Δευτέρα, 15 Δεκ, 2025

  • Ο αγώνας των αγροτών θα πρέπει να γίνει και δικός μας!
  • Συστημικά ζιζάνια
  •  Ν.Τ. ΗΜΑΘΙΑΣ ΑΔΕΔΥ: Απεργιακό κάλεσμα
  • 15 και  16 Δεκεμβρίου 2025 : Παραμύθια στο φως των Χριστουγέννων, συναυλία Βυζαντινής μουσικής και Μουσικό Σχολείο Βέροιας, στη Στέγη και τον Χώρο Τεχνών
  • Απεργιακό κάλεσμα του ΣΕΠΕ Ημαθίας
  • Κυρ. Μητσοτάκης: Νέες συκοφαντίες και απειλές προς τους αγωνιζόμενους αγρότες
Ο αγώνας των αγροτών θα πρέπει να γίνει και δικός μας!1 Συστημικά ζιζάνια2  Ν.Τ. ΗΜΑΘΙΑΣ ΑΔΕΔΥ: Απεργιακό κάλεσμα3 15 και  16 Δεκεμβρίου 2025 : Παραμύθια στο φως των Χριστουγέννων, συναυλία Βυζαντινής μουσικής και Μουσικό Σχολείο Βέροιας, στη Στέγη και τον Χώρο Τεχνών4 Απεργιακό κάλεσμα του ΣΕΠΕ Ημαθίας 5 Κυρ. Μητσοτάκης: Νέες συκοφαντίες και απειλές προς τους αγωνιζόμενους αγρότες6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Η ανάγκη κοινού αγώνα

Του Αλέκου χατζηκώστα *Το παλιό σύνθημα «εργατιά- αγροτιά, μια φωνή και μια γροθιά» είναι και φέτος με τις συνεχιζόμενες ιδιαίτερα μαζικές αγροτικές κινητοποιήσεις επίκαιρο!Οι αγρότες – και ορθώς πράττουν- παρά τις προσπάθειες τρομοκράτησης της και εφαρμογή του λεγόμενου «κοινωνικού αυτοματισμού» παραμένουν ακλόνητοι στα μπλόκα, με την... Περισσότερα

«Τρίβουν τα χέρια τους» οι επιχειρηματικοί όμιλοι από την επίσκεψη Κ. Μητσοτάκη στην Κομοτηνή

από Η Άλλη Άποψη
«Τρίβουν τα χέρια τους» οι επιχειρηματικοί όμιλοι από την επίσκεψη Κ. Μητσοτάκη στην Κομοτηνή

«Την ώρα που οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ξεχειλίζουν από δικαιολογημένη οργή και αγανάκτηση για την κυβερνητική πολιτική, που τους έχει φέρει στα όρια της επιβίωσης, οι εργαζόμενοι στενάζουν γιατί ο μισθός δεν φτάνει ούτε μέχρι τα μισά του μήνα, οι φοιτητές και οι οικογένειές τους βρίσκονται αντιμέτωποι με την παντελή απουσία φοιτητικής μέριμνας, ο πρωθυπουργός στην περιοδεία του στην Κομοτηνή δεν βρήκε ούτε μισή κουβέντα να πει για τα μεγάλα λαϊκά προβλήματα, πέρα από τα χιλιοεξαγγελμένα ψίχουλα της μείωσης του ΕΝΦΙΑ από το 2026 για χωριά κάτω των 1500 κατοίκων, της μείωσης των φορολογικών συντελεστών για εργαζόμενους κάτω των 30 ετών, κλπ» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του ΚΚΕ. 

Συμπλήρωσε ότι «εξήγγειλε μάλιστα αύξηση της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο. Έστειλε έτσι για άλλη μια φορά στον κάδο το διαχρονικό αίτημα για αφορολόγητο πετρέλαιο στην αντλία, όπως απλόχερα δίνει το κράτος στους εφοπλιστές» ενώ αντίθετα «για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους επιφύλασσε νέα "χρηματοδοτικά εργαλεία" από κοινοτικούς και εθνικούς πόρους, έργα υποδομής που αφορούν την κερδοφορία τους, νέα προκλητικά προνόμια. Για αυτό άλλωστε τον καλοδέχτηκαν τα στελέχη εταιρειών της περιοχής. Στην επίσκεψή του στο υπό κατασκευή Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής, που αποτελεί δωρεά του Ιδρύματος "Σταύρος Νιάρχος", δήλωσε πως "θα είναι ένα από τα τρία «κοσμήματα» του ΕΣΥ", την ώρα ο λαός της περιοχής υποφέρει από τη διάλυση της Υγείας.

Ο πρωθυπουργός από το Σταθμό Συμπίεσης Φυσικού Αερίου της ΔΕΣΦΑ μίλησε για τη μετατροπή της χώρας και της περιοχής μας σε "ενεργειακό κόμβο" ομολογώντας ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ποσοτήτων φυσικού αερίου κατευθύνεται για εξαγωγή. Τα είπε αυτά σε μια περιοχή που συνεχίζει να κατατάσσεται στις πρώτες σε όλη την ΕΕ στην ενεργειακή φτώχεια, παρά τους αγωγούς, το FSRU που διαχειρίζεται το πανάκριβο αμερικάνικο LNG, την επέλαση των ΑΠΕ στο βουνά και τις πεδιάδες».

Ξεκαθαρίζει πως ο λαός της Κομοτηνής και ολόκληρης της περιοχής έχει αποκτήσει τα τελευταία χρόνια μεγάλη και χρήσιμη πείρα από τέτοιου είδους εξαγγελίες για τα περιβόητα «αναπτυξιακά σχέδια», που τελικά «αφορούν μόνο τα κέρδη των ομίλων. Γνωρίζει ότι οι "ενεργειακοί κόμβοι" στο εκμεταλλευτικό σύστημα, που υπηρετούν τα συστημικά κόμματα και όλες οι κυβερνήσεις, σημαίνουν νέους κινδύνους από την εμπλοκή στους ενεργειακούς και εμπορικούς ανταγωνισμούς. Ο "ενεργειακός κόμβος" - Ουκρανία είναι ενδεικτικός!

Γνωρίζει επίσης ότι μόνο ο πρωθυπουργός, η κυβέρνησή του και τα υπόλοιπα κόμματα που μοιράζονται μαζί του το μότο “μπίζνες στα καμμένα” θα μπορούσαν να δουν “φυσικό κάλλος” κατά τη μετάβαση από την Αλεξανδρούπολη στην Κομοτηνή, στα αποκαΐδια δηλαδή της πολιτικής που την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, της ζωής και της υγείας του λαού τη θεωρεί κόστος.

Γνωρίζει τέλος ότι μόνο ο ίδιος έχει τη δύναμη να αντιπαρατεθεί με αυτήν την πολιτική στο δρόμο του συντονισμένου και οργανωμένου αγώνα για να βάλει φρένο στο ξεκλήρισμα των βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων, στον εργασιακό μεσαίωνα των 13ωρων και των συνεχώς αυξανόμενων εργοδοτικών εγκλημάτων που βαφτίζονται "εργατικά ατυχήματα", στη φτώχεια και την ανασφάλεια. Να ανοίξει τελικά τον ελπιδοφόρο δρόμο της ανατροπής της βαρβαρότητας, της δυσωδίας των σκανδάλων. Το δρόμο για μια ριζικά διαφορετική οργάνωση της οικονομίας και της κοινωνίας, το σοσιαλισμό».

Για αυτό, καταλήγει, «σήμερα αυτό που έχει πραγματικά σημασία είναι να δυναμώσει η συμπόρευση με το ΚΚΕ μέσα στους αγώνες».


Έχει διαβαστεί 370 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 315 επισκέπτες και 0 μέλη.