Το όνομα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που συγκρότησαν οι 11 βουλευτές που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, παρουσίασαν σήμερα. Το όνομα που επιλέχθηκε, «Νέα Αριστερά», διανθίστηκε κατά την διάρκεια της εκδήλωσης και των τοποθετήσεων με γνωστά παλιά υλικά και αυταπάτες που αποσκοπούν στην εξυπηρέτηση της πολιτικής εξασφάλισης του καπιταλι... Περισσότερα
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ με ΜΠΑΙΝΤΕΝ
από Η Άλλη Άποψη
Την «ετοιμότητα» της ελληνικής κυβέρνησης για «στενή συνεργασία» -βαθύτερη εμπλοκή σε επικίνδυνους σχεδιασμούς- με τις ΗΠΑ εξέφρασε ο πρωθυπουργόςΚυριάκος Μητσοτάκηςστον Αμερικανό πρόεδροΤζο Μπάϊντενκατά την διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν το βράδυ της Πέμπτης.
Ο Αμερικανός πρόεδρος κατέδειξε τη σημασία που αποδίδουν οι ΗΠΑ στην Ελλάδα, λόγω και των στρατιωτικών βάσεων, στην ευρύτερη περιοχή όπου συγκρούονται τα γεωστρατηγικά τους συμφέροντα με εκείνα της Ρωσίας και της Κίνας.
«Κρίσιμο σύμμαχο στο ΝΑΤΟ» χαρακτήρισε τη Ελλάδα ο Τζο Μπάιντεν, σύμφωνα με ενημερωτικό σημείωμα του γραφείου τύπου του Πρωθυπουργού. Επιπλέον, το σημείωμα αναφέρει ακόμα ότι ο Αμερικανός πρόεδρος «υπογράμμισε τη σημασία της αμυντικής συνεργασίας των δύο χωρών, με αιχμή τη φιλοξενία των αμερικανικών δυνάμεων στη Σούδα». Ο Λευκός Οίκος σε δελτίο τύπου αναφέρει πως ο Τζο Μπάιντεν εξέφρασε στον Κυριάκο Μητσοτάκη την ελπίδα του ότι θα επικρατήσει σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο.
Την προθυμία της κυβέρνησης του για βαθύτερη εμπλοκή στα επικίνδυνα σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ με στόχο τη γεωστρατηγική αναβάθμιση των συμφερόντων της ελληνικής αστικής τάξης κατέδειξε για ακόμα φορά ο Κ. Μητσοτάκης.
Σύμφωνα με το κυβερνητικό ενημερωτικό σημείωμα ο πρωθυπουργός εξέφρασε«την ετοιμότητα της Ελλάδας για στενή συνεργασία με τις ΗΠΑ στα διεθνή φόρα, με στόχο την προάσπιση των κοινών αξιών των δύο χωρών, με έμφαση στα ανθρώπινα δικαιώματα και την καταπολέμηση της Κλιματικής αλλαγής».
Σε ανάρτηση στο Twitter ο Κ. Μητσοτάκης έγραψε πως«είχα μία θερμή και εποιδομητική επικοινωνία με τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζό Μπάιντεν. Συζητήσαμε εκτενώς τους κοινούς δεσμούς ανάμεσα στα έθνη μας, με αφορμή την 200ή επέτειο από την Ελληνική Επανάσταση, αλλά και τη σημασία της διαρκούς ενίσχυσης της συνεργασίας μας».