Τρίτη, 16 Απρ, 2024

  • ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΚΡΟΣ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ
  • Απεργία σήμερα στα ΜΜΕ
  • Δίωρη στάση εργασιών από τους δικαστικούς υπαλλήλους
  • ΚΑΛΕΣΜΑ της ΠΕΜ στις απεργιακές συγκεντρώσεις ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
  • ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ:Κινητοποίηση στο Κέντρο Υγείας για την άμεση ενίσχυση όλων των δημόσιων δομών υγείας και πρόνοιας
  • Μία ενδιαφέρουσα εκδήλωση
ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΚΡΟΣ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ1 Απεργία σήμερα στα ΜΜΕ2 Δίωρη στάση εργασιών από τους δικαστικούς υπαλλήλους3 ΚΑΛΕΣΜΑ της ΠΕΜ στις απεργιακές συγκεντρώσεις ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ4 ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ:Κινητοποίηση στο Κέντρο Υγείας για την άμεση ενίσχυση όλων των δημόσιων δομών υγείας και πρόνοιας5 Μία ενδιαφέρουσα εκδήλωση6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Κανείς εφησυχασμός!

Οι τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή εκτοξεύουν σε άλλο επίπεδο τους κινδύνους στην περιοχή και φέρνουν ακόμα πιο κοντά το ενδεχόμενο γενίκευσης του πολέμου. Οι πύλες της Κολάσεως χάσκουν ορθάνοιχτες για τους λαούς και δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός.Μαζί με την επείγουσα ανάγκη να δυναμώσει η αντιπολεμική - αντιιμπεριαλιστική ... Περισσότερα

 Στοιχεία Εργάνη: Παγίωση των ελαστικών μορφών απασχόλησης

από Η Άλλη Άποψη

Αρνητικό εμφανίζεται το ισοζύγιο προσλήψεων - απολύσεων για το τρίμηνο Γενάρης - Μάρτης 2015 συγκριτικά με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2014, σύμφωνα με τα στοιχεία του συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ». Συγκεκριμένα το Γενάρη - Μάρτη 2015 έγιναν περίπου 28.164 περισσότερες προσλήψεις από απολύσεις, ενώ το Γενάρη - Μάρτη 2014 έγιναν περίπου 40.876 παραπάνω προσλήψεις.

Ωστόσο αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι ότι έχει παγιωθεί η κατάσταση τουλάχιστον το 50% των προσλήψεων να είναι μερικής απασχόλησης (συμπεριλαμβανομένης και της εκ περιτροπής απασχόλησης). Έτσι, το 2014, από το σύνολο των προσλήψεων το 50,5% ήταν μερικής και εκ περιτροπής απασχόλησης. Σε αριθμούς, από 1.566.139 προσλήψεις οι 790.918 ήταν μερικής και εκ περιτροπής απασχόλησης. Ίδια ακριβώς είναι η εικόνα και στο πρώτο τρίμηνο του 2015, όπου το 50,3% των προσλήψεων είναι μερικής και εκ περιτροπής απασχόλησης.

Τα στοιχεία δείχνουν τη σαφή πλέον τάση κυριαρχίας των ευέλικτων και ελαστικών μορφών εργασίας σε βάρος της μόνιμης και σταθερής εργασίας.

Έχει διαβαστεί 437 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ποιός είναι online

Έχουμε online 405 επισκέπτες και 0 μέλη.