Δευτέρα, 12 Ιαν, 2026

  • Δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας της Κούβας, Μιγκέλ ΝτίαζΚανέλ Μπερμούδες
  • Οι Ενωτικές Ομοσπονδίες ΑΣ Κρήτης, που αγωνίζονται και έχουν Μπλόκο, απαντούν στην κυβερνητική προσπάθεια διάσπασης των αγροτών
  • Το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων του ΚΚΕ καταδικάζει την απαράδεκτη επικύρωση της απαγόρευσης του ΚΚ Πολωνίας
  • ΚΚΕ: Η κυβέρνηση συνεχίζει τις άθλιες και πολύμορφες μεθοδεύσεις της για να υπονομεύσει και να διασπάσει τον αγώνα των βιοπαλαιστών αγροτών, κτηνοτρόφων, μελισσοκόμων και αλιέων
  • Ο Τραμπ δηλώνει ότι οι ΗΠΑ θα καταλάβουν «με τον έναν ή τον άλλο τρόπο» τη Γροιλανδία για να μην την καταλάβουν η Ρωσία ή η Κίνα
  • Το ΚΚΕ θέτει κρίσιμα ερωτήματα για το black out σε όλο το FIR Αθηνών με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή
Δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας της Κούβας, Μιγκέλ ΝτίαζΚανέλ Μπερμούδες1 Οι Ενωτικές Ομοσπονδίες ΑΣ Κρήτης, που αγωνίζονται και έχουν Μπλόκο, απαντούν στην κυβερνητική προσπάθεια διάσπασης των αγροτών2 Το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων του ΚΚΕ καταδικάζει την απαράδεκτη επικύρωση της απαγόρευσης του ΚΚ Πολωνίας3 ΚΚΕ: Η κυβέρνηση συνεχίζει τις άθλιες και πολύμορφες μεθοδεύσεις της για να υπονομεύσει και να διασπάσει τον αγώνα των βιοπαλαιστών αγροτών, κτηνοτρόφων, μελισσοκόμων και αλιέων4 Ο Τραμπ δηλώνει ότι οι ΗΠΑ θα καταλάβουν «με τον έναν ή τον άλλο τρόπο» τη Γροιλανδία για να μην την καταλάβουν η Ρωσία ή η Κίνα5 Το ΚΚΕ θέτει κρίσιμα ερωτήματα για το black out σε όλο το FIR Αθηνών με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Κροταλίσματα

Κροταλίσματα

«Ποιος θα είναι ο επόμενος;». Αυτό το ερώτημα «βασανίζει» αστικά ΜΜΕ και επιτελεία μετά την επέμβαση των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα, καλλιεργώντας το «σοκ και δέος» απέναντι στην αμερικανική κυβέρνηση και στις εξελίξεις στα πολεμικά μέτωπα.Και εδώ αρχίζουν οι εκτιμήσεις, με στόχο να κατοχυρώνεται το «δεν γίνεται αλλιώς».Θα είναι η Κολομβία ή τ... Περισσότερα

Στα 31,5 δισ. ευρώ το εμπορικό έλλειμμα το 11μηνο με «άλμα» 10%

από Η Άλλη Άποψη
Στα 31,5 δισ. ευρώ το εμπορικό έλλειμμα το 11μηνο με «άλμα» 10%
Μεγάλη αύξηση παρουσίασε, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, τον Νοέμβρη το εμπορικό έλλειμμα της χώρας, αύξηση που στο σύνολο του 11μήνου Γενάρη - Νοέμβρη αγγίζει το 10%.


Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, η συνολική αξία των εισαγωγών κατά τον Νοέμβρη έφτασε τα 7,2 δισ. ευρώ έναντι 6,9 δισ. ευρώ κατά τον ίδιο μήνα έναν χρόνο πριν, παρουσιάζοντας αύξηση 3,2%.

Η αντίστοιχη αξία χωρίς τα πετρελαιοειδή κατά τον μήνα Νοέμβρη 2024 παρουσίασε αύξηση κατά 256,6 εκατ. ευρώ, δηλαδή 4,9%, ενώ η αντίστοιχη αξία χωρίς τα πετρελαιοειδή και τα πλοία κατά τον μήνα Νοέμβρη 2024 παρουσίασε αύξηση κατά 258,7 εκατ. ευρώ, δηλαδή 5%, σε σχέση με τον Νοέμβρη του 2023.

Η συνολική αξία των εξαγωγών κατά τον μήνα Νοέμβρη 2024 ανήλθε στο ποσό των 4,2 δισ. ευρώ (4.291,1 εκατ. δολάρια) έναντι 4,3 δισ. ευρώ (4.665,9 εκατ. δολάρια) κατά τον ίδιο μήνα του 2023, παρουσιάζοντας μείωση 6,5%.

Η αντίστοιχη αξία χωρίς τα πετρελαιοειδή κατά τον μήνα Νοέμβρη 2024 παρουσίασε αύξηση κατά 157,5 εκατ. ευρώ, δηλαδή 5,2%, και η αντίστοιχη αξία χωρίς τα πετρελαιοειδή και τα πλοία κατά τον μήνα Νοέμβρη 2024 παρουσίασε αύξηση κατά 173,8 εκατ. ευρώ, δηλαδή 5,8%, σε σχέση με τον μήνα Νοέμβρη 2023. Ενώ το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου τον Νοέμβρη ανήλθε σε 3,1 δισ. ευρώ έναντι 2,6 δισ. ευρώ κατά τον ίδιο μήνα του 2023, παρουσιάζοντας αύξηση, σε ευρώ, 18,7%.

Η αντίστοιχη αξία χωρίς τα πετρελαιοειδή κατά τον μήνα Νοέμβρη 2024 παρουσίασε αύξηση του ελλείμματος κατά 99,1 εκατ. ευρώ, δηλαδή 4,5%, ενώ η αντίστοιχη αξία χωρίς τα πετρελαιοειδή και τα πλοία κατά τον μήνα Νοέμβρη 2024 παρουσίασε αύξηση κατά 84,9 εκατ. ευρώ, δηλαδή 3,8% σε σχέση με τον μήνα Νοέμβρη 2023.

Η συνολική αξία των εισαγωγών κατά το χρονικό διάστημα Γενάρη - Νοέμβρη 2024 έφτασε στο ποσό των 77,3 εκατ. ευρώ (83.685,4 εκατ. δολάρια) έναντι 75.948,2 εκατ. ευρώ (81.808,6 εκατ. δολάρια) κατά το ίδιο διάστημα το 2023, παρουσιάζοντας αύξηση, σε ευρώ 1,9%.

Συνολικά, το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου κατά το χρονικό διάστημα Γενάρη - Νοέμβρη 2024 έφτασε τα 31,5 δισ. ευρώ (33.780,7 εκατ. δολάρια) έναντι 28,6 δισ. ευρώ (30.580 εκατ. δολάρια) κατά το ίδιο διάστημα του 2023, παρουσιάζοντας αύξηση, σε ευρώ, 9,9%. Το αντίστοιχο μέγεθος χωρίς τα πετρελαιοειδή παρουσίασε αύξηση κατά 1.820,7 εκατ. ευρώ, δηλαδή 7,8%, και το αντίστοιχο μέγεθος χωρίς τα πετρελαιοειδή και τα πλοία παρουσίασε αύξηση κατά 1.753,3 εκατ. ευρώ, δηλαδή 7,5%.


Έχει διαβαστεί 765 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 267 επισκέπτες και 0 μέλη.