Δευτέρα, 22 Απρ, 2024

  • Το ψηφοδέλτιο μάχης του συνδυασμού ΜέΡΑ25 | Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά
  • Υπερπροβολή
  • «Εκτοξεύτηκαν» οι στρατιωτικές δαπάνες παγκοσμίως
  • Να αποσυρθεί τώρα το αντιδραστικό νομοσχέδιο για τον Δικαστικό Χάρτη της χώρας
  • Με επιτυχία η γιορτή Μαθητικής Δημιουργίας
  • Σήμερα στην Αθήνα η νέα συνάντηση για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης
Το ψηφοδέλτιο μάχης του συνδυασμού ΜέΡΑ25 | Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά1 Υπερπροβολή 2 «Εκτοξεύτηκαν» οι στρατιωτικές δαπάνες παγκοσμίως3 Να αποσυρθεί τώρα το αντιδραστικό νομοσχέδιο για τον Δικαστικό Χάρτη της χώρας4 Με επιτυχία η γιορτή Μαθητικής Δημιουργίας5 Σήμερα στην Αθήνα η νέα συνάντηση για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Τελικά σε ποιους δίνει λεφτά η Ε.Ε;

Του Αλέκου Χατζηκώστα Για μία ακόμη φορά ενόψει ευρωεκλογών από μια σειρά κόμματα που ζητούν τη ψήφο μας αναπαράγεται το ουσιαστικά χρεοκοπημένο επιχείρημα για τα λεφτά που μας δίνει η Ε.Ε και του τι θα γινόμασταν αν δεν υπήρχαν. Η ιστορία κρατά δεκαετίες από εκείνη τη περίοδο πριν την ένταξη στη τότε ΕΟΚ που μας έταζαν ότι «θα τρ... Περισσότερα

Στο 7,6% ο πληθωρισμός τον Δεκέμβρη

από Η Άλλη Άποψη
Στο 7,6% ο πληθωρισμός τον Δεκέμβρη

Στο 7,6% κυμαίνεται ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Δεκέμβρη σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα η Eurostat, ενώ ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη τον ίδιο μήνα διαμορφώνεται στο 9,2%.

Μπορεί τα ποσοστά να είναι μειωμένα σε σχέση με του Νοέμβρη, ωστόσο η εκτίναξη των τιμών των τροφίμων συνεχίζεται, με άνοδο στο 13,8% σε σύγκριση με 13,6% τον προηγούμενο μήνα, την ώρα που ήδη λαϊκά νοικοκυριά στη χώρα μας έχουν αναγκαστεί να μειώσουν σημαντικά τις ποσότητες σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με προβλέψεις διεθνών οργανισμών και οίκων πιστοληπτικής αξιολόγησης οι αυξήσεις των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για την «καταπολέμηση» του πληθωρισμού, οι οποίες θα συνεχισθούν και το 2023, αναμένεται να επηρεάσουν αρνητικά την κατανάλωση.

Η Κομισιόν στις προβλέψεις της για την Ελλάδα αναφέρει ότι ο πληθωρισμός αναμένεται να μειωθεί αλλά να παραμείνει σε αρκετά υψηλά επίπεδα και συγκεκριμένα στο 6% σε μέσα επίπεδα από 8,5% το 2022, καθώς οι αυξήσεις τιμών έχουν διαχυθεί σε όλους σχεδόν τους κλάδους της οικονομία.

Τη στιγμή που οι μισθοί παραμένουν καθηλωμένοι, μετά τις αλλεπάλληλες μειώσεις και απώλειες εισοδήματος για τα λαϊκά νοικοκυριά τα προηγούμενα χρόνια, είναι προφανές από τα στοιχεία, ότι το κόστος ζωής θα παραμείνει πολύ βαρύ για τον λαό.

Μάλιστα, η κυβέρνηση και αστικά κόμματα, αρνούνται να υιοθετήσουν προτάσεις όπως η κατάργηση του ΦΠΑ σε αγαθά πρώτης ανάγκης, κατάργηση Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης σε καύσιμα και θέσπιση πλαφόν στα τιμολόγια της ηλεκτρικής ενέργειας, μέτρα που σε συνδυασμό με γενναίες αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, μπορούν να δώσουν ανακούφιση στο λαό.


Έχει διαβαστεί 737 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ποιός είναι online

Έχουμε online 285 επισκέπτες και 0 μέλη.