Πέμπτη, 13 Φεβ, 2025

  • Μήνυση σε βάρος του εφέτη ανακριτή από την Μ. Καρυστιανού και δύο ακόμη συγγενείς θυμάτων
  • «Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας» το σύνθημα της μεγάλης μάχης
  • Το θέμα των πειθαρχικών διώξεων των εκπαιδευτικών ζητά να έρθει προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας η Λαϊκή Συσπείρωση
  • Αθήνα: Κυριακή 16 Φλεβάρη με Αλέκο Χατζηκώστα και “Ατέχνως”
  • Μια από τα ίδια, ή πάλη για πραγματική δικαίωση;
  • Σε «τεντωμένο σχοινί» η εύθραυστη εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας
Μήνυση σε βάρος του εφέτη ανακριτή από την Μ. Καρυστιανού και δύο ακόμη συγγενείς θυμάτων1 «Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας» το σύνθημα της μεγάλης μάχης2 Το θέμα των πειθαρχικών διώξεων των εκπαιδευτικών ζητά να έρθει προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας η Λαϊκή Συσπείρωση3 Αθήνα: Κυριακή 16 Φλεβάρη με Αλέκο Χατζηκώστα και “Ατέχνως”4 Μια από τα ίδια, ή πάλη για πραγματική δικαίωση;5 Σε «τεντωμένο σχοινί» η εύθραυστη εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Δυο «Σαντορίνες»

Δυο «Σαντορίνες»

Εκτός από τις μεγάλες ελλείψεις στην Πολιτική Προστασία, που «έλαμψαν» αυτές τις μέρες στη Σαντορίνη, η ανασφάλεια που νιώθουν κάτοικοι και εργαζόμενοι - τόσο αυτοί που μένουν πίσω όσο και εκείνοι που εγκατέλειψαν κατά χιλιάδες το νησί - είναι η άλλη όψη του τουριστικού θαύματος, που προσελκύει κάθε χρόνο εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες... Περισσότερα

Υδρογονάνθρακες στην Κρήτη : Αυλαία και για τη γαλλική Total

από Η Άλλη Άποψη
Υδρογονάνθρακες στην Κρήτη : Αυλαία και για τη γαλλική Total

Tην εγκατάλειψη των δύο θαλάσσιων περιοχών στην Κρήτη για την αξιοποίηση υδρογονανθράκων, σε λιγότερο από ένα δεκαήμερο από τις όψιμες ανακοινώσεις Μητσοτάκη περί επιτάχυνσης της έρευνας και εκμετάλλευσης, λόγω πολέμου και ενεργειακής κρίσης (!), μετά τα σχεδόν τρία χρόνια της πλήρους ακινησίας στον τομέα, ανακοίνωσε χθες ο γαλλικός ενεργειακός κολοσσός Total.

Ειδικότερα, η TotalEnergies ανακοίνωσε ότι μετά την ολοκλήρωση των μελετών που διεξήχθησαν σχετικά με τις δύο περιοχές έρευνας στη δυτική και τη νοτιοδυτική Κρήτη, έλαβε την απόφαση να αποσυρθεί από τα δύο τεμάχια (blocks). Για την απόφασή της αυτή η TotalEnergies EP Greece ενημέρωσε τις αρμόδιες αρχές καθώς και τους εταίρους της.

Αναφέρει πάντως ότι παραμένει προσηλωμένη στη δέσμευσή της για ανάπτυξη Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην Ελλάδα, συνεχίζοντας τη δραστηριότητά της μέσω της θυγατρικής της TotalEnergies Marketing Hellas.

Είναι ο δεύτερος μεγάλος ξένος επενδυτής που αποχωρεί τον τελευταίο χρόνο από τη συγκεκριμένη δραστηριότητα, με την ισπανική Repsol που συμμετείχε σε άλλα τρία έργα να έχει αποχαιρετίσει την Ελλάδα το 2021.

Υπενθυμίζεται ότι για τα πολλά υποσχόμενα, αν και “δύσκολα” λόγω μεγάλων βαθών, blocks της Κρήτης, η γαλλική εταιρεία ήταν η επικεφαλής (operator) των ερευνών στο πλαίσιο της σχετικής κοινοπραξίας που είχε συσταθεί, στην οποία η ίδια συμμετείχε με ποσοστό 40%, μαζί με την Exxon Mobil με επίσης 40% και τον όμιλο των ΕΛ.ΠΕ. με 20%.

Υπενθυμίζεται ότι η τελική υπογραφή των συμβάσεων παραχώρησης πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο 2019 (είχε προηγηθεί μονογραφή τους το 2018) σε ταχύτητες-ρεκόρ για τα δεδομένα των σχετικών διαδικασιών (σε 20 μήνες από την εκδήλωση ενδιαφέροντος). Η σύμβαση είχε διάρκεια οκτώ ετών σε τρεις διαδοχικές ερευνητικές φάσεις, με δυνατότητα παράτασης.

 

 


Έχει διαβαστεί 744 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Κυκλοφόρησε το νέο (11ο) βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα χειρόγραφα του θανάτου»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 225 επισκέπτες και 0 μέλη.