Παρασκευή, 01 Δεκ, 2023

  • Ανακοίνωση ΠΟΕ/ΔΕΥΑ για το κλείσιμο των ΔΕΥΑ
  • Εξαιρέθηκε από τις συγχωνεύσεις των νομικών προσώπων η ΚΕΠΑ Βέροιας
  • Εκλογές στην Πανελλήνια Ενωση Φιλολόγων
  • ΠΡΩΗΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ»: Φτάνει το μπαλάκι των ευθυνών, απαιτούν επιτέλους να πληρωθούν
  • Το 1/3 του εισοδήματος πηγαίνει στο κόστος στέγασης
  • Ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου Νάουσας "Μαρίνος Αντύπας"
Ανακοίνωση ΠΟΕ/ΔΕΥΑ για το κλείσιμο των ΔΕΥΑ1 Εξαιρέθηκε από τις συγχωνεύσεις των νομικών προσώπων η ΚΕΠΑ Βέροιας2 Εκλογές στην Πανελλήνια Ενωση Φιλολόγων3 ΠΡΩΗΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ»: Φτάνει το μπαλάκι των ευθυνών, απαιτούν επιτέλους να πληρωθούν4 Το 1/3 του εισοδήματος πηγαίνει στο κόστος στέγασης5 Ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου Νάουσας "Μαρίνος Αντύπας"6

Το Σχόλιο της Ημέρας

ΕΠΙΣΤΟΛΙΚΗ ΨΗΦΟΣ: «Απογειώνεται» η ένταση των πιέσεων και των εκβιασμών, η αλλοίωση των εκλογικών αποτελεσμάτων

Την «απογείωση» της προσπάθειας αλλοίωσης των εκλογικών αποτελεσμάτων, με διαδικασίες που ανοίγουν δρόμο στην παραβίαση της μυστικότητας της ψήφου και ένταση των πιέσεων και των εκβιασμών στους ψηφοφόρους από κάθε είδους μηχανισμούς, σφράγισε χτες η κυβέρνηση, ανακοινώνοντας την καθιέρωση της επιστολικής ψήφου, σε πρώτη φάση για τις ευ... Περισσότερα

ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ

Σε ανακοίνωση το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή αναφέρει:

«Το ΚΚΕ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή, τιμά αγωνιστικά τις νοσηλεύτριες και τους νοσηλευτές, όλους τους εργαζόμενους υγειονομικούς στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, που δίνουν καθημερινά μεγάλη μάχη σε αντίξοες συνθήκες και συμβάλλουν στην προάσπιση της υγείας και της ζωής του λαού.

Τα τεράστια προβλήματα που υπάρχουν στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη του λαού, που αναγκάζεται να βάζει όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για την υγεία του, είναι αποτέλεσμα της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής που επιδεινώνει τις εργασιακές συνθήκες, περιορίζει τα κοινωνικά δικαιώματα και ανάγκες, επιμηκύνει τον εργάσιμο βίο, μειώνει δραστικά το εισόδημα των νοσηλευτριών και νοσηλευτών.

Με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ, αλλά και όλων των προηγούμενων, η καθημερινότητα των νοσηλευτών και νοσηλευτριών δημόσιου και ιδιωτικού τομέα συνεχίζει να περιλαμβάνει εργασιακή ανασφάλεια, χαμηλούς μισθούς, συνεχόμενες βάρδιες και εργασιακό "burnout", δεκάδες οφειλόμενα ρεπό και χρωστούμενες άδειες, τρομοκρατία από διευθύνσεις και διοικήσεις, καμία διευκόλυνση και προστασία στις χιλιάδες μητέρες νοσηλεύτριες.

Είναι αποτελέσματα της πολιτικής όλων των κυβερνήσεων που θυσιάζει τις σύγχρονες ανάγκες για τη δωρεάν περίθαλψη του λαού και τα εργασιακά, κοινωνικά και οικονομικά δικαιώματα και ανάγκες των νοσηλευτών, προκειμένου να στηριχτεί η ανάπτυξη που έχει ως κριτήριο την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Το ΚΚΕ στηρίζει τα δίκαια αιτήματα του νοσηλευτικού κλάδου και όλων των υγειονομικών για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, ένταξη στα ΒΑΕ, ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, εργασία με αναλογίες νοσηλευτή-ασθενή στο ύψος των σύγχρονων αναγκών, προστασία της μητρότητας και του παιδιού.

Σήμερα υπάρχουν όλες οι δυνατότητες για να ζει ο λαός περισσότερο και καλύτερα. Αρκεί οι νοσηλευτές και οι νοσηλεύτριες, συνολικά ο λαός που παράγει τον πλούτο, με την καθημερινή πάλη για τη διεκδίκηση λύσεων στα οξυμένα προβλήματα να στοχεύσει σε βαθύτερες κοινωνικές και οικονομικές αλλαγές για μια ανάπτυξη που θα έχει ως κριτήριο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και όχι το κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων. Για ένα αποκλειστικά κρατικό, σύγχρονο Σύστημα Υγείας, καθολικό και δωρεάν σε όλους.

Αυτή η ελπιδοφόρα προοπτική και για τους νοσηλευτές δυναμώνει σε αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ, μέσα κι έξω από τα νοσοκομεία, γιατί “μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό”, στο δρόμο της ανατροπής.»


Έχει διαβαστεί 569 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη Βέροια


Could not get weather data!

Ποιός είναι online

Έχουμε online 362 επισκέπτες και 0 μέλη.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)