Παρασκευή, 01 Δεκ, 2023

  • Εκλογές στην Πανελλήνια Ενωση Φιλολόγων
  • ΠΡΩΗΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ»: Φτάνει το μπαλάκι των ευθυνών, απαιτούν επιτέλους να πληρωθούν
  • Το 1/3 του εισοδήματος πηγαίνει στο κόστος στέγασης
  • Ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου Νάουσας "Μαρίνος Αντύπας"
  • ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΣΥΡΙΖΑ
  • Ρεκόρ: Στα 270 δισ. ευρώ οι στρατιωτικές δαπάνες της ΕΕ
Εκλογές στην Πανελλήνια Ενωση Φιλολόγων1 ΠΡΩΗΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ»: Φτάνει το μπαλάκι των ευθυνών, απαιτούν επιτέλους να πληρωθούν2 Το 1/3 του εισοδήματος πηγαίνει στο κόστος στέγασης3 Ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου Νάουσας "Μαρίνος Αντύπας"4 ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΣΥΡΙΖΑ5 Ρεκόρ: Στα 270 δισ. ευρώ οι στρατιωτικές δαπάνες της ΕΕ6

Το Σχόλιο της Ημέρας

ΕΠΙΣΤΟΛΙΚΗ ΨΗΦΟΣ: «Απογειώνεται» η ένταση των πιέσεων και των εκβιασμών, η αλλοίωση των εκλογικών αποτελεσμάτων

Την «απογείωση» της προσπάθειας αλλοίωσης των εκλογικών αποτελεσμάτων, με διαδικασίες που ανοίγουν δρόμο στην παραβίαση της μυστικότητας της ψήφου και ένταση των πιέσεων και των εκβιασμών στους ψηφοφόρους από κάθε είδους μηχανισμούς, σφράγισε χτες η κυβέρνηση, ανακοινώνοντας την καθιέρωση της επιστολικής ψήφου, σε πρώτη φάση για τις ευ... Περισσότερα

ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ

από Η Άλλη Άποψη
ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ

«Το “μαρτύριο της σταγόνας” θυμίζουν οι αλλεπάλληλες ρυθμίσεις για δόσεις, που εξήγγειλε η κυβέρνηση της ΝΔ, οι οποίες δεν μπορούν να κρύψουν την πλήρη απουσία πραγματικών μέτρων στήριξης για τα λαϊκά νοικοκυριά, για τις μικροεπιχειρήσεις των ελεύθερων επαγγελματιών, για τους αγρότες που πνίγονται στην ανασφάλεια, εξαιτίας των πολιτικών όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων.

Πρόκειται για ρυθμίσεις που δεν ακουμπούν τις αιτίες της απώλειας εισοδήματος, της φοροληστείας και της υπερχρέωσης, όπως είναι η διαχρονική πτώση των μισθών, οι αντιλαϊκοί φόροι που καλά κρατούν, η ακρίβεια στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, την ενέργεια και τις πρώτες ύλες. Είναι η ακρίβεια που έχει τις ρίζες της στην επεκτατική πολιτική της ΕΕ, στις πολιτικές της λεγόμενης “απελευθέρωσης” και στους ληστρικούς φόρους που προώθησαν μαζί η ΕΕ και οι κυβερνήσεις. Σε όλα αυτά ήρθαν να προστεθούν και οι επιπτώσεις των lockdown και των προσωρινών αναστολών που τα συνόδευσαν.

Και ο Γολγοθάς συνεχίζεται!

Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης δεν κερδίζουν “Όσκαρ πρωτοτυπίας”. Όλες οι κυβερνήσεις, όπως και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, την ίδια στιγμή που φροντίζουν να φορολογούν τη λαϊκή οικογένεια ακόμα “και για τον αέρα που αναπνέει”, επιδιώκουν να εξασφαλίσουν τη μέγιστη δυνατή “εισπραξιμότητα”, ειδικά σε συνθήκες που το λαϊκό εισόδημα εξανεμίζεται εν ριπή οφθαλμού. Έτσι εξασφαλίζονται τα “ματωμένα πλεονάσματα”, “τα μαξιλάρια ασφαλείας”, ο “δημοσιονομικός χώρος” για να επιδοτούνται με χίλιους δυο τρόπους τα υπερκέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Μόνη πραγματική ανακούφιση αποτελούν οι προτάσεις που επανειλημμένα έχει καταθέσει το ΚΚΕ και αρνείται να υλοποιήσει η κυβέρνηση της ΝΔ με τη συνενοχή του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ. Τέτοιες προτάσεις είναι:

- Ουσιαστικές αυξήσεις μισθών και συντάξεων.

- Διαγραφή τόκων, προστίμων και του 30% του υπολοίπου για τα χρέη σε εφορία και τράπεζες.

- Άτοκες δόσεις για το υπόλοιπο ποσό στο ύψος του 5% του μηνιαίου οικογενειακού εισοδήματος.

- Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, κατάργηση του ΦΠΑ και του ΕΦΚ στα καύσιμα και τους λογαριασμούς ενέργειας.

- Αύξηση του αφορολόγητου ορίου στις 12.000 ευρώ (προσαυξημένο κατά 3.000 για κάθε προστατευόμενο τέκνο). Άμεση επανένταξη των αυτοαπασχολούμενων σε αυτό.

- Απαγόρευση πλειστηριασμών 1ης κατοικίας και άλλων περιουσιακών στοιχείων λαϊκών νοικοκυριών, ελεύθερων επαγγελματιών, αγροτών, ανέργων». 


Έχει διαβαστεί 692 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη Βέροια


Could not get weather data!

Ποιός είναι online

Έχουμε online 287 επισκέπτες και 1 μέλος.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)