Δευτέρα, 17 Ιαν, 2022

  • Δείτε την τραγική πορεία των θανάτων στη χώρα μας λόγω πανδημίας σε σύγκριση με άλλες χώρες!
  • PCR: Τι ισχύει στην Ευρώπη σε σύγκριση με την Ελλάδα
  • Ο Δήμος Αλεξάνδρειας συμμετέχει στην “Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς”
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 16/1
  • Εμπορικός Σύλλογος Βέροιας: « Άμεση λήψη μέτρων για την βιωσιμότητα του λιανεμπορίου»
  • Υποδεχόμενοι τον Άγιο Αντώνιο
Δείτε την τραγική πορεία των θανάτων στη χώρα μας λόγω πανδημίας σε σύγκριση με άλλες χώρες!1 PCR: Τι ισχύει στην Ευρώπη σε σύγκριση με την Ελλάδα2 Ο Δήμος Αλεξάνδρειας συμμετέχει στην “Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς”3 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 16/14 Εμπορικός Σύλλογος Βέροιας: « Άμεση λήψη μέτρων για την βιωσιμότητα του λιανεμπορίου»5 Υποδεχόμενοι τον Άγιο Αντώνιο6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Γι’ αυτούς τους νεκρούς δεν θα ακούσετε στα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων…

Πρώτο θέμα στα δελτία ειδήσεων είναι τα τελευταία εικοσιτετράωρα το τραγικό δυστύχημα που έγινε στη Βούλα με θύμα ένα νέο άνθρωπο, αδελφό βουλευτή της ΝΔ. Αναμφίβολα θλιβερό γεγονός και κάθε σώφρων άνθρωπος αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσει τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του θύματος. Ταυτόχρονα, αναδεικνύεται για πολλοστή φορ... Περισσότερα

«Θωρακίζεται» παραπέρα το τεράστιο σύστημα παρακολούθησης πολιτών

από Η Άλλη Άποψη
«Θωρακίζεται» παραπέρα το τεράστιο σύστημα παρακολούθησης πολιτών

Επιβεβαιώνεται καθημερινά ότι το νέο πλαίσιο παρακολούθησης κυβέρνησης και ΕΥΠ γίνεται ακόμα πιο αντιδραστικό, με την ενεργοποίηση υπερσύγχρονου συστήματος φακελώματος και υποκλοπών, το οποίο θα συνδυαστεί με το νέο νομοθετικό πλαίσιο που αίρει ακόμα κι αυτές τις απειροελάχιστες προβλέψεις - υποτιθέμενες «ασφαλιστικές δικλίδες» σχετικά με την ενημέρωση πολιτών για την περίπτωση που έχει διαταχθεί σε βάρος τους άρση του απορρήτου των επικοινωνιών τους. Η εξέλιξη αυτή έρχεται να προστεθεί ως ένας ακόμα κρίκος σε μία μεγάλη αλυσίδα αντιδραστικών νόμων, μέτρων περιστολής των δικαιωμάτων και λαϊκών ελευθεριών, κατευθύνσεων της ΕΕ κ.λπ., που υλοποιούν διαχρονικά όλες οι αστικές κυβερνήσεις, διαμορφώνοντας έναν πολυπλόκαμο μηχανισμό χαφιεδισμού και φακελώματος.

Θυμίζουμε ότι το υπερσύγχρονο σύστημα φακελώματος και υποκλοπών της ΕΥΠ - που, όπως έχει διαφημιστεί κιόλας δεόντως στα αστικά μέσα ενημέρωσης, έχει τεθεί σε λειτουργία προκειμένου να στηθεί ένα δίκτυο εκτεταμένης παρακολούθησης με πρόσχημα την πρόληψη της εγκληματικότητας - έχει δυνατότητα άμεσης καταγραφής και απομαγνητοφώνησης συνομιλιών, αλλά και αυτόματης χαρτογράφησης οργανώσεων και των διασυνδέσεων ύποπτων ιδιωτών, σχεδόν προτού ακόμα ολοκληρωθούν οι συνομιλίες τους.

Το κόστος του συστήματος ξεπερνά τα 4 εκατ. ευρώ και θα έχει δυνατότητα παρακολούθησης υπερδιπλάσιου αριθμού στόχων από το προηγούμενο γερμανικό σύστημα, όπως και όλων των τηλεφωνικών επαφών ή των δεδομένων ίντερνετ, μέσω και του δικτύου 5G. Ακόμα, θα έχει τη δυνατότητα καταγραφής συνομιλιών εκατοντάδων ψηφιακών τηλεφώνων σταθερής τηλεφωνίας, δυνατότητα που δεν υπήρχε με το προηγούμενο σύστημα.

Το τι ακριβώς επιχειρείται να στηθεί είναι φανερό και από επιστολές και ανακοινώσεις της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) τις τελευταίες μέρες, με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα. Πιο συγκεκριμένα, όπως είναι γνωστό, τα σχετικά δικαστικά έγγραφα που αφορούν παρακολουθήσεις στέλνονται βάσει νόμου στην ΑΔΑΕ, που μέχρι τώρα απλώς συγκέντρωνε και καταμετρούσε σε ετήσια έκθεση τα σχετικά αιτήματα. Σύμφωνα με σχετικά ρεπορτάζ, κυβερνητικοί παράγοντες αντιδρούν στο ενδεχόμενο να υπάρχει από την εν λόγω Αρχή ενημέρωση ατόμων που μπορεί να εμπλέκονται σε υποθέσεις οργανωμένου εγκλήματος ή σε ζητήματα εθνικής ασφάλειας, για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις που έχουν γίνει από τις κρατικές αρχές. Σε αυτά τα ρεπορτάζ η ΑΔΑΕ αντέδρασε, αποκαλύπτοντας στην ουσία ότι δεν έχει πρόθεση να γνωστοποιήσει αυτά τα στοιχεία.

Στο παραπάνω έρχεται να προστεθεί το εξής στοιχείο: Τον Μάρτη του 2021 η κυβέρνηση της ΝΔ άλλαξε τον νόμο για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών και η ΕΥΠ μπορεί να παρακολουθεί χιλιάδες πολίτες, επικαλούμενη την εθνική ασφάλεια, χωρίς όμως στο εξής εκείνοι να έχουν το δικαίωμα να το μάθουν. Για να αντιληφθεί κάποιος τι σημαίνει αυτό, με βάση τον νόμο πριν την τροπολογία της ΝΔ η ΑΔΑΕ θα είχε τη δυνατότητα να προβεί σε γνωστοποίηση, ακόμα κι αν η παρακολούθηση γινόταν για λόγους εθνικής ασφάλειας, αρκεί να είχε σταματήσει η παρακολούθηση, να μη διακυβευόταν ο λόγος για τον οποίο είχε διαταχθεί και να το ζητήσει με αίτησή του ...εκείνος που παρακολουθήθηκε (πώς να το γνωρίζει άραγε;). Με τη νέα διάταξη η ΑΔΑΕ στερείται ακόμα και αυτήν την - όλο εμπόδια και «παραθυράκια» - δυνατότητα, την οποία βέβαια η ΑΔΑΕ διαβεβαιώνει τώρα ότι έτσι κι αλλιώς δεν είχε σκοπό να αξιοποιήσει...

Τα περιστατικά αυτά δεν είναι πρωτοφανή ούτε μοναδικά, ούτε φυσικά αφορούν μεμονωμένους πολίτες. Αρκεί να θυμηθούμε τα πολλαπλά κρούσματα υποκλοπών στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό. Από το πρώτο κρούσμα συνακροάσεων - υποκλοπών στην έδρα της ΚΕ, το 2016, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όλοι οι συναρμόδιοι φορείς (Εισαγγελία, αστυνομικές αρχές κ.λπ.) έχουν «ξεπεράσει εαυτόν», όχι βέβαια στην κατεύθυνση διαλεύκανσης της υπόθεσης, αλλά στην κωλυσιεργία, στις παλινωδίες και σε ένα γαϊτανάκι ευθυνών που καταλήγει μόνο σε κουκούλωμα της υπόθεσης. Είναι χαρακτηριστικό ότι η ίδια η ΑΔΑΕ έπεσε σε φανερές αντιφάσεις: Στα τελικά πορίσματά της για τις υποκλοπές κατέληγε ότι δεν φαίνεται να υπάρχει παραβίαση του απορρήτου των επικοινωνιών, την ώρα που είχαν αναδειχθεί σοβαρά στοιχεία, που έπρεπε να ερευνηθούν από τις αρμόδιες αρχές περαιτέρω και σε βάθος, αφού η πρακτική αυτή συνεχίστηκε διαπιστωμένα μέχρι τον Ιούνη του 2020, επί κυβέρνησης ΝΔ.

ΠΗΓΗ: 902.gr
Έχει διαβαστεί 440 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καθαρός
Καθαρός
Θερμοκρασία 1 °C
Άνεμος Ν 1-2 μποφόρ

Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 4 ως 12 °C
Άνεμος ΒΔ 1-3 μποφόρ

Τρίτη, 18 Ιανουαρίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία -1 ως 8 °C
Άνεμος Β 2-4 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 542 επισκέπτες και 0 μέλη.