Πέμπτη, 13 Μάι, 2021

  • «Στηρίζουμε τον αγώνα των αμπελουργών και των οινοποιών για επιβίωση»: Κατάθεση Ερώτησης από τη Φρόσω Καρασαρλίδου.
  • ΕΚΘΕΣΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΥΓΕΙΑΣ: Ο ιός θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί χωρίς εκατομμύρια θύματα
  • Καθαρισμός...
  • Η κυριακάτικη αργία μετατρέπεται σε σπάνια εξαίρεση...
  • Συντριπτικό πλήγμα στο 8ωρο!
  • Εχασε ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ στο μπάσκετ της Α2 στην ΚΑΡΔΙΤΣΑ
«Στηρίζουμε τον αγώνα των αμπελουργών και των οινοποιών για επιβίωση»: Κατάθεση Ερώτησης από τη Φρόσω Καρασαρλίδου.1 ΕΚΘΕΣΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΥΓΕΙΑΣ: Ο ιός θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί χωρίς εκατομμύρια θύματα2 Καθαρισμός...3 Η κυριακάτικη αργία μετατρέπεται σε σπάνια εξαίρεση...4 Συντριπτικό πλήγμα στο 8ωρο!5 Εχασε ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ στο μπάσκετ της Α2 στην ΚΑΡΔΙΤΣΑ6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Εγκλημα

Εγκλημα

Το νέο έγκλημα σε βάρος του λαού της Παλαιστίνης από το κράτος - δολοφόνο Ισραήλ, με τις πλάτες των ΗΠΑ - ΕΕ, δεν είναι «κεραυνός εν αιθρία». Είναι «κρίκος» στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, που οξύνουν επικίνδυνα τους ανταγωνισμούς στην περιοχή και αποτελούν ναρκοπέδιο για τους λαούς. Δείχνει ταυτόχρονα πόση αξία έχουν οι «διαβεβαιώσεις» της... Περισσότερα

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΦΚΑ: Νέα μείωση κατά 10% στη δαπάνη για κύριες συντάξεις το 2019

από Η Άλλη Άποψη
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΦΚΑ: Νέα μείωση κατά 10% στη δαπάνη για κύριες συντάξεις το 2019

Οι διαχρονικές περικοπές των συντάξεων και η εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου, που έχουν ως αποτέλεσμα την απόδοση πολύ μικρότερων συντάξεων στους νέους συνταξιούχους, οδηγούν κάθε χρόνο στη συμπίεση της συνολικής συνταξιοδοτικής δαπάνης.

Χαρακτηριστικά, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΦΚΑ ενόψει της κατάρτισης του προϋπολογισμού του 2020, οι παροχές προς τους συνταξιούχους για την κύρια σύνταξη το 2019 μειώθηκαν κατά 2,671 δισ. ευρώ σε σχέση με την αντίστοιχη παροχή του 2018!

Συγκεκριμένα, ενώ οι καταβολές για κύρια σύνταξη το 2018 ανήλθαν στα 27,335 δισ. ευρώ, φέτος το ποσό που τελικά θα καταβληθεί (εκτίμηση των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ, ενώ ήδη διανύουμε τον τελευταίο μήνα του έτους) μειώνεται στα 24,663 δισ. Πρόκειται για μια τεράστια αφαίμαξη του εισοδήματος των συνταξιούχων, που αντιστοιχεί στο 9,77% της συνολικής συνταξιοδοτικής δαπάνης.

Σημειωτέον, το 2019 η δαπάνη για τις εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης μειώθηκε στα 177 εκατ. ευρώ, από τα 677 εκατ. ευρώ το 2018. Αλλά ακόμα κι αν αφαιρέσουμε τη διαφορά των 500 εκατ. ευρώ μεταξύ των δύο ετών, το συνολικό κονδύλι για τις κύριες συντάξεις φέτος μειώθηκε κατά 2,171 δισ. ευρώ σε σχέση με το 2018.

Η δραστική αυτή μείωση του κονδυλίου για τις συντάξεις το τρέχον έτος αποτυπώνει την προοδευτική επίδραση που έχει ο νέος τρόπος υπολογισμού των συντάξεων με τον νόμο - λαιμητόμο (4387/2016), αποδεικνύοντας τις καταστροφικές συνέπειές του στο εισόδημα των συνταξιούχων. Επιβεβαιώνει επίσης ότι κατά το τρέχον έτος ο ρυθμός απονομής των εκκρεμών συντάξεων επιδεινώθηκε περαιτέρω, με αποτέλεσμα χιλιάδες νέοι συνταξιούχοι να λαμβάνουν τα πενιχρά ποσά των προσωρινών συντάξεων και με αυτά να προσπαθούν να επιβιώσουν...

Με βάση τον καταρτιζόμενο προϋπολογισμό για το 2020, το κονδύλι για τις κύριες συντάξεις αναμένεται να μειωθεί παραπέρα, κατά 155 εκατ. ευρώ, δείχνοντας ότι η τάση μείωσης των συντάξεων θα συνεχίζεται απρόσκοπτα.

Η προϋπολογισμένη παραπέρα μείωση των συντάξεων για τον επόμενο χρόνο εκφράζεται και στην κλιμακούμενη μείωση της κρατικής επιχορήγησης προς τον ΕΦΚΑ, η οποία για το 2020 περικόπτεται κατά 481 εκατ. ευρώ, από τα 14,902 δισ. ευρώ στα 14,421 δισ.

Έχει διαβαστεί 178 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Η ταβέρνα "Πλάτανος" τώρα κοντά σας και με Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 23 °C
Άνεμος ΝΝΑ 2 μποφόρ

Πέμπτη, 13 Μαϊου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 12 ως 24 °C
Άνεμος ΝΔ 1-2 μποφόρ

Παρασκευή, 14 Μαϊου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 13 ως 24 °C
Άνεμος ΝΝΔ 2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 551 επισκέπτες και 1 μέλος.