21 δισ. στην τριετία για πολεμικά σχέδια του ΝΑΤΟ4 ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΩΝ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΖΑΕΦ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ5 Συντονίζουν την πάλη τους οι εργάτες της κλωστοϋφαντουργίας6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Στοχοποιεί και τα επιδόματα ανεργίας η κυβέρνηση

Με τα επίσημα και πιο πρόσφατα στοιχεία της ΔΥΠΑ (Μάης 2024) να δείχνουν ότι από τους 794.752 εγγεγραμμένους ανέργους έλαβαν επίδομα ανεργίας μόλις 81.455 άνεργοι, δηλαδή ένας στους δέκα, οργή προκαλούν οι τροχιοδεικτικές βολές της κυβέρνησης για αλλαγές στην καταβολή και στο ύψος του επιδόματος.Πρακτικά πάνω α... Περισσότερα

Σφίγγει διαρκώς η θηλιά στους μικρούς επαγγελματίες

από Η Άλλη Άποψη
Σφίγγει διαρκώς η θηλιά στους μικρούς επαγγελματίες

Αποκαλυπτικά τα στοιχεία της ΓΣΕΒΕΕ για το δεύτερο 6μηνο του 2023

Την έντονη ανασφάλεια και την αβεβαιότητα εξαιτίας του άνισου ανταγωνισμού αλλά και των ασκούμενων πολιτικών, που βιώνουν οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, καταγράφει η έρευνα «οικονομικού κλίματος» την οποία διεξήγαγε το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ για το δεύτερο εξάμηνο του 2023.

Χαρακτηριστικό είναι ότι το 34,2% των επιχειρήσεων δήλωσε ότι ο κύκλος εργασιών μειώθηκε το δεύτερο εξάμηνο, ενώ άλλο ένα 34,6% δήλωσε πως παρέμεινε ο ίδιος, και μόλις το 29,1% δήλωσε ότι είχε αύξηση.

Παράλληλα, καταγράφεται σοβαρό πρόβλημα στη ρευστότητα των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων. Ετσι, περισσότερες από 4 στις 10 (42,4%) δήλωσαν πως η ρευστότητά τους μειώθηκε το δεύτερο εξάμηνο, ακόμα 35,6% ότι δεν μεταβλήθηκε και μόνο το 21,5% δήλωσε αύξηση της ρευστότητας.

Σε κάθε περίπτωση, μία στις δύο επιχειρήσεις «ξύνουν τον πάτο του βαρελιού», καθώς το 25,5% δεν έχει ούτε ένα ευρώ ρευστά διαθέσιμα και ακόμα για το 25,5% τα ταμειακά τους διαθέσιμα επαρκούν το πολύ για έναν μήνα.

Σε πραγματική γάγγραινα για τις μικρές επιχειρήσεις έχει αναδειχτεί η αύξηση του λειτουργικού τους κόστους. Συγκεκριμένα, σχεδόν 9 στις 10 επιχειρήσεις (87,8%) δήλωσαν ότι το κόστος λειτουργίας τους έχει αυξηθεί τα δύο τελευταία χρόνια.

Αν και η κατάσταση σχετικά με τις καθυστερημένες υποχρεώσεις των επιχειρήσεων στις τελευταίες έρευνες παραμένει σταθερή, εντούτοις παραμένουν υψηλές. Ετσι, το 30,6% των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων έχουν 1 τουλάχιστον ληξιπρόθεσμη οφειλή, απ' αυτές το 7,4% έχει 2 ληξιπρόθεσμες οφειλές ενώ το 10,1% 3 ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Τέλος, όσον αφορά τις επιπτώσεις του νέου τεκμαρτού τρόπου φορολόγησης των ατομικών επιχειρήσεων, οι 6 στις 10 (61%) θεωρούν ότι ο νέος τρόπος φορολόγησης θα οδηγήσει σε νέα «λουκέτα».Έχει διαβαστεί 683 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Κυκλοφόρησε το νέο (11ο) βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα χειρόγραφα του θανάτου»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 610 επισκέπτες και 0 μέλη.