Δευτέρα, 16 Φεβ, 2026

  • ΚΚΕ: Το «άλμα στον τομέα της ενέργειας», για το οποίο μίλησε ο κ. Μητσοτάκης, είναι το «άλμα» στους δείκτες κερδών των αμερικανικών και ελληνικών μονοπωλίων
  • ΠΕΑΕΑ/ΔΣΕ: Δόξα και τιμή στους 200 ήρωες εκτελεσμένους κομμουνιστές από τους ναζί στην Καισαριανή!
  • Ομοσπονδία Οικοδόμων: Ανάμεσα στους 200 εκτελεσμένους της Καισαριανής, ήταν και έντεκα πρωτοπόροι του Οικοδομικού κινήματος που δεν λύγισαν
  • Δήμος Χαϊδαρίου: Κατέθεσε αίτημα για την απόκτηση και την απόδοση των φωτογραφιών των 200 κομμουνιστών εκτελεσθέντων
  • Συμβολή στην προσπάθεια ταυτοποίησης (2)
  • Συμβολή στην προσπάθεια ταυτοποίησης  (1)
ΚΚΕ: Το «άλμα στον τομέα της ενέργειας», για το οποίο μίλησε ο κ. Μητσοτάκης, είναι το «άλμα» στους δείκτες κερδών των αμερικανικών και ελληνικών μονοπωλίων1 ΠΕΑΕΑ/ΔΣΕ: Δόξα και τιμή στους 200 ήρωες εκτελεσμένους κομμουνιστές από τους ναζί στην Καισαριανή!2 Ομοσπονδία Οικοδόμων: Ανάμεσα στους 200 εκτελεσμένους της Καισαριανής, ήταν και έντεκα πρωτοπόροι του Οικοδομικού κινήματος που δεν λύγισαν3 Δήμος Χαϊδαρίου: Κατέθεσε αίτημα για την απόκτηση και την απόδοση των φωτογραφιών των 200 κομμουνιστών εκτελεσθέντων4 Συμβολή στην προσπάθεια ταυτοποίησης (2)5 Συμβολή στην προσπάθεια ταυτοποίησης  (1)6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου…

Του Αλέκου Χατζηκώστα*Οι αποκαλύψεις για τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ, αλλά και συνολικός «χορός εκατομμυρίων» γύρω από το όλο ζήτημα της διαχείρισης κονδυλίων της Ε.Ε και του κράτους- υποτίθεται για το «καλό των εργαζομένων»-  δικαίως προκαλούν αισθήματα απέχθειας σε όλους αυτούς που προσπαθούν να επιβιώσουν με τον ιδρώτα τους.Θα πρ... Περισσότερα

Τουλάχιστον 15 νεκροί στο έγκλημα με «σφραγίδα» την πολιτική ΕΕ και κυβέρνησης στη Χίο

από Η Άλλη Άποψη
Τουλάχιστον 15 νεκροί στο έγκλημα με «σφραγίδα» την πολιτική ΕΕ και κυβέρνησης στη Χίο

Στην εκδοχή που διέρρευσε το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής από χθες το βράδυ, πως το σκάφος που μετέφερε τους μετανάστες στο πολύνεκρο έγκλημα ανοικτά της Χίου «έπεσε πάνω» σ' αυτό του Λιμενικού προσπαθώντας να ξεφύγει με ελιγμούς, επιμένει στη σημερινή του ανακοίνωση το Λιμενικό Σώμα.

Ωστόσο, όπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις, η επίσημη ενημέρωση απέχει μίλια από την πραγματικότητα, με στόχο να σκεπάσει τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης και του κρατικού μηχανισμού, που συνδιαμορφώνουν και υλοποιούν κατά γράμμα την απάνθρωπη πολιτική της ΕΕ στο Μεταναστευτικό. Αυτό άλλωστε συνέβη και στην περίπτωση της Πύλου όπου η επίσημη εκδοχή της κυβέρνησης απάλλασσε το Λιμενικό από κάθε ευθύνη, μέχρι να αποδειχθεί στη συνέχεια η εμπλοκή του στη βύθιση του πλοίου με τους εκατοντάδες μετανάστες, και στον πνιγμό περίπου 600 από αυτούς.

Σε ότι αφορά τη χθεσινή τραγωδία η Ακτοφυλακή ισχυρίζεται πως κατά τη διάρκεια περιπολίας, περιπολικό «εντόπισε ένα φουσκωτό ταχύπλοο (Τ/Χ) σκάφος με αλλοδαπούς επιβαίνοντες να κινείται χωρίς φώτα ναυσιπλοΐας προς τις ανατολικές ακτές της Χίου, στη θαλάσσια περιοχή Μυρσινιδίου» με τον χειριστή του ταχύπλοου να μην συμμορφώνεται «στα φωτεινά και ηχητικά σήματα του ΠΛΣ, αντιθέτως ανέστρεψε πορεία και ακολούθησε πρόσκρουση του Τ/Χ στην πλάγια δεξιά πλευρά του ΠΛΣ. Από την σφοδρότητα της πρόσκρουσης, το Τ/Χ ανετράπη και βυθίστηκε, με αποτέλεσμα την πτώση όλων των επιβαινόντων του στη θάλασσα».

Για τον τραγικό απολογισμό, το Λιμενικό ανακοίνωσε πως οι νεκροί αρχικά ήταν 14 (11 άνδρες και τρεις γυναίκες) ενώ αργότερα μία γυναίκα από τους συνολικά 25 μετανάστες που περισυλλέχθηκαν τραυματισμένοι και διακομίστηκαν στο Σκυλίτσειο Νοσοκομείο κατέληξε. Επίσης, δύο στελέχη του Σώματος μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με τον άνδρα να έχει πάρει εξιτήριο ενώ η γυναίκα παραμένει νοσηλευόμενη για περαιτέρω εξετάσεις.  

Την προανάκριση διενεργεί το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό πιθανόν αγνοουμένων μεταναστών συνεχίζονται με πέντε περιπολικά σκάφη και ένα ελικόπτερο του Λιμενικού.

Υπενθυμίζεται πως από την πρώτη στιγμή αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον γραμματέα της ΤΕ Χίου Λευτέρη Μπαρμπαγιάννη και τον Γιώργη Αμπαζή, περιφερειακό Σύμβουλο Β. Αιγαίου βρέθηκε τόσο στο Λιμεναρχείο, όσο και στο νοσοκομείο

Κινητοποίηση σήμερα στις 18:00 οργανώνει το ΚΚΕ στη Χίο 

Στην ανακοίνωση της η ΤΕ Χίου του ΚΚΕ τονίζει τα εξής:

«Το νέο αποτρόπαιο έγκλημα με το πολύνεκρο ναυάγιο προσφύγων στη Χίο, με σοβαρά τραυματίες και αγνοούμενους, φέρει τη σφραγίδα της πολιτικής της ΕΕ και της ελληνικής κυβέρνησης. Οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι γεννούν κυνηγημένους και φτωχούς που οδηγούνται στα νύχια των δουλεμπόρων, στα δόντια της κρατικής και ευρωενωσιακής καταστολής. Απαιτούμε την άμεση και πλήρη διερεύνηση του συμβάντος. Καμία συγκάλυψη!

Καλούμε τον ελληνικό λαό να μην επιτρέψει αυτή την “κανονικότητα” των νεκρών-θυμάτων στο Αιγαίο, να δυναμώσει την πάλη του ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τον πόλεμο, που γίνονται για τα κέρδη των ιμπεριαλιστών- ληστών και προκαλούν τον θάνατο και τον ξεριζωμό εκατομμυρίων ανθρώπων. 

Να δείξει την αλληλεγγύη του, να διεκδικήσει την ουσιαστική προστασία των ξεριζωμένων καθώς και την κατάργηση όλου του άδικου πλαισίου καταστολής σε βάρος τους. Όλοι στην κινητοποίηση την Τετάρτη 4 Φλεβάρη στην πλατεία Βουνακίου στις 18:00, να φωνάξουμε δυνατά ότι στο δίλημμα “τα κέρδη τους ή οι ζωές μας”, η απάντηση κι εδώ είναι μόνο μία: Οι ζωές των ανθρώπων!».


Έχει διαβαστεί 153 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 706 επισκέπτες και 0 μέλη.