Τετάρτη, 21 Φεβ, 2024

  • Το τέλος του Εθνικού συστήματος υγείας!
  •  Στον Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας ο νέος Αστυνομικός Διευθυντής κ. Ανδρέας Καλογερόπουλος
  • ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ: Καταγγέλλει την απαράδεκτη απόφαση της πλειοψηφίας της ΝΔ να «κλείσουν» οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής για τα Τέμπη
  • Απεργιακή ανακοίνωση Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ημαθίας
  • Μία συνέντευξη από «καρδιάς» με τον Γιώργο Ξ. Τροχόπουλο: «Τράβηξα πολύ κουπί, όταν ασχολούμαι με κάτι αφιερώνομαι ολοκληρωτικά σ’αυτό»
  • Δεν εγκρίθηκε η πρόταση αποπομπής από την Κνεσέτ του κομμουνιστή βουλευτή Ο. Κασίφ
Το τέλος του Εθνικού συστήματος υγείας!1  Στον Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας ο νέος Αστυνομικός Διευθυντής κ. Ανδρέας Καλογερόπουλος2 ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ: Καταγγέλλει την απαράδεκτη απόφαση της πλειοψηφίας της ΝΔ να «κλείσουν» οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής για τα Τέμπη3 Απεργιακή ανακοίνωση Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ημαθίας4 Μία συνέντευξη από «καρδιάς» με τον Γιώργο Ξ. Τροχόπουλο: «Τράβηξα πολύ κουπί, όταν ασχολούμαι με κάτι αφιερώνομαι ολοκληρωτικά σ’αυτό»5 Δεν εγκρίθηκε η πρόταση αποπομπής από την Κνεσέτ του κομμουνιστή βουλευτή Ο. Κασίφ6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Αγώνας όλων!

Αγώνας όλων!

Με τα τρακτέρ τους και κάθε άλλο μέσο, οι αγρότες κατεβαίνουν σήμερα στην Αθήνα και κλιμακώνουν τον δίκαιο αγώνα τους, που συμπληρώνει έναν μήνα στα μπλόκα, χώρια οι κινητοποιήσεις πριν από αυτά.Χιλιάδες λαού - εργαζόμενοι, βιοπαλαιστές και νεολαία - ετοιμάζονται να τους υποδεχτούν, συμμετέχοντας μαζικά στις προσυγκεντρώσεις των σωματε... Περισσότερα

Στην πρώτη θέση των ΝΑΤΟικών χωρών η Ελλάδα σε πολεμικές δαπάνες!

από Η Άλλη Άποψη
Στην πρώτη θέση των ΝΑΤΟικών χωρών η Ελλάδα σε πολεμικές δαπάνες!

Σταθερά στην πρώτη θέση σε ΝΑΤΟικές δαπάνες (ως ποσοστό του ΑΕΠ) βρίσκεται η Ελλάδα, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του γγ του ΝΑΤΟ, πάνω και από τις ΗΠΑ, την ώρα που οι δαπάνες που αφορούν τις λαϊκές ανάγκες και την προστασία του λαού από φυσικές και άλλες καταστροφές βρίσκονται στη μέγγενη της λογικής του «κόστους - οφέλους». 

Η ελληνική κυβέρνηση δαπάνησε το 2022, το 3,54% του ΑΕΠ για πολεμικές δαπάνες και υπερκάλυψε κατά πολύ την νόρμα του 2% του ετήσιου ΑΕΠ που έχει θέσει η λυκοσυμμαχία, αναδεικνύοντας την ολοένα και βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στους επικίνδυνους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, την ώρα που ο ανταγωνισμός με τα άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα έχει μπει ξεκάθαρα σε νέα, ακόμα πιο επικίνδυνη φάση.

Τη δεύτερη θέση στη λίστα κατέλαβαν οι ΗΠΑ με 3,46% του ΑΕΠ και ακολούθησαν η Λιθουανία, η Πολωνία, η Βρετανία, η Εσθονία και η Λετονία.

Σύμφωνα με την έκθεση, η Ελλάδα, εμφανίζεται να δεσμεύει 7,445 δισ. ευρώ το 2022 (κατ' εκτίμηση) για στρατιωτικές δαπάνες, από 6,764 την προηγούμενη χρονιά και 4,812 το 2020, ενώ ο κάθε Έλληνας πολίτης εμφανίζεται να καταβάλλει 730 δολάρια το 2022 γι' αυτές τις δαπάνες, από 696 το 2021 και 504 το 2020.

Η ελληνική κυβέρνηση εμφανίζεται και στην πρώτη τριάδα του δεύτερου στόχου που έχει θέσει το ΝΑΤΟ, ιδιαίτερα μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία: Τουλάχιστον το 20% αυτού του 2% του ΑΕΠ να πηγαίνει για μείζονες εξοπλισμούς. Συγκεκριμένα, εμφανίζεται τρίτη στη σχετική λίστα, με 45,3%, με βάση τα κονδύλια που δεσμεύονται για μαχητικά, φρεγάτες, ελικόπτερα κ.λπ.

Η ΝΔ πήρε έτσι «επάξια» τη σκυτάλη της αύξησης των στρατιωτικών δαπανών από τα χρόνια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όταν, σημειωτέον, προετοιμάστηκε η νέα Συμφωνία για τις βάσεις, αποφασίστηκαν μια σειρά εξοπλισμών, όπως οι αναβαθμίσεις των αεροσκαφών «P3» και «F-16», και παράλληλα υλοποιήθηκε ο πρώτος γύρος Στρατηγικού Διαλόγου μεταξύ Αθήνας - Ουάσιγκτον. Ειδικότερα, το 2015 δαπάνησαν 4,073 δισ. ευρώ, το 2016 4,190, το 2017 4,208 και το 2018 4,560.


Έχει διαβαστεί 820 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Ο Καιρός στη Βέροια


Could not get weather data!

Ποιός είναι online

Έχουμε online 173 επισκέπτες και 0 μέλη.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)