Παρασκευή, 14 Μάι, 2021

  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 14/5
  • KKE: Άνοιγμα του τουρισμού με “πρωτόκολλα” που επιβάλλουν μεταφορικές και τουριστικές εταιρίες
  • Τάσος Μπαρτζώκας: Νέες φορολογικές ελαφρύνσεις για την ανακούφιση νοικοκυριών και επιχειρήσεων
  • Ένας χρόνος χωρίς τον Τζίμη....
  • Παραχώρηση σχολικών χώρων σε συλλόγους για το 2021-2022 και ενημέρωση για την επανεκκίνηση του αθλητισμού.
  • Αντικατάσταση στεγάστρων και εγκατάσταση Φωτοβολταϊκού Συστήματος για φωτισμό πινάκων και φόρτιση smart συσκευών μέσω USB θυρών
Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 14/51 KKE: Άνοιγμα του τουρισμού με “πρωτόκολλα” που επιβάλλουν μεταφορικές και τουριστικές εταιρίες2 Τάσος Μπαρτζώκας: Νέες φορολογικές ελαφρύνσεις για την ανακούφιση νοικοκυριών και επιχειρήσεων3 Ένας χρόνος χωρίς τον Τζίμη....4 Παραχώρηση σχολικών χώρων σε συλλόγους για το 2021-2022 και ενημέρωση για την επανεκκίνηση του αθλητισμού.5 Αντικατάσταση στεγάστρων και εγκατάσταση Φωτοβολταϊκού Συστήματος για φωτισμό πινάκων και φόρτιση smart συσκευών μέσω USB θυρών6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Είναι πολλά τα λεφτά...

Οικονομικά επιτελεία εντός και εκτός ΕΕ κατατάσσουν την κάνναβη στους ραγδαία αναπτυσσόμενους και επικερδείς κλάδους της παγκόσμιας βιομηχανίας, που τα επόμενα χρόνια θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην απορρόφηση λιμνάζοντος κεφαλαίου. Μόνο στην Ευρώπη υπολογίζεται ότι μέχρι το 2028 τα κέρδη από την κάνναβη θα ξεπεράσουν τα 115 δισ. ε... Περισσότερα

Θεοδωρικάκος για Lockdown: Τα μέτρα σε δημόσιο και αυτοδιοίκηση

από Η Άλλη Άποψη
Θεοδωρικάκος για Lockdown: Τα μέτρα σε δημόσιο και αυτοδιοίκηση

Τα 6  μέτρα που ανακοίνωσε ο υπουργός για την λειτουργία του Δημοσίου Τομέα, είναι τα εξής:

1. Κάθε δημόσια υπηρεσία θα λειτουργεί με το αναγκαίο προσωπικό για παροχή έργου. Παντού, θα πρέπει να συνταχθεί πλάνο εργασία που θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη τις υγειονομικές εξελίξεις, την ανάγκη πρόληψης και αποτροπής της διάδοσης του κορονοϊού, και τον ασφάλεια των εργαζομένων. Ευνοείται στο μέγιστο δυνατό βαθμό η τηλεργασία, στις ειδικότητες που είναι εφικτό, διασφαλίζοντας όμως την ομαλή λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών.

2. Το ποσοστό των υπαλλήλων που θα εργάζονται με φυσική παρουσία θα εξαρτάται κατά περίπτωση από τους διαθέσιμους υλικούς πόρους. Προϋπόθεση είναι η τήρηση 1,5 μέτρου απόστασης και χρήση μάσκας παντού.

3. Η προσέλευση των υπαλλήλων στην εργασία τους θα μπορεί να γίνεται σε τρεις ζώνες ωραρίων: 07.00-15.00, 08.00-16.00, 09.00-17.00. Το «καινούριο» είναι ότι δίνεται ταυτόχρονα στις υπηρεσίες η δυνατότητα να θεσπίσουν και επιπλέον βάρδιες. Ο στόχος είναι να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή αποσυμφόρηση σε υπηρεσίες και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Για τις μετακινήσεις τους οι υπάλληλοι θα πρέπει να έχουν βεβαιώσεις κινήσεις, οι οποίες θα χορηγούνται με βάση τα στοιχεία του Μητρώου Μισθοδοτούμενων (apografi.gov.gr)

4. Για υπαλλήλους γονείς παιδιών που φοιτούν στο γυμνάσιο, επανέρχονται μέτρα που είχε νομοθετήσει η κυβέρνηση από τον περασμένο Μάρτιο, όπως μειωμένο ωράριο εργασίας ή παροχή εργασίας εξ αποστάσεως ή παροχή εργασίας σε διαφορετικό χρόνο από το ωράριο, ή άδεια ειδικού σκοπού. Αυτά τα μέτρα δεν ισχύουν για γονείς παιδιών που φοιτούν στο Λύκειο, «θεωρούμε ότι μπορούν να είναι ασφαλή και μόνα τους», επισήμανε ο υπουργός.

5. Υπάλληλοι που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου (σύμφωνα με τις εισηγήσεις των αρμόδιων επιτροπών υγείας) μπορούν να λαμβάνουν ειδική άδεια απουσίας. Σχετικές διευκολύνσεις παρέχονται και σε γονείς που έχουν παιδιά που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου.

6. Η εξυπηρέτηση του κοινού θα γίνεται μόνο σε επείγουσες περιπτώσει και υποχρεωτικά κατόπιν ραντεβού. «Να εξυπηρετούνται κανονικά από τις δημόσιες υπηρεσίες οι πολίτες που έχουν επείγουσες ανάγκες», κάλεσε ο υπουργός Εσωτερικών.  

 


Έχει διαβαστεί 230 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Η ταβέρνα "Πλάτανος" τώρα κοντά σας και με Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 23 °C
Άνεμος ΒΒΔ 2-4 μποφόρ

Παρασκευή, 14 Μαϊου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 13 ως 24 °C
Άνεμος Δ 1-2 μποφόρ

Σάββατο, 15 Μαϊου

Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Θερμοκρασία 11 ως 17 °C
Άνεμος ΝΝΔ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 227 επισκέπτες και 0 μέλη.