Δευτέρα, 04 Μάρ, 2024

  • "Η χώρα είναι υποχρεωμένη να ενσωματώνει τις οδηγίες της ΕΕ"
  • Τα οικονομικά στοιχεία της...Χούντας
  • Συναυλία Αφιέρωμα στην γυναίκα | 10 Μαρτίου στο Χώρο Τεχνών
  • Απινιδωτής στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας: Εκπαιδεύτηκαν γονείς και δάσκαλοι
  • Ξεκινούν νέα απογευματινά τμήματα άθλησης για όλους στο ΔΑΚ Νάουσας
  • Στην Βέροια η Σύνοδος των Προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων
"Η χώρα είναι υποχρεωμένη να ενσωματώνει τις οδηγίες της ΕΕ"1 Τα οικονομικά στοιχεία της...Χούντας2 Συναυλία Αφιέρωμα στην γυναίκα | 10 Μαρτίου στο Χώρο Τεχνών3 Απινιδωτής στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας: Εκπαιδεύτηκαν γονείς και δάσκαλοι4 Ξεκινούν νέα απογευματινά τμήματα άθλησης για όλους στο ΔΑΚ Νάουσας5 Στην Βέροια η Σύνοδος των Προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων6

Το Σχόλιο της Ημέρας

 Όταν η επιστολική ψήφος και η ΕΕ αποκαλύπτονται

Πλήθος καταγγελιών έχουν έρθει στη δημοσιότητα για την απαράδεκτη ενέργεια αποστολής ηλεκτρονικού μηνύματος πολιτικής επικοινωνίας από την ευρωβουλευτή της ΝΔ και μέλος της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Άννα — Μισέλ Ασημακοπούλου, χωρίς όσοι έλαβαν τα σχετικά μηνύματα να έχουν με οποιονδήποτε τρόπο δώσει σ... Περισσότερα

ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΕ και ΔΥΤΙΚΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ

από Η Άλλη Άποψη
ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΕ και ΔΥΤΙΚΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ

Με αφορμή τη σημερινή άτυπη Συνάντηση ΕΕ - Δυτικών Βαλκανίων που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, σημειώνει σε ανακοίνωσή του:

«Οι τυμπανοκρουσίες της κυβέρνησης που συνοδεύουν την άτυπη Συνάντηση ΕΕ - Δυτικών Βαλκανίων στην Αθήνα δεν μπορούν να κρύψουν την σκληρή πραγματικότητα της εντεινόμενης αντιλαϊκής πολιτικής και της άγριας εκμετάλλευσης που βιώνουν οι λαοί των χωρών της περιοχής.

Είτε συμμετέχοντας στην ΕΕ είτε όντας σε τροχιά ένταξης, στις χώρες των Βαλκανίων οι εργαζόμενοι πληρώνουν βαριές συνέπειες προκειμένου να ανοίγουν νέες “λεωφόροι” κερδοφορίας για τους επιχειρηματικούς ομίλους στο πλαίσιο της αποκαλούμενης “ευρωατλαντικής ολοκλήρωσης”. Αυτόν τον επιζήμιο δρόμο για τους λαούς της περιοχής σηματοδότησε η ιμπεριαλιστική επέμβαση ΕΕ και ΝΑΤΟ που οδήγησε στο διαμελισμό της πρώην Γιουγκοσλαβίας, με τους ανταγωνισμούς σήμερα να οξύνονται επικίνδυνα, καθιστώντας εκτός τόπου και χρόνου τις διακηρύξεις κυβέρνησης - ΕΕ περί “ειρήνης, σταθερότητας κι ενεργειακής ασφάλειας”.

Κύριος στόχος της συνάντησης είναι η βαθύτερη και ενεργότερη εμπλοκή των χωρών των Βαλκανίων στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς και ιδιαίτερα στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία. Η κυβέρνηση της ΝΔ πρωτοστατεί για την επίτευξη του στόχου αυτού, υπογράφοντας με την Ουκρανία πριν λίγες μέρες ΝΑΤΟϊκά “συμβόλαια” εξοπλισμών και υποστήριξης με βάσεις, απολαμβάνοντας μάλιστα τη συναίνεση όλων των αστικών κομμάτων. Άλλωστε, στο πλαίσιο αυτών των επικίνδυνων σχεδιασμών παίρνει μέρος -όπως φαίνεται- στη συνάντηση και ο επικεφαλής της αντιδραστικής κυβέρνησης της Ουκρανίας Ζελένσκι.

Απέναντι στους επικίνδυνους αυτούς σχεδιασμούς που απεργάζονται ΕΕ - ΝΑΤΟ - ΗΠΑ σε ανταγωνισμό με τη Ρωσία και την Κίνα, οι λαοί των Βαλκανίων μπορούν να αντιτάξουν την αυτοτελή τους πάλη για καμία εμπλοκή και συμμετοχή στα πολεμικά σχέδια των ιμπεριαλιστών, για καμία αλλαγή συνόρων. Να δυναμώσουν την πάλη τους ενάντια στους εκμεταλλευτές και το σύστημά τους».


Έχει διαβαστεί 306 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Ο Καιρός στη Βέροια


Could not get weather data!

Ποιός είναι online

Έχουμε online 232 επισκέπτες και 0 μέλη.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)