Δευτέρα, 20 Μάι, 2024

  • Η Νέα Αριστερά για την επίσκεψη Μητσοτάκη: Έσπειρε ανισότητες & περικεφαλαίες, θερίζουμε ακρίβεια & αποσταθεροποίηση
  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Η κυβέρνηση να «κοντύνει» αποφασιστικά και αυτό μπορεί να γίνει με πιο δυνατό ΚΚΕ
  • Μία ενδιαφέρουσα βιβλιοπαρουσίαση στη Βέροια
  • Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας: Μνήμη της Γενοκτονίας του Ελληνικού Πληθυσμού του Εύξεινου Πόντου(1914-1923)
  • Νίκος Ανδρουλάκης από την Ημαθία: "Οι αγρότες νιώθουν εγκαταλελειμένοι"
  • Ν.Τ Ημαθίας της ΑΔΕΔΥ:  Κάλεσμα συμμετοχής στην 24ωρη πανυπαλληλική απεργία της 21ης Μάη
Η Νέα Αριστερά για την επίσκεψη Μητσοτάκη: Έσπειρε ανισότητες & περικεφαλαίες, θερίζουμε ακρίβεια & αποσταθεροποίηση1 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Η κυβέρνηση να «κοντύνει» αποφασιστικά και αυτό μπορεί να γίνει με πιο δυνατό ΚΚΕ2 Μία ενδιαφέρουσα βιβλιοπαρουσίαση στη Βέροια3 Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας: Μνήμη της Γενοκτονίας του Ελληνικού Πληθυσμού του Εύξεινου Πόντου(1914-1923)4 Νίκος Ανδρουλάκης από την Ημαθία: "Οι αγρότες νιώθουν εγκαταλελειμένοι"5 Ν.Τ Ημαθίας της ΑΔΕΔΥ:  Κάλεσμα συμμετοχής στην 24ωρη πανυπαλληλική απεργία της 21ης Μάη6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Τα «λεφτόδεντρα» για το κεφάλαιο τα «ποτίζει» με αβάσταχτες θυσίες ο λαός

Με σπασμένα τα φρένα η ακρίβεια «σαρώνει» το λαϊκό εισόδημα, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση πανηγυρίζει για το πρωτογενές πλεόνασμα από τη φοροληστεία.Κι ενώ ο πρωθυπουργός βλέπει ...βελτιωμένες τις τιμές στα ράφια, οι μεγαλύτερες αυξήσεις στα τρόφιμα από πέρυσι τον Απρίλη (2023) σημειώθηκαν: Στο λάδι (63,7%), στα φρούτα (11,6%), στα ψάρ... Περισσότερα

Τα «γερά θεμέλια»

από Η Άλλη Άποψη
Τα «γερά θεμέλια»

Τα «γερά θεμέλια» της ελληνικής οικονομίας δείχνουν, σύμφωνα με την κυβέρνηση, οι πρόσφατες εκθέσεις της Κομισιόν και του ΔΝΤ. Οπότε, ας δούμε το ...μπετό: Για μισθούς και συντάξεις, το ΔΝΤ λέει ότι «οι πιέσεις δαπανών θα πρέπει να αντισταθούν σε μη διακριτικούς τομείς, όπως οι μισθοί και οι συντάξεις του δημόσιου τομέα, οι οποίοι εξακολουθούν να βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα σε σύγκριση μεταξύ των χωρών.

Αντίθετα, οι επενδυτικές ανάγκες είναι μεγάλες, μεταξύ άλλων για πράσινη και ψηφιακή μετάβαση». Οπότε, ξεχάστε αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, που στερούν χρήμα από την κρατική στήριξη προς το κεφάλαιο για να κάνει επενδύσεις. Γι' αυτό άλλωστε η Κομισιόν ζητάει «χαλάρωση των περιορισμών στην παραγωγή (...) για τη στήριξη των επενδύσεων» και ο νοών νοείτω. Για τους επαγγελματίες; Το ΔΝΤ λέει ότι είναι «σημαντικές και ευπρόσδεκτες» οι «μεταρρυθμίσεις», όπως η νέα φοροεπιδρομή στους μικρούς ΕΒΕ και αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες. Για τους φόρους; Καλούν σε πρόσθετα «πράσινα» χαράτσια, όπως με τη γενίκευση του «φόρου άνθρακα».

Για την ακρίβεια; Ζητάνε από τον λαό να μάθει να ζει με αυτή ...έως το 2025 και ακόμα πιο πέρα, αφού, όπως έλεγε τις προάλλες η Λαγκάρντ από την Αθήνα, «οι τιμές δεν πρόκειται να επανέλθουν στα επίπεδα της προ COVID περιόδου». Για τη «σταθερότητα» της καπιταλιστικής οικονομίας, λοιπόν, δεν παίρνουμε κι όρκο... Ξέρουμε όμως σίγουρα ποιος είναι ο «κόκορας» που θέλουν να σφάξουν στα θεμέλιά της κυβέρνηση και ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί για να στεριώσει.

Έχει διαβαστεί 361 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Κυκλοφόρησε το νέο (11ο) βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα χειρόγραφα του θανάτου»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 541 επισκέπτες και 0 μέλη.