Παρασκευή, 08 Δεκ, 2023

  • Χρήστος Τουμανίδης, ποιητής: « Η Ποίηση είναι τρόπος ζωής»
  • Εμμονή της κυβέρνησης στα ιδιωτικά πανεπιστήμια προς όφελος των εμπόρων της γνώσης
  • Συντεταγμένη αποχώρηση 57 μελών του ΣΥΡΙΖΑ στην Ημαθία
  • Ρέντη: Αστυνομικός τραυματίστηκε σοβαρά σε επεισόδια στο κλειστό «Μ. Μερκούρη»
  • Ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο
  • Νεκρός από ισραηλινό βομβαρδισμό στη Γάζα ο παλαιστίνιος ποιητής Ρεφαάτ Αλαρίρ
Χρήστος Τουμανίδης, ποιητής: « Η Ποίηση είναι τρόπος ζωής»1 Εμμονή της κυβέρνησης στα ιδιωτικά πανεπιστήμια προς όφελος των εμπόρων της γνώσης2 Συντεταγμένη αποχώρηση 57 μελών του ΣΥΡΙΖΑ στην Ημαθία3 Ρέντη: Αστυνομικός τραυματίστηκε σοβαρά σε επεισόδια στο κλειστό «Μ. Μερκούρη»4 Ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο5 Νεκρός από ισραηλινό βομβαρδισμό στη Γάζα ο παλαιστίνιος ποιητής Ρεφαάτ Αλαρίρ6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Καφενειακές αναλύσεις...

Της άφιξης Ερντογάν προηγήθηκαν διάφορες ...καφενειακές αναλύσεις στα κανάλια και στα ραδιόφωνα για το τι σηματοδοτεί το «καλό κλίμα» που οι «έγκριτοι» σχολιαστές διέβλεπαν ότι θα ακολουθήσει. Οι μεν έλεγαν ότι ο Τούρκος Πρόεδρος έρχεται περίπου ...ταπεινωμένος στην Ελλάδα, σε μια «δύσκολη περίοδο» για τη χώρα του, εξαιτίας των διεθνών... Περισσότερα

Συμπόρευση με το ΚΚΕ για «το μεγάλο, το ωραίο, το συγκλονιστικό», για να βάλουμε τέλος στη βαρβαρότητα, για τον σοσιαλισμό

από Η Άλλη Άποψη
Συμπόρευση με το ΚΚΕ για «το μεγάλο, το ωραίο, το συγκλονιστικό», για να βάλουμε τέλος στη βαρβαρότητα, για τον σοσιαλισμό

Παραθέτουμε την ομιλία του Δ. Κουτσούμπα: 

Φίλες και φίλοι, συντρόφισσες και σύντροφοι,

Το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή» κι εδώ στη Θεσσαλονίκη, όπως και σε όλη τη χώρα, με αυτή τη μεγάλη και εντυπωσιακή συμμετοχή λαού και νεολαίας, δίκαια αναδεικνύεται σε ένα πολύ μεγάλο πολιτικό και πολιτιστικό γεγονός.

Όπως ακριβώς το οραματιζόταν και ο Μάνος Λοΐζος, που σαν σήμερα πριν από 40 χρόνια έφυγε από τη ζωή:

«Ένα μεγάλο ετήσιο γεγονός, αφού όμως μέσα στη χρονιά έχουν γίνει οι απαραίτητες και αναγκαίες ζυμώσεις και προετοιμασίες, ξεκινώντας από την επαρχία και όπου θα μπορούσαμε να πούμε πια ότι κάποιες μέρες του Σεπτέμβρη όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ».

Ναι, μπορούμε πια να το πούμε αυτό! Το όραμα του Μάνου για το Φεστιβάλ το έκαναν πράξη οι νέοι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες, που κάθε χρόνο χτίζουν και ομορφαίνουν αυτή την κόκκινη πολιτεία με τα υλικά της συντροφικότητας, της ανιδιοτέλειας, της πρωτοπόρας ριζοσπαστικής δημιουργίας.

Και ναι, εδώ στη Θεσσαλονίκη, αυτές τις τρεις μέρες, «όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ»!

Εδώ συναντιέται η νεανική αμφισβήτηση με την ανατρεπτική ιδεολογία, την πολιτική πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ.

Γιατί εδώ, στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ, το ΚΚΕ απευθύνει στη νέα γενιά το πιο όμορφο κάλεσμα:

Το κάλεσμα στον αγώνα για την κοινωνία των ονείρων και φιλοδοξιών της νέας γενιάς, την κοινωνία του σοσιαλισμού.

Όπως ακριβώς το περιέγραψε ο πολύτιμος σύντροφός μας ο Κώστας Καζάκος, ο οποίος δεν είναι πια ανάμεσά μας, μιλώντας για τα 40 χρόνια του Φεστιβάλ:

«Μέσα σε αυτή την προσέλευση κόσμου σαν θύελλα και βλέπεις τα πρόσωπα που μπορεί να είναι και αδιαμόρφωτοι, να μην είναι ΚΝίτες, να μην είναι οργανωμένα παιδιά, νέοι και κυκλοφορούν μέσα εκεί με μια ανάταση, μια ευφορία, που βγαίνει από το κλίμα του Φεστιβάλ, από τον στόχο του, από το περιεχόμενο. Αυτό το μυρίζεται ο κόσμος από μακριά και φαίνεται ακριβώς η άλλη ποιότητα, το άλλο ήθος των ανθρώπων που δεν παλεύουν μόνο για το μεροκάματό τους, μόνο για το συμφέρον τους, μόνο για την καριέρα τους, αλλά βάζουν όλες τους τις δυνάμεις σε έναν κοινό στόχο που τους υπερβαίνει, που είναι ψηλότερος και ανώτερος και περιεκτικότερος από τη ζωούλα του καθενός μας».

Ναι, βάζουμε όλες μας τις δυνάμεις για «το μεγάλο, το ωραίο, το συγκλονιστικό», για την υπόθεση της τάξης μας, του Κόμματός μας, για την κοινωνική απελευθέρωση και τον σοσιαλισμό - κομμουνισμό.

Από αυτήν την κοινωνία που οραματιζόμαστε και για την οποία παλεύουμε καθημερινά, εμπνεόμαστε οι κομμουνιστές και χτίζουμε αυτές τις πολιτείες του Φεστιβάλ.

Για να συναντηθούμε μαζί σας.

Με όσους ανησυχείτε και προβληματίζεστε.

Με όσους δεν συμβιβάζεστε με την αδικία, τη μιζέρια.

Με όσους αναζητείτε τι και πώς θα το αλλάξουμε.

Πώς τελικά θα απαλλαγούμε απ’ αυτή τη βαρβαρότητα και θα ανοίξουμε τον δικό μας δρόμο για τις δικές μας ανάγκες.

Μπορούμε και θα τα καταφέρουμε!

Φίλες και φίλοι,

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Σήμερα, οι ίδιες οι εξελίξεις επιβάλλουν οι εργάτες, οι αυτοαπασχολούμενοι των πόλεων και της υπαίθρου, επαγγελματίες και αγρότες, οι νέοι και οι νέες στα σχολεία και στα πανεπιστήμια, οι γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, να βγουν μπροστά, να βάλουν τη δική τους σφραγίδα στις εξελίξεις.

Κι αυτό μπορεί να συμβεί με συμμετοχή, οργάνωση και δράση στο σωματείο, στον σύλλογο, στην επιτροπή αγώνα, εκεί που η ημερήσια διάταξη γράφει και η απόφαση όλων υπογραμμίζει: Υπεράσπιση του βιοτικού επιπέδου και του εισοδήματος του λαού, αξιοπρεπής ζωή με δικαιώματα.

Αυτό είναι το κρίσιμο σήμερα! Γιατί στην ημερήσια διάταξη της κυβέρνησης της ΝΔ και των άλλων κομμάτων του κεφαλαίου μόνιμα γράφει και υπογραμμίζει: Υπεράσπιση των συμφερόντων των λίγων, μιας χούφτας παράσιτων καπιταλιστών που σημαίνει νέες θυσίες και βάρη στον λαό.

Γι’ αυτό επιβάλλεται ο ίδιος ο λαός να γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων. Με τον αγώνα του και τις πολιτικές του επιλογές.

Και όχι να είναι κομπάρσος, περιμένοντας πότε και τι θα επιλέξει η άρχουσα τάξη και το πολιτικό της προσωπικό, η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και άλλοι.

Γιατί οι δικές τους επιλογές, το πότε θα γίνουν εκλογές και με ποιον εκλογικό νόμο, ή το ποιος θα τα βρει με ποιον σε ένα κυβερνητικό σχήμα συνεργασίας, καθορίζονται από την ανάγκη ενός βάρβαρου και σάπιου συστήματος για την περιβόητη «πολιτική σταθερότητα».

Αυτό υπηρετεί και η κυβέρνηση της ΝΔ με τα ψεύτικα διλήμματα του Μητσοτάκη «συνέχεια και σταθερότητα ή οπισθοδρόμηση».

Αυτό υπηρετούν και οι αγωνίες, στην πραγματικότητα εγγυήσεις, του ΣΥΡΙΖΑ και του Τσίπρα, για την εξασφάλιση της περιβόητης «κοινωνικής συνοχής».

Αυτός είναι ο καημός όλων τους. Μην τυχόν και διαταραχτεί η πολιτική σταθερότητα, που σημαίνει μεγαλύτερη αστάθεια, ανασφάλεια και επίθεση στη ζωή του λαού.

Και όλα τα υπόλοιπα «να φύγουν αυτοί», όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, ή «να μην έρθουν οι άλλοι», όπως λέει η ΝΔ, είναι για να παγιδεύουν τον λαό σε μια κυβερνητική, εκλογική αναμονή που οδηγεί σε παραλυσία ακόμα και τις πιο ζωντανές λαϊκές δυνάμεις.

Φίλες και φίλοι,

Ναι, εμείς λέμε να φύγουν αυτοί, η κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά μαζί τους πρέπει να φύγουν και όλοι οι αντεργατικοί - αντιλαϊκοί νόμοι που ήρθαν για να συμπληρώσουν τους προηγούμενους.

Κι αυτό δεν το λέει κανένα άλλο κόμμα, δεν το παλεύει κανένας, παρά μόνο το ΚΚΕ.

Γιατί όλοι τους, και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ έχουν βάλει πλάτη, έχουν στηρίξει και έχουν ψηφίσει τους πιο εμβληματικούς αντεργατικούς νόμους της ΝΔ.

Από πού να αρχίσεις και πού να τελειώσεις!

Από τον νόμο Χατζηδάκη ή τον νόμο για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, που μαζί ψήφισαν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ;

Όπως επίσης και κανείς από όλους αυτούς δεν λέει να καταργηθεί όλο το σκοτεινό και αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιο για τις παρακολουθήσεις και τις υποκλοπές.

Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ που έχει βγει στα κεραμίδια, ούτε το ΠΑΣΟΚ που το λούζεται τώρα.

Ένα πλαίσιο που ενισχύεται συνεχώς σε βάρος του λαού, γιατί συνολικά ενισχύεται το οπλοστάσιο του αυταρχισμού και της καταστολής σε βάρος των λαϊκών ελευθεριών.

Ούτε φτάνει να μην έρθουν οι άλλοι, ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με το ΚΙΝΑΛ και ποιος ξέρει τι άλλο μαγειρεύουν…

Όλοι αυτοί βαδίζουν στον ίδιο δρόμο της εξυπηρέτησης των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου, των δεσμεύσεων της ΕΕ και των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, δεσμεύσεις που είναι πολύ βαριές και επικίνδυνες για τον λαό και τη χώρα.

Κι εδώ, σε αυτόν τον δρόμο που βαδίζουν όλοι αυτοί, υπάρχει και η «πράσινη μετάβαση» που καταδικάζει τον λαό στην ενεργειακή φτώχεια. Υπάρχουν και οι Συμβάσεις του Ταμείου Ανάκαμψης που - παρά τη φαγωμάρα τους για το σε ποιους επιχειρηματικούς ομίλους θα μοιραστεί - όλοι συμφωνούν να το πληρώσει ο λαός. Υπάρχουν και οι επικίνδυνοι σχεδιασμοί των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, που είναι φωτιά για τους λαούς. Υπάρχουν, δηλαδή, όλα αυτά τα στρατηγικά ζητήματα, που τους ενώνουν…

Και αποδεικνύουν πως μια χαρά μπορούν να φτιάξουν την επόμενη αστική κυβέρνησή τους, και αριθμητικά και κυρίως πολιτικά, αν αυτό απαιτήσει το κεφάλαιο και οι σύμμαχοί του.

Δεν το ξέρει αυτό ο Μητσοτάκης που μίλησε για «πολιτική τερατογένεση», χώνοντας και το ΚΚΕ μέσα;

Το ξέρει και παραξέρει.

Κυρίως ξέρει - κι αυτό θέλει να κρύψει από τον λαό - πως τα τέρατα που ψάχνει, υπάρχουν μέσα εκεί που βρίσκεται ο ίδιος και το κόμμα του, μαζί με τα άλλα αστικά κόμματα δηλαδή, μέσα στο σάπιο αστικό πολιτικό σύστημα που υπηρετούν παρέα.

Αλλά, πώς αλλιώς να δουλέψει τον κόσμο που ακόμα τον ακολουθεί; Πώς να δουλέψει το εκβιαστικό του δίλημμα;

Λες και ο κόσμος καίγεται για το δίλημμα των δύο καρεκλοκένταυρων: «Μητσοτάκης ή Τσίπρας»!

Για να μην πούμε ότι είναι βαθιά γελασμένοι και οι μεν και οι δε, ότι με τέτοια «διλήμματα» θα συσπειρώσουν τους - ήδη αποσυσπειρωμένους - ψηφοφόρους τους.

Αφήστε, λοιπόν, όλοι σας έξω από τα βρώμικα παιχνίδια σας το ΚΚΕ.

Το ΚΚΕ, το ξέρετε καλά, όπως το ξέρει και όλος ο ελληνικός λαός, δεν πρόκειται όχι να σας στηρίξει, αλλά ούτε και να σας ανεχτεί σε μία τέτοια κυβέρνηση της συμφοράς για τον λαό.

Όπως δεν το έκανε όλα αυτά τα χρόνια.

Ακόμα κι όταν εμφανιζόντουσαν διάφοροι από εσάς ως «άτρωτες, άσπιλες και αμόλυντες παρθένες της αλλαγής και των ανατροπών», πριν σας γνωρίσει από την καλή και την ανάποδη η λαϊκή πλειοψηφία με τις αλλεπάλληλες «κωλοτούμπες» σας στην κατηφόρα του συστήματος.

Κι αν σήμερα εδώ σ’ αυτή τη χώρα υπάρχουν ζωντανές δυνάμεις στο εργατικό κίνημα, που κάθε μέρα πολλαπλασιάζονται συνεχώς, είναι γιατί υπάρχει ένα Κόμμα, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, που πήγε κόντρα στο ρεύμα. Χωρίς να υπολογίζει κανένα κόστος, ούτε στήριξε, ούτε ανέχτηκε καμιά αντιλαϊκή κυβέρνηση. Ούτε κι αυτή που ερχόταν από τα «αριστερά» για να στρίψει τελικά «δεξιά»…

Καμιά αναμονή, λοιπόν, δεν πρέπει να δείξει ο λαός μας!

Καμιά ανοχή!

Όπως, καμιά αναμονή, καμιά ανοχή δεν έδειξαν οι εργάτες στο λιμάνι της COSCO που τα έβαλαν με ένα μεγάλο μονοπώλιο, κέρδισαν και συνεχίζουν. Όπως οι εργαζόμενοι της «e-food» που φώναξαν περήφανα πως «είναι εργάτες και όχι συνεργάτες». Οι εργαζόμενοι στα Λιπάσματα και τα Πετρέλαια της Καβάλας και αλλού.

Όπως καμιά αναμονή, καμιά ανοχή δεν έδειξαν οι εργάτες στη «Μαλαματίνα», που δίνουν έναν μεγάλο αγώνα για να κρατήσουν τη δουλειά τους, για το ψωμί των παιδιών τους. Σ’ αυτόν τον αγώνα με τη μεγάλη αντοχή, που δεν χαμπαριάζει από εκβιασμούς, ΜΑΤ και καταστολή, είμαστε δίπλα τους. Δίπλα τους είναι ολόκληρη η εργατική τάξη της Θεσσαλονίκης, όλης της Ελλάδας.

Σήμερα αυτό που επιβάλλεται είναι να δυναμώσει η διεκδίκηση. Να πολλαπλασιαστούν οι εστίες αντίστασης και τα μέτωπα πάλης σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς και σπουδών, σε κάθε πόλη, γειτονιά και χωριό, από όπου όλες και όλοι θα συναντηθούν σε μια μεγάλη πανελλαδική κινητοποίηση, σε μια μαχητική και μαζική απεργιακή απάντηση των εργαζομένων της χώρας μας στις αρχές Νοέμβρη.

Ναι, αυτή πρέπει να είναι η απάντηση στην κυβέρνηση της ΝΔ, στις άλλες πολιτικές δυνάμεις και τα επιτελεία του συστήματος που προσπαθούν να προετοιμάσουν, τρομοκρατώντας τον λαό και τη νεολαία για τους «δύσκολους χειμώνες».

Μόνο και μόνο για να μη βγουν στον δρόμο του αγώνα.

Τους θέλουν μόνο «να κλαίνε τη μοίρα τους»…

Η δική μας προετοιμασία, όμως, δεν είναι η μοιρολατρία και το «ο σώζων εαυτόν σωθήτω». Η δική μας προετοιμασία είναι ο αποφασιστικός, μαζικός αγώνας για να μπορέσει η εργατική - λαϊκή οικογένεια να κερδίσει ανάσες ανακούφισης από την ασφυξία της ακρίβειας και της ενεργειακής φτώχειας.

Ζητάμε από την εργατική τάξη, τον λαό της χώρας μας να γυρίσει την πλάτη σε όσους λένε πως πρόοδος σήμερα, το 2022, με τέτοια εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας, είναι τα παιδιά μας να διαβάζουν με κεριά, σε παγωμένα σπίτια.

Η εργατική τάξη να στείλει στον «πολιτικό αγύριστο» αυτούς τους απροσάρμοστους, που ο κυνισμός και η άγνοια κινδύνου τούς οδηγεί στο σημείο να λένε στον λαό ότι «όποιος δεν προσαρμόζεται, πεθαίνει»!

Να απαντήσει στην πρόκληση των δήθεν επιδοτήσεων που εξήγγειλε από δω από τη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός, προκαλώντας τη νοημοσύνη των εργαζομένων!

Γιατί τα όσα ελάχιστα ανακοίνωσε, είτε θα εξανεμιστούν αμέσως, είτε θα πληρωθούν από άλλη τσέπη από τον ίδιο τον λαό, καταλήγοντας τελικά να ενισχύουν μόνο τα κέρδη διαφόρων ομίλων στην Ενέργεια, στις κατασκευές, στις τράπεζες, σε άλλους κλάδους.

Όπως για παράδειγμα οι επιδοτήσεις στην Ενέργεια, οι οποίες είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένες με τη στρατηγική της «απελευθέρωσης» και της λεγόμενης «πράσινης μετάβασης», η οποία και ευθύνεται για τις ανατιμήσεις στην Ενέργεια, πολύ πριν το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία, πριν ο Πούτιν βάλει το χέρι του…

Ποιον κοροϊδεύουν με τις εξαγγελίες τους από τη ΔΕΘ; Και ο κύριος Μητσοτάκης την προηγούμενη βδομάδα και ο κύριος Τσίπρας απόψε. Μπορεί να υπάρξει λύση στην ενεργειακή φτώχεια αν δεν υπάρχει σχέδιο άμεσης αξιοποίησης όλων των εγχώριων πηγών Ενέργειας - όπως για παράδειγμα ο λιγνίτης, η γεωθερμία, η υδροηλεκτρική ενέργεια και άλλα - κόντρα στις δεσμεύσεις της ΕΕ, με τα «πράσινα άλογα» και το εμπόριο ρύπων;

Χωρίς κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας και όλων των συμβάσεων που καθορίζουν τις ρήτρες αναπροσαρμογής;

Χωρίς απόσυρση της χώρας από τις κυρώσεις της ΕΕ προς τη Ρωσία;

Χωρίς κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και την ηλεκτρική ενέργεια και άλλα;

Οι περιορισμένες αυξήσεις στις συντάξεις που ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης, υπολείπονται κατά πολύ της εκτίναξης του πληθωρισμού.

Μπορεί να αντιμετωπιστεί η ακρίβεια αν δεν στηριχτεί το εισόδημα με αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, με μειώσεις και πλαφόν στις τιμές, αλλά και με κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη;

Ακόμη και τα μέτρα για τη στέγη - ελλείψει προγραμμάτων εργατικής-λαϊκής κατοικίας - συνδέονται με Συμπράξεις Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα και νέα τραπεζικά δάνεια που θα οδηγήσουν σε ακόμη μεγαλύτερη υπερχρέωση τα λαϊκά νοικοκυριά, εντείνοντας τους πλειστηριασμούς και τις διώξεις.

Η «βαρυχειμωνιά» αυτού του δρόμου ανάπτυξης απαιτεί οργάνωση της εργατικής - λαϊκής αντεπίθεσης και συμπόρευση με το ΚΚΕ για μέτρα ουσιαστικής ανακούφισης, σύγχρονα δικαιώματα, αξιοποίηση κάθε δυσκολίας και αστάθειας του συστήματος για να ανοίξει ένας ριζικά διαφορετικός δρόμος προς όφελος του λαού.

Φίλες και φίλοι,

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Ξέρετε ότι το Κόμμα μας, το τελευταίο ιδιαίτερα εξάμηνο, έχει αναπτύξει μια σημαντική δράση ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, στη μεταφορά στρατευμάτων μέσω της Ελλάδας, στην αποστολή οπλικών συστημάτων στα πολεμικά μέτωπα, στη μετατροπή της χώρας σε ορμητήριο του πολ

Έχει διαβαστεί 680 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη Βέροια


Could not get weather data!

Ποιός είναι online

Έχουμε online 259 επισκέπτες και 0 μέλη.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)