Τρίτη, 05 Μάρ, 2024

  • ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΑΤΡΑΣ: Κράτησε για ακόμα μια χρονιά, σε πείσμα των οικονομικών δυσκολιών, τα δημοτικά τέλη στα χαμηλότερα επίπεδα πανελλαδικά
  • “Ο Πόλεμος της Τροίας δεν θα γίνει”
  • ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ: Κατεπείγουσα Ερώτηση για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων και για το αδιάβλητο των ευρωεκλογών
  • ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: Περήφανος για την αντιλαϊκή του διακυβέρνηση και την εξαπάτηση του λαού
  • Εκλογές στην Ομάδα Γυναικών Βέροιας της ΟΓΕ
  • «90,4 ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΑ FM»: Ανανεωμένο πρόγραμμα με νέες θεματικές εκπομπές
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΑΤΡΑΣ: Κράτησε για ακόμα μια χρονιά, σε πείσμα των οικονομικών δυσκολιών, τα δημοτικά τέλη στα χαμηλότερα επίπεδα πανελλαδικά1 “Ο Πόλεμος της Τροίας δεν θα γίνει”2 ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ: Κατεπείγουσα Ερώτηση για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων και για το αδιάβλητο των ευρωεκλογών3 ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: Περήφανος για την αντιλαϊκή του διακυβέρνηση και την εξαπάτηση του λαού4 Εκλογές στην Ομάδα Γυναικών Βέροιας της ΟΓΕ5 «90,4 ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΑ FM»: Ανανεωμένο πρόγραμμα με νέες θεματικές εκπομπές6

Το Σχόλιο της Ημέρας

ΣΤΟΙΧΕΙΑ «ΕΡΓΑΝΗ»: Μείον 32.000 θέσεις εργασίας τον πρώτο μήνα του 2024

«Ρεκόρ» 20ετίας για το αρνητικό ισοζύγιο, σχεδόν οι μισές θέσεις εργασίας είναι με συμβάσεις - λάστιχοΤο μεγαλύτερο αρνητικό ισοζύγιο στις ροές μισθωτής απασχόλησης, τουλάχιστον την τελευταία 20ετία, κατέγραψε το πληροφοριακό σύστημα «Εργάνη» για τον πρώτο μήνα του 2024. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία τον περασ... Περισσότερα

ΣΥΡΙΖΑ: Συναίνεση για δημοσιονομική αναβάθμιση, ελληνοτουρκικά και επιστολική ψήφο

από Η Άλλη Άποψη
ΣΥΡΙΖΑ: Συναίνεση για δημοσιονομική αναβάθμιση, ελληνοτουρκικά και επιστολική ψήφο

Σήματα συναίνεσης εξέπεμψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης προς την κυβέρνηση, στο πλαίσιο συνέντευξής του το βράδυ της Δευτέρας στον «Alpha».

Φιλοτεχνώντας για το κόμμα του προφίλ δύναμης «αξιόπιστης και ικανής» για την αστική διαχείριση, υποστήριξε τον «θετικό διάλογο με την Τουρκία» του οποίου διεκδίκησε για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ την πατρότητα και τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, αποσιωπώντας στο πλαίσιο του καλλιεργούμενου εφησυχασμού ότι οι προωθούμενες διευθετήσεις στρέφονται κατά των κυριαρχικών δικαιωμάτων. 

Στο ίδιο πλαίσιο φρόντισε να εξωραΐσει το ρόλο των ΗΠΑ, στη μοναδική φορά που αναφέρθηκε σε αυτές, υποβιβάζοντας την πολιτική που διαχρονικά ασκούν σε «λάθη» που μάλιστα και οι ίδιες αναγνωρίζουν!

Συναινετικά κινήθηκε και σε ότι αφορά στη δημοσιονομική πορεία της χώρας, διεκδικώντας για τον ΣΥΡΙΖΑ μερίδιο της «επιτυχίας» της αναβάθμισής από τους επενδυτικούς οίκους, νομιμοποιώντας έτσι το τίμημα που πλήρωσε και πληρώνει ακόμα ο λαός για την επίτευξη της επενδυτικής βαθμίδας.

Ο Στ. Κασσελάκης στο πνεύμα αυτό καθόλου δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ο ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξει νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, όπως άλλωστε έκανε όλα τα προηγούμενα χρόνια, ενώ εξέφρασε ξανά τη θετική γνώμη του κόμματός του για την επιστολική ψήφο που φέρνει η κυβέρνηση.

Σε ερώτηση για το φορολογικό, ζήτησε απλοποίηση για τις επιχειρήσεις με προοδευτικό συντελεστή φορολόγησης, μείωσή του στο 17% για όσους έχουν κέρδη έως 220 χιλιάδες ευρώ και αύξησή του στο 24% για όσους υπερβαίνουν το ποσό αυτό. «Μία προοδευτική κλίμακα για όλους, να αναθεωρήσουμε και τον αυτοτελή φόρο στο μέρισμα, τα μερίσματα πρέπει να είναι μέρος του εισοδήματος του φυσικού προσώπου, μία απλή ξεκάθαρη προοδευτική κλίμακα, να ξέρουν όλοι τι πληρώνουν» ανέφερε ζητώντας να σταματήσει η προκαταβολή φόρου και «να σεβαστούμε το επιχειρηματικό ρίσκο».

Ο Στ. Κασσελάκης ρωτήθηκε σχετικά με αυτούς που αποχώρησαν και απάντησε πως ότι έγινε έγινε, ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ θα βγάλει τα συμπεράσματά του. Διακήρυξε ξανά τη ριζική ανασυγκρότηση του κόμματος και έθεσε ως στόχο στις ευρωεκλογές την πρωτιά, διαφωνώντας ωστόσο με το ενδεχόμενο να παραιτηθεί αν ο στόχος δεν επιτευχθεί. Πρόσθεσε ότι ο Αλ. Τσίπρας «είναι εκεί που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ» και κόμπασε για «την τεχνογνωσία της ομάδας του σε θέματα οικονομικής πολιτικής και επιχειρείν».


Έχει διαβαστεί 291 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Ο Καιρός στη Βέροια


Could not get weather data!

Ποιός είναι online

Έχουμε online 590 επισκέπτες και 1 μέλος.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)