Σάββατο, 28 Ιαν, 2023

 • Συνολικά 321 βαρέα άρματα έχουν υποσχεθεί στο Κίεβο ΝΑΤΟ και ΕΕ
 • Η Τ.Ε Ημαθίας του ΚΚΕ για τις αγροτικές κινητοποιήσεις
 • 354 πλοία με 13,5 δισ. δολάρια αγόρασαν και παρήγγειλαν οι Έλληνες εφοπλιστές το 2022!
 • Θα υπάρχουν αντιδράσεις;
 • Ξαναγράφοντας την ιστορία
 • Δ. Κουτσούμπας: Η καλύτερη τιμή είναι η ιστορική μνήμη και η ενίσχυση της πάλης ενάντια στη ναζιστική εγκληματική ιδεολογία
Συνολικά 321 βαρέα άρματα έχουν υποσχεθεί στο Κίεβο ΝΑΤΟ και ΕΕ1 Η Τ.Ε Ημαθίας του ΚΚΕ για τις αγροτικές κινητοποιήσεις2 354 πλοία με 13,5 δισ. δολάρια αγόρασαν και παρήγγειλαν οι Έλληνες εφοπλιστές το 2022!3 Θα υπάρχουν αντιδράσεις;4 Ξαναγράφοντας την ιστορία5 Δ. Κουτσούμπας: Η καλύτερη τιμή είναι η ιστορική μνήμη και η ενίσχυση της πάλης ενάντια στη ναζιστική εγκληματική ιδεολογία6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Βόμβα

Βόμβα

Τα στοιχεία των θανάτων από Covid για τη βδομάδα που πέρασε, μας θυμίζουν με τον πιο τραγικό τρόπο ότι ο ιός παραμένει απειλητικός και ότι το δημόσιο σύστημα Υγείας βρίσκεται σε πλήρη αναντιστοιχία με τις πρόσθετες ανάγκες που δημιουργεί η αντιμετώπισή του. Το ίδιο ακριβώς επιβεβαιώνουν και τα συμπεράσματα των επιστημόνων που εμπλουτίζ... Περισσότερα

Την επόμενη εβδομάδα ξεκινά η υλοποίηση του υπερμνημονίου

από Η Άλλη Άποψη
Την επόμενη εβδομάδα ξεκινά η υλοποίηση του υπερμνημονίου

Στις αρχές της επόμενης βδομάδας ξεκινά η προεργασία σχετικά με τα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα στο πλαίσιο του 13ου κύκλου ενισχυμένης εποπτείας, που αναμένεται να ολοκληρωθεί προς τα τέλη Φλεβάρη με την έκδοση νέας «έκθεσης αξιολόγησης» από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σε πρώτη φάση οι σχετικές συζητήσεις με τους «θεσμούς» της ΕΕ θα διενεργηθούν με τηλεδιασκέψεις και σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων με ατζέντα τις εκκρεμότητες από προηγούμενες «αξιολογήσεις», μεταξύ τους την πλήρη εφαρμογή των διατάξεων του πτωχευτικού νόμου. Σ' αυτό το πλαίσιο, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ΝΔ σχεδιάζει την προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού για τον φορέα απόκτησης και επαναμίσθωσης ακινήτων. Η σχετική διάταξη προβλέπει πώληση και ενοικίαση της πρώτης κατοικίας του «οφειλέτη», καθώς ο δανειολήπτης με «κόκκινο» στεγαστικό δάνειο θα μεταβιβάζει την κυριότητα του ακινήτου στον ιδιωτικό ειδικό φορέα που θα συσταθεί γι' αυτόν τον σκοπό, και στη συνέχεια μπορεί να έχει το δικαίωμα της διαμονής στην κατοικία του έναντι ενοικίου.

Η ατζέντα περιλαμβάνει ακόμα τα δημοσιονομικά μεγέθη όπως αυτά διαμορφώθηκαν στο κλείσιμο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2021, αλλά και τις προβλέψεις για τον ρυθμό μεγέθυνσης του ΑΕΠ το 2022. Σε κάθε περίπτωση, η τυχόν διαμόρφωση πρόσθετου δημοσιονομικού χώρου διαμορφώνει τις προϋποθέσεις και για νέες παρεμβάσεις στήριξης επιχειρηματικών ομίλων και ισχυρών επιχειρήσεων, ενώ η κυβέρνηση ΝΔ ήδη προγραμματίζει τη θέσπιση νομοθεσίας με φορολογικά και άλλα κίνητρα για συγχωνεύσεις, εξαγορές και εταιρικούς μετασχηματισμούς.

Ολα αυτά και ακόμα περισσότερες καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις, άλλωστε, αποτελούν και προαπαιτούμενα για τις εκταμιεύσεις του Ταμείου Ανάκαμψης, του υπερμνημονίου της ΕΕ, που η υλοποίησή του ξεκινά φέτος.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χτες ανακοίνωσε ότι παρέλαβε το πρώτο αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για πληρωμή στο πλαίσιο του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, ενώ η σχετική εκταμίευση, εφόσον εγκριθεί, θα φτάσει τα 3,6 δισ. ευρώ.

Οπως μάλιστα χαρακτηριστικά υπενθυμίζεται, «το πρώτο αίτημα πληρωμής της Ελλάδας αφορά 15 ορόσημα που καλύπτουν διάφορες μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις στους τομείς της ενεργειακής απόδοσης, της βιώσιμης κινητικότητας, της διαχείρισης αποβλήτων, της Πολιτικής Προστασίας, των ενεργητικών πολιτικών για την αγορά εργασίας, της υγειονομικής περίθαλψης, της φορολογικής διοίκησης, της Δικαιοσύνης, της επιχειρηματικής εξωστρέφειας, και του συστήματος λογιστικών και λοιπών ελέγχων που συνδέονται με τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας».

Σε αυτό το πλαίσιο και με βάση την «πρόοδο» που θα διαπιστωθεί στο συγκεκριμένο πακέτο με τα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα, θα αξιολογήσει το αίτημα σε περίπου δύο μήνες, ενώ «στη συνέχεια θα αποστείλει στην Οικονομική και Δημοσιονομική Επιτροπή του Συμβουλίου προκαταρκτική αξιολόγηση σχετικά με την εκπλήρωση από την Ελλάδα των ορόσημων και των στόχων που απαιτούνται για την εν λόγω πληρωμή».


Έχει διαβαστεί 646 φορές

Σχόλια

 • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 4 °C
Άνεμος ΒΒΔ 3-4 μποφόρ

Σάββατο, 28 Ιανουαρίου

Κυρίως συννεφιασμένος
Κυρίως συννεφιασμένος
Θερμοκρασία -2 ως 9 °C
Άνεμος ΒΒΑ 2-4 μποφόρ

Κυριακή, 29 Ιανουαρίου

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία -2 ως 9 °C
Άνεμος ΒΒΑ 1-3 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 1437 επισκέπτες και 1 μέλος.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)