Τετάρτη, 06 Δεκ, 2023

  • Δεκαπέντε χρόνια από την από την εν ψυχρώ δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου
  • Απαγόρευση δημόσιων συναθροίσεων την Πέμπτη λόγω της επίσκεψης Ερντογάν
  • Αμερικανιές...
  • Καπιταλιστικές Επιλογές Ελευθερίας
  • Στάση εργασίας εργαζομένων στη ΔΕΥΑΒ
  • «ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ»: «Ποδαρικό» στη Βουλή με εξυπηρετήσεις στα «κοράκια»
Δεκαπέντε χρόνια από την από την εν ψυχρώ δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου1 Απαγόρευση δημόσιων συναθροίσεων την Πέμπτη λόγω της επίσκεψης Ερντογάν2 Αμερικανιές...3 Καπιταλιστικές Επιλογές Ελευθερίας4 Στάση εργασίας εργαζομένων στη ΔΕΥΑΒ5 «ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ»: «Ποδαρικό» στη Βουλή με εξυπηρετήσεις στα «κοράκια»6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Μύθοι για την Ενέργεια

Καθώς ολοκληρώνεται μια ακόμα φάση «προσαρμογής» της Ενέργειας - εμπόρευμα στην «απελευθερωμένη» αγορά της παραγωγής και διανομής, ο λαός μπορεί να δει τώρα πιο καθαρά τα ψέματα που του έλεγαν όλες διαχρονικά οι κυβερνήσεις και τα αστικά κόμματα για τα «οφέλη» που θα αποκόμιζε τάχα από τη στρατηγική της ΕΕ και σ' αυτόν τον τομέα.Τη στρ... Περισσότερα

Συμφωνία για το 3ο μνημόνιο «κατά προτίμηση πριν από τις 20 Αυγούστου» θέλει ο Ζ. Κ. Γιούνκερ

από Η Άλλη Άποψη

 

Συμφωνία για το 3ο μνημόνιο πριν από τις 20 Αυγούστου θέλει ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Δηλώνει πως «όλες οι αναφορές που φθάνουν σε μένα μου επιτρέπουν να συναγάγω ότι είναι δυνατή η επίτευξη συμφωνίας κατά τη διάρκεια του μήνα, κατά προτίμηση πριν από τις 20 Αυγούστου».

Αναφέρει πως «οι διαπραγματεύσεις προχωρούν κατά ικανοποιητικό τρόπο» αλλά δεν αποκλείει ένα νέο δάνειο - «γέφυρα», αν δεν κλείσει η συμφωνία μέσα στο επιθυμητό χρονοδιάγραμμα.

Αναφέρει πως «θα πρέπει να προσφύγουμε σε μία δεύτερη προσφυγή σε έναν μηχανισμό χρηματοδότησης - "γέφυρας"» στην περίπτωση που ο χρόνος για τη διαπραγμάτευση δεν είναι αρκετός.

Στις 20 Αυγούστου η κυβέρνηση πρέπει να καταβάλει το ποσό των 3,2 δισ. ευρώ στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Στην περίπτωση που δεν ενεργοποιηθεί το νέο δάνειο μέσω του ESM με την υπογραφή του 3ου μνημονίου, τότε πιθανολογείται πως η κυβέρνηση θα καταφύγει στον EFSM για δάνειο - «γέφυρα» όπως έγινε και τον Ιούλη, λαμβάνοντας δάνειο 7,1 δισ. ευρώ.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρόσφατα ενέκρινε αλλαγές στον κανονισμό του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSM) προκειμένου να απλοποιηθεί η διαδικασία χορήγησης δανείου σε κάποιο κράτος - μέλος της Ευρωζώνης.

Συγκεκριμένα ενέκρινε τροπολογία, με την οποία προστατεύονται οι χώρες που βρίσκονται εκτός Ευρωζώνης από την παροχή χρηματοδοτικής βοήθειας σε κάποια χώρα της Ευρωζώνης με άμεση και πλήρη αποζημίωση αν υποστούν ζημιές.

 

Έχει διαβαστεί 554 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη Βέροια


Could not get weather data!

Ποιός είναι online

Έχουμε online 235 επισκέπτες και 0 μέλη.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)