Δευτέρα, 17 Ιαν, 2022

  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 17/1
  • Οι…δύο στολές
  • ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΣ ΤΗΣ ΚΝΕ: Οι φοιτητές έχουν ανάγκη από μέτρα προστασίας της υγείας όχι από Πανεπιστημιακή Αστυνομία
  • ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Ο ΑΠΟΧΙΟΝΙΣΜΟΣ ΟΡΕΙΝΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ
  • ΣΩΜΑΤΕIA ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ & ΟΑΕΕ ΝΑΟΥΣΑΣ:OΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ
  • Βέροια: Υπογραφή σύμβασης «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ»
Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 17/11 Οι…δύο στολές2 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΣ ΤΗΣ ΚΝΕ: Οι φοιτητές έχουν ανάγκη από μέτρα προστασίας της υγείας όχι από Πανεπιστημιακή Αστυνομία3 ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Ο ΑΠΟΧΙΟΝΙΣΜΟΣ ΟΡΕΙΝΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ 4 ΣΩΜΑΤΕIA ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ & ΟΑΕΕ ΝΑΟΥΣΑΣ:OΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ5 Βέροια: Υπογραφή σύμβασης «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ»6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Η περιουσία των 10 πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου διπλασιάστηκε μέσα στην πανδημία!!!

Η περιουσία των δέκα πιο πλούσιων ανθρώπων του κόσμου έχει διπλασιαστεί από την αρχή της πανδημίας, την ώρα που τα εισοδήματα του 99% της ανθρωπότητας μειώθηκαν, σύμφωνα με έκθεση της Oxfam που δημοσιεύθηκε σήμερα. “ Η ενίσχυση των οικονομικών ανισοτήτων, των φυλετικών ανισοτήτων, των ανισοτήτων μεταξύ των δύο φύλων και μεταξύ κρατ... Περισσότερα

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΑΣΟΥ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ

από Η Άλλη Άποψη
ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΑΣΟΥ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ

Τάσος Μπαρτζώκας στη Βουλή: Το εργασιακό νομοσχέδιο προσαρμόζει την εργασιακή πραγματικότητα στο καλύτερο αύριο

Στη Βουλή επί του εργασιακού νομοσχεδίου τοποθετήθηκε ο Τάσος Μπαρτζώκας, ξεκινώντας την ομιλία του κάνοντας ένα σύντομο σχολιασμό για την τάση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να διασπείρει ψευδείς ειδήσεις, λέγοντας ότι «έχει ταυτίσει τον αξιακό της ορίζοντα με τα fake news».

Ο βουλευτής επιχειρηματολόγησε επί συγκεκριμένων διατάξεων του νομοσχεδίου, προκειμένου να αναλύσει τις ωφέλειες για τον εργαζόμενο, με νηφαλιότητα και ψυχραιμία, χωρίς τη «σκόνη που προκαλεί η ψευδολογία της αντιπολίτευσης».

Συγκεκριμένα εστίασε

Στη διευθέτηση εργασίας, τονίζοντας ότι ο υφιστάμενος θεσμός, επί της ουσίας αφορά μια εκ των προτέρων και όχι αιφνιδιαστική, συμφωνία μεταξύ εργοδότη και εργαζόμενου, που γίνεται μόνο για μια φορά το χρόνο. Αφορά σε πλεονασματική εργασία σε περίοδο αυξημένων αναγκών, ενώ το εν λόγω πλεόνασμα επιστρέφεται στον εργαζόμενο, με επιπλέον άδεια ή με μειωμένη εργασία κατά την περίοδο που υφίστανται μικρότερες ανάγκες εργασίας. Ο Βουλευτής ξεκαθάρισε ότι υπερεργασία εκτός συμφωνίας διευθέτησης, αφορά υπερωριακή εργασία και αποζημιώνεται σύμφωνα με την προβλεπόμενη προσαύξηση.

Στις αυξημένες δικλείδες ασφαλείας σχετικά με τις απολύσεις, καθώς στο νομοσχέδιο προστίθεται, μεταξύ άλλων, ως αιτία ακυρότητας της απόλυσης, η διεκδίκηση των δικαιωμάτων του εργαζόμενου. Όπως επισήμανε, η εκδικητικότητα της απόλυσης καθιστά εξαρχής την απόλυση και, μάλιστα, εφεξής ο εργοδότης φέρει πλέον το βάρος να αποδείξει ότι η απόλυση δεν είναι καταχρηστική

Στην ψηφιακή κάρτα εργασίας, η οποία συνιστά το θεσμικό εργαλείο προστασίας του εργαζόμενου και κατοχύρωσης των δεδουλευμένων του. Οι επιχειρήσεις υποχρεώνονται να δηλώνουν τις ώρες εργασίας στο ΕΡΓΑΝΗ, σε πραγματικό χρόνο, γεγονός που θα βάλει φραγή στη μάστιγα των απλήρωτων ωρών εργασίας και υπερωριών.

Στην ενίσχυση της Επιθεώρησης Εργασίας, η οποία μετατρέπεται σε Ανεξάρτητη Αρχή, σώμα απρόσβλητο από παρεμβάσεις που αποσκοπούν στο να θιγούν τα εργασιακά δικαιώματα.

Στη θεσμοθέτηση ξεκάθαρου εργατικού πλαισίου για τα delivery, το οποίο πλέον διαχωρίζει τη σύμβαση εξαρτημένης εργασίας από την παροχή ανεξάρτητων υπηρεσιών, καθώς και στην κατοχύρωση κανόνων αυξημένης ασφάλειας και υγιεινής.

 

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Τάσος Μπαρτζώκας «Δε μπορούμε να βλέπουμε το αύριο με χθεσινό βλέμμα, με χθεσινά εργαλεία. Οφείλουμε να κάνουμε τη θεσμική προσαρμογή για να προλάβουμε το καλύτερο μέλλον».

 

Ολόκληρη η ομιλία του Τάσου Μπαρτζώκα: https://youtu.be/Vg-11_JyYWQ
Έχει διαβαστεί 269 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καθαρός
Καθαρός
Θερμοκρασία 11 °C
Άνεμος ΒΒΔ 1-2 μποφόρ

Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 3 ως 11 °C
Άνεμος ΝΝΔ 0-2 μποφόρ

Τρίτη, 18 Ιανουαρίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία -2 ως 7 °C
Άνεμος ΒΒΔ 2-4 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 564 επισκέπτες και 0 μέλη.