Τετάρτη, 24 Ιούλ, 2024

 • Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας: «Από τη Γη ως τον ουρανό: μαθαίνω, σκέφτομαι, ζω...»
 • Γιορτή Πίτας στο Σέλι
 • Η Τουρκία έστειλε πολεμικά πλοία ανάμεσα σε Κάσο και Κάρπαθο σε περιοχή που χαρακτηρίζει «τουρκική υφαλοκρηπίδα»
 • Το ΚΚΕ καταγγέλλει την ποινικοποίηση και εξάλειψη της ανθρωπιστικής βοήθειας στους Παλαιστινίους από το κατοχικό κράτος του Ισραήλ
 • Τσιάρας σε Μπαρτζώκα: Καμία οικονομική επιβάρυνση για τους παραγωγούς λαϊκών αγορών για την εγγραφή και ανανέωση εγγραφής στο ΜΕΝΟ.
 • ΚΚΕ: Για τα 50 χρόνια από την επαναφορά της αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας
Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας: «Από τη Γη ως τον ουρανό: μαθαίνω, σκέφτομαι, ζω...»1 Γιορτή Πίτας στο Σέλι2 Η Τουρκία έστειλε πολεμικά πλοία ανάμεσα σε Κάσο και Κάρπαθο σε περιοχή που χαρακτηρίζει «τουρκική υφαλοκρηπίδα»3 Το ΚΚΕ καταγγέλλει την ποινικοποίηση και εξάλειψη της ανθρωπιστικής βοήθειας στους Παλαιστινίους από το κατοχικό κράτος του Ισραήλ4 Τσιάρας σε Μπαρτζώκα: Καμία οικονομική επιβάρυνση για τους παραγωγούς λαϊκών αγορών για την εγγραφή και ανανέωση εγγραφής στο ΜΕΝΟ.5 ΚΚΕ: Για τα 50 χρόνια από την επαναφορά της αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Συνεκπαιδεύσεις

«Από την άσκηση στο άμεσο χτύπημα»: Μόνο έτσι μπορούν να κωδικοποιηθούν ο βομβαρδισμός της Υεμένης από το Ισραήλ και οι αποκαλύψεις ότι είχε προηγηθεί σχετική «πρόβα» με στρατιωτική συνεκπαίδευση με την Ελλάδα μόλις πριν δύο μήνες. Περισσότερα

Στ. Κασσελάκης: Οποιος διαφωνεί να σηκωθεί να φύγει

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
Στ. Κασσελάκης: Οποιος διαφωνεί να σηκωθεί να φύγει

Να σηκωθεί να φύγει όποιος διαφωνεί ζήτησε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Στέφανος Κασσελάκης από τα μέλη της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ όταν αναφέρονταν στο θέμα του γάμου, της τεκνοθεσίας και της υιοθεσίας από ομόφυλο ζευγάρι. Απέφυγε να μιλήσει για "κομματική πειθαρχία" και επανέλαβε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει το κυβερνητικό νομοσχέδιο καλώντας και το ΠΑΣΟΚ να πράξει το ίδιο. 

Για να υποστηρίξει την αναγκαιότητα υπερψήφισης του νομοσχεδίου της ΝΔ έφτασε στο σημείο να πει πως «η Αριστερά στα βουνά ξέρει να αγωνίζεται, όχι να κρύβεται».

Χαρακτήρισε «κουτοπονηριές» την ενθάρρυνση του πρωθυπουργού για αποχή των βουλευτών της ΝΔ και ανέφερε πως «έχω φτάσει στο σημείο να συμφωνώ με τον Αντώνη Σαμαρά. Πώς είναι δυνατό να λέει στους ψηφοφόρους "ελάτε να ψηφίσετε" και στους βουλευτές του "απόσχετε";». Η Αριστερά στα βουνά ξέρει να αγωνίζεται, όχι να κρύβεται.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Παύλος Πολάκης προτίθεται να μην υπερψηφίσει το νομοσχέδιο της ΝΔ και σήμερα εμφανίσθηκαν δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι ο Στέφανος Κασσελάκης τηλεφώνησε στον Παύλο Πολάκη και να τον απείλησε με διαγραφή. Ο Π. Πολάκης έκανε δήλωσε στο newsit.gr λέγοντας πως «δεν ισχύει και δεν ξέρω ποιος διαρρέει αυτές τις πληροφορίες». 

Ηξεις αφήξεις για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Ο Στ. Κασσελάκης δείχνοντας την ταύτιση με τη ΝΔ ανέφερε ότι η κυβέρνηση υιοθετεί ή ακολουθεί τις παρεμβάσεις του ΣΥΡΙΖΑ όπως λέγοντας ότι «πολιτική συγκυρία των τελευταίων ημερών δείχνει πως ο κ. Μητσοτάκης στηρίζεται σε μέτρα, ακόμα και απόπειρες μεταρρυθμίσεων, τουλάχιστον κατόπιν δικών μας στοχευμένων αντιπολιτευτικών παρεμβάσεων» αναφερόμενος στο γάμο ομόφυλων ζευγαριών και τα μέτρα κοροϊδία για ακρίβεια και βια μέσα και έξω από τα γήπεδα.

Ταύτιση και στο θέμα της της επιστολικής ψήφου. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «για την επιστολική ψήφο θα τοποθετηθούμε άμεσα. Έχουμε πει πως αν καλυφθούν πλήρως τα ζητήματα της διαφάνειας και του αδιάβλητου της ψήφου, θα ταχθούμε υπέρ.»

Ηξεις αφήξεις και ακροβασίες για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν δήλωσε αρνητικός στα ιδιωτικά πανεπιστήμια εφόσον αυτά είναι ποιοτικά ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση ότι δεν θέλει να φέρει το Χάρβαρντ αλλά να εξυπηρετήσει τα κολέγια φίλων της.  

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως «μας παραμυθιάζουν με το Χάρβαρντ παρ' ότι ξέρουν ότι στην Ελλάδα, όπως και στην Ευρώπη, δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για τα μεγάλα ποιοτικά ιδιωτικά ιδρύματα και πανεπιστήμια των Ηνωμένων Πολιτειών. Το γνωρίζουν. Για άλλη μια φορά σας λένε ψέματα. Αυτό που τους ενδιαφέρει, όπως έδειξε η ελάχιστη βάση εισαγωγής, είναι η πελατεία για τα κολλέγια των φίλων της κυβέρνησης.»

Εμμεσως πλην σαφώς παραδέχθηκε ότι είναι υπέρ των "καλών" ιδιωτικών πανεπιστημίων τα οποία θα συνεργάζονται με ελληνικά πανεπιστήμια. Ανέφερε: «Θέλουμε ποιοτική ανώτατη εκπαίδευση, όπως στις ανεπτυγμένες ευρωπαϊκές χώρες, με καλά χρηματοδοτημένα πανεπιστήμια, που θα μπορούν να συνεργάζονται ισότιμα με κορυφαία ξένα πανεπιστήμια, σε μεταπτυχιακά και σε έρευνα» και ότι «θα αντιταχτούμε σε κολλέγια-σούπερ μάρκετ πτυχίων». Τα επιχειρήματα αυτά προφανώς δίνουν "αέρα" στην πρόθεση της κυβέρνησης για δημιουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων με δήθεν αναβάθμιση των δημόσιων πανεπιστημίων! 

Οι αξίες του ΣΥΡΙΖΑ συνάδουν πλήρως με τις αξίες της Εκκλησίας

Ο Στέφανος Κασσελάκης, είχε συνάντηση νωρίτερα σήμερα με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Μετά τη συνάντηση ο Στ. Κασσελάκης δήλωσε ότι «από πλευράς μου εξέφρασα ότι οι αξίες της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ συνάδουν πλήρως με τις αξίες της Εκκλησίας»... προκαλώντας ερωτηματικά. 

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι «η Εκκλησία έχει να παίξει μεγάλο ρόλο» στο «να δώσουμε φωνή στους αδύναμους, να προσφέρουμε αλληλεγγύη σε όλα τα κομμάτια της κοινωνίας μας» και πώς «ο ΣΥΡΙΖΑ σίγουρα μπορεί να σταθεί με τον ακτιβισμό του στην κοινωνία στο πλευρό της». Απέφυγε να μιλήσει για το θέμα του διαχωρισμού κράτους - εκκλησίας που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν προχώρησε ποτέ.

Ο Ιερώνυμος δήλωσε ότι «μιλήσαμε για το έργο της Εκκλησίας, μιλήσαμε για την πορεία των συζητήσεων μέχρι τώρα, Εκκλησίας και Πολιτείας. Επαινέσαμε τα σημεία τα καλά που υπάρχουν, ψέξαμε σημεία τα οποία εγώ, από πλευράς δικής μου, είπα ότι θέλουν ακόμα μελέτη και να προχωρήσουν περισσότερο». 

Πρόσθεσε πως «εάν πλανάται ένα ερώτημα που μερικοί θέλουν να έχουν απάντηση ως προς το θέμα του γάμου των ομοφυλοφίλων, εγώ επιφυλάσσομαι να πω πως είμαι επιφυλακτικός, αλλά και ο κ. Κασσελάκης και εγώ είπαμε ότι χρειαζόμαστε στα χέρια μας κάποιο νόμο, κάποιο κείμενο να μελετήσουμε και στη συνέχεια να τα ξαναπούμε.»

Έχει διαβαστεί 420 φορές

Σχόλια

 • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Κυκλοφόρησε το νέο (11ο) βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα χειρόγραφα του θανάτου»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 241 επισκέπτες και 0 μέλη.