Πέμπτη, 29 Σεπ, 2022

  • ΚΝΕ: Γελοία, αποπροσανατολιστική και επικίνδυνη η κυβερνητική απόπειρα να νεκραναστήσει την πανεπιστημιακή αστυνομία
  • Βέροια: ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΤΗΣ ΕΡΤ
  • ΕΛΣΤΑΤ: Τσακίζει η ακρίβεια τα λαϊκά νοικοκυριά: Το 80% του εισοδήματος στα φτωχά νοικοκυριά φεύγει για ενοίκιο και τρόφιμα
  • «NORD STREAM» 1 ΚΑΙ 2: Αλληλοκατηγορίες μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας για τη διαφαινόμενη δολιοφθορά
  • Μεγάλη συμμετοχή και ανταπόκριση δημοτών και μαθητών στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας
  • Ο Δήμος Βέροιας στο Φεστιβάλ «Ημέρες Γαστρονομίας 2022» στο Ηράκλειο
ΚΝΕ: Γελοία, αποπροσανατολιστική και επικίνδυνη η κυβερνητική απόπειρα να νεκραναστήσει την πανεπιστημιακή αστυνομία1 Βέροια: ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΤΗΣ ΕΡΤ2 ΕΛΣΤΑΤ: Τσακίζει η ακρίβεια τα λαϊκά νοικοκυριά: Το 80% του εισοδήματος στα φτωχά νοικοκυριά φεύγει για ενοίκιο και τρόφιμα3 «NORD STREAM» 1 ΚΑΙ 2: Αλληλοκατηγορίες μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας για τη διαφαινόμενη δολιοφθορά4 Μεγάλη συμμετοχή και ανταπόκριση δημοτών και μαθητών στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 5 Ο Δήμος Βέροιας στο Φεστιβάλ «Ημέρες Γαστρονομίας 2022» στο Ηράκλειο6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Σε πιο επικίνδυνη φάση

Οι ολοένα και πιο επικίνδυνες εξελίξεις στον πόλεμο στην Ουκρανία αποτυπώνουν με τον πιο ανάγλυφο τρόπο τη μεγάλη όξυνση της αντιπαράθεσης ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ με τη Ρωσία, τη νέα φάση κλιμάκωσης συνολικά των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών σε όλο τον πλανήτη, με κεντρικό άξονα την αντιπαράθεση ΗΠΑ - Κίνας για την πρωτοκαθεδρία στο διεθνές ιμπ... Περισσότερα

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ: Παραμύθια περί «δίκαιης» ανάπτυξης και μπαράζ αντιλαϊκών νομοσχεδίων

από Η Άλλη Άποψη

Την εικόνα περί επιστροφής στην «κανονικότητα» επιχειρεί να καλλιεργήσει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης και την προετοιμαζόμενη έξοδο στις αγορές, προαναγγέλλοντας μπαράζ νομοσχεδίων τα οποία όμως ικανοποιούν ανάγκες του κεφαλαίου και όχι του λαού.

«Παράλληλα με την υλοποίηση της συμφωνίας με τους δανειστές, τη διαπραγμάτευση και την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, η κυβέρνηση τηρεί τις δεσμεύσεις της προς την κοινωνική πλειοψηφία, υλοποιεί το πρόγραμμά της, ικανοποιεί δίκαια κοινωνικά αιτήματα», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, με αφορμή τη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου όπου εξετάστηκε το νομοθετικό έργο της τρέχουσας περιόδου.

Θέλοντας να διατηρήσουν «ζωντανές» τις αυταπάτες περί «δίκαιης» ανάπτυξης, οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση «εξισορροπεί αποφασιστικά, για πρώτη φορά, μετά από χρόνια μνημονίων, τις συνέπειες της δημοσιονομικής προσαρμογής με την ανάγκη η κοινωνία όχι μόνο να μείνει όρθια, αλλά να αισθανθεί ότι βγαίνει από το σκοτάδι της κρίσης στο φως της δίκαιης και βιώσιμης ανάπτυξης».

Βέβαια, την ίδια στιγμή που η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ πασχίζει να δείξει ότι θα υπάρξει τάχα «φως στο τούνελ» για το λαό, προετοιμάζει τα αντιλαϊκά μέτρα της τρίτης αξιολόγησης. Με βάση τα όσα έχει ήδη δεσμευτεί, το επόμενο διάστημα αναμένεται να βάλει «χέρι» ακόμα και στο απεργιακό δικαίωμα, να πετσοκόψει τα προνοιακά επιδόματα, να ολοκληρώσει τον επανυπολογισμό των συντάξεων και να θέσει πλαφόν στις προσλήψεις συμβασιούχων. 

Μάλιστα, όλες οι νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα προωθηθούν το επόμενο διάστημα, υποτίθεται για τη «βελτίωση» της καθημερινότητας του πολίτη, εξυπηρετούν πάγιες ανάγκες του κεφαλαίου. «Μία σειρά από νομοσχέδια βρίσκουν το δρόμο τους, παρά την εκκωφαντική σιωπή ή την προκλητική διαστρέβλωση από την αντιπολίτευση και τη συμπλέουσα πλειοψηφία των μέσων μαζικής ενημέρωσης», ισχυρίζονται οι κυβερνητικές πηγές, προσθέτοντας πως με αυτά τα νομοσχέδια «αλλάζουμε το θεσμικό πλαίσιο, ικανοποιούμε τις κοινωνικές ανάγκες, ρυθμίζουμε εκκρεμότητες που λίμναζαν για χρόνια, ξαναχτίζουμε το κοινωνικό κράτος. Και όσο και αν προσπαθούν κάποιοι να τα αποκρύψουν, η υλοποίησή τους αλλάζει, σταδιακά, την καθημερινότητα του πολίτη».

Οι βασικές νομοθετικές πρωτοβουλίες αφορούν:

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που θα κατατεθεί σήμερα στη Βουλή, το οποίο προβλέπει ρυθμίσεις που αφορούν την υποχρεωτική αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών στον τομέα της φορολογίας. Το νομοσχέδιο επιλύει και άλλες «εκκρεμότητες» όπως η «οικειοθελής συνδρομή» των εφοπλιστών.

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας που αποτελείται από «εφαρμοστικές διατάξεις» του νόμου-λαιμητόμου για το Ασφαλιστικό. Αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή εντός των επόμενων ημερών.

Το νομοσχέδιο για τους ΟΤΑ που βρίσκεται στην Επιτροπή της Βουλής και υλοποιεί νέες αντιδραστικές αλλαγές στην Τοπική Διοίκηση. Το νομοσχέδιο αυτό θα έχει ψηφισθεί μέχρι τις αρχές Αυγούστου και το Σεπτέμβρη το υπουργείο Εσωτερικών θα ολοκληρώσει τη «μεταρρύθμιση» του «Καλλικράτη».

Το νομοσχέδιο για τον ΟΑΣΘ που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή. Οι αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης σπάνε σε δύο ανώνυμες εταιρείες που θα είναι κατ’ όνομα κρατικές, αλλά θα λειτουργούν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

Το νομοσχέδιο που συμπληρώνει τις αναδιαρθρώσεις στην Ανώτατη Εκπαίδευση το οποίο θα έχει ψηφιστεί μέχρι τις αρχές Αυγούστου.

Το νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Υγεία που προωθεί την παραπέρα εμπορευματοποίηση του τομέα. Το σχέδιο νόμου θα έχει ψηφιστεί μέχρι τις αρχές Αυγούστου.

H κυβέρνηση επεξεργάζεται και θα καταθέσει μετά την εκκίνηση των εργασιών της Βουλής στο τέλος Αυγούστου και άλλες νομοθετικές πρωτοβουλίες, όπως: Το νομοσχέδιο για την ψηφιακή πολιτική και τη διαστημική εταιρεία, το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου, το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας «για την αντιμετώπιση της αδήλωτης και απλήρωτης εργασίας», το νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τα νωπά προϊόντα, το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος για τα αυθαίρετα, νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, του υπουργείου Ναυτιλίας, του υπουργείου Εξωτερικών για το Ινστιτούτο της Βενετίας και άλλα.

Έχει διαβαστεί 349 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Μερική συννεφιά
Μερική συννεφιά
Θερμοκρασία 24 °C
Άνεμος ΝΔ 3-5 μποφόρ

Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 14 ως 29 °C
Άνεμος ΝΝΔ 2-4 μποφόρ

Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 15 ως 28 °C
Άνεμος ΑΝΑ 2-3 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 275 επισκέπτες και 0 μέλη.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)