Κυριακή, 09 Μάι, 2021

  • Μήνυμα της βουλευτού Φρόσως Καρασαρλίδου για την επέτειο του Ολοκαυτώματος της Νάουσας
  • Μήνυμα της Φρόσως Καρασαρλίδου για την επέτειο της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και φασισμού
  •  Μήνυμα Δημάρχου Η.Π. Νάουσας Νικόλα Καρανικόλα για την 199η Επέτειο του Ολοκαυτώματος
  • Με Παιώνιες Δυνάμεις στην Κράστα, και το SOS Βέρμιο, 8/5/2021
  • Μήνυμα Δημάρχου Βέροιας για τη Γιορτή της Μητέρας
  • Για την επανέναρξη λειτουργίας των σχολείων στις 10 Μαΐου
Μήνυμα της βουλευτού Φρόσως Καρασαρλίδου για την επέτειο του Ολοκαυτώματος της Νάουσας1 Μήνυμα της Φρόσως Καρασαρλίδου για την επέτειο της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και φασισμού2  Μήνυμα Δημάρχου Η.Π. Νάουσας Νικόλα Καρανικόλα για την 199η Επέτειο του Ολοκαυτώματος3 Με Παιώνιες Δυνάμεις στην Κράστα, και το SOS Βέρμιο, 8/5/20214 Μήνυμα Δημάρχου Βέροιας για τη Γιορτή της Μητέρας5 Για την επανέναρξη λειτουργίας των σχολείων στις 10 Μαΐου6

Το Σχόλιο της Ημέρας

76 χρόνια μετά...

76 χρόνια μετά...

76 χρόνια τώρα, η 9η Μάη 1945 έχει καταγραφεί στην ιστορία ως ημέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών. Είναι η μέρα που ο φασιστικός άξονας Γερμανίας - Ιταλίας - Ιαπωνίας ηττήθηκε και ο Β΄ Παγκόσμιος πόλεμος έληξε με την άνευ όρων παράδοση της ναζιστικής Γερμανίας. Ήταν ο πιο αιματηρός πόλεμος που γνώρισε η ανθρωπότητα, με 50 εκατο... Περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ: «Κομμένες και ραμμένες» στα συμφέροντα των επιχειρήσεων οι προτεραιότητες στον αγροτικό τομέα

από Η Άλλη Άποψη
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ: «Κομμένες και ραμμένες» στα συμφέροντα των επιχειρήσεων οι προτεραιότητες στον αγροτικό τομέα

Tρόποι ενίσχυσης του αγροτικού τομέα, προς όφελος των μεγαλοαγροτών και των καπιταλιστικών επιχειρήσεων, εξετάστηκαν στη συνάντηση που είχε σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυρ. Μητσοτάκης, με την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Επισημάνθηκε ότι η βασική στόχευση του υπουργείου είναι να αυξηθεί το αγροτικό εισόδημα και να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα των αγροτικών επιχειρήσεων, ώστε να διεισδύσουν σε όσο το δυνατό μεγαλύτερο ποσοστό της διεθνούς αγοράς.

Στο επίκεντρο της συνάντησης τέθηκαν τρεις προτεραιότητες για την ανάπτυξη της ελληνικής γεωργίας: Η «βελτίωση της οργάνωσης της παραγωγής», η «ενίσχυση των παραγωγικών επενδύσεων» και η «στήριξη της εξωστρέφειας των γεωργικών προϊόντων».

Ο απολογισμός του υπουργείου περιλαμβάνει πλήθος φοροαπαλλαγών και άλλων κινήτρων για τους εμποροβιομήχανους και τις άλλες καπιταλιστικές επιχειρήσεις που έχουν το μανδύα των «συλλογικών» αγροτικών σχημάτων. Στη σχετική λίστα με τις δράσεις του υπουργείου που έχουν υλοποιηθεί περιλαμβάνονται ανάμεσα σε άλλα η μείωση του φόρου των αγροτικών επιχειρήσεων από το 28% στο 20%, η μείωση του φορολογικού συντελεστή των αγροτικών συλλογικών σχημάτων κατά 10%, ο νέος νόμος που διευκολύνει την άλωση των αγροτικών συνεταιρισμών από τους επενδυτές, η υπογραφή συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για την ενίσχυση της χρηματοδότησης, η στενή συνεργασία με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών για τη βελτίωση της ρευστότητας των επενδυτικών σχεδίων και ο νόμος για την αξιοποίηση των ΑΠΕ προς όφελος της μείωσης του κόστους ενέργειας.

Εξίσου εχθρικές για τους φτωχούς αγρότες και εντός του στενού κορσέ της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της ΕΕ είναι οι προτεραιότητες του υπουργείου για το επόμενο διάστημα, καθώς περιλαμβάνουν από τα διάφορα χρηματοδοτικά προγράμματα που καταλήγουν στους μεγαλοαγρότες και επιχειρηματίες μέχρι την ιδιωτικοποίηση του συστήματος αποζημίωσης των αγροτών από φυσικές καταστροφές. 

Συγκεκριμένα, οι δράσεις που θα ξεκινήσουν ή αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στο 2020 είναι οι εξής:

- Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020: Ενεργοποίηση μέτρων που παρέμεναν αδρανή και ανάπτυξη χρηματοδοτικών εργαλείων για βελτίωση της ρευστότητας.

- Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας και Θάλασσας 2014-2020: Ενεργοποίηση των μέτρων που παρέμεναν αδρανή και επιτάχυνση των πληρωμών των μέτρων του προγράμματος.

- Σχεδιασμός Προγραμματικής Περιόδου 2021-2027 - (Γεωργία - Κτηνοτροφία): Διαπραγμάτευση για τη διαφύλαξη επαρκών πιστώσεων και εκπόνηση Στρατηγικού Σχεδίου ΚΑΠ.

- Σχεδιασμός Προγραμματικής Περιόδου 2021-2027 - (Αλιεία): Διαπραγμάτευση για τη διαφύλαξη επαρκών πιστώσεων και εκπόνηση του νέου Επιχειρησιακού Προγράμματος.

- Αντιμετώπιση του μιμητισμού και των ελληνοποιήσεων στα Αγροτικά προϊόντα με σειρά μέτρων.

- Ολοκλήρωση της διαδικασίας θεσμοθέτησης των περιοχών οργανωμένης ανάπτυξης υδατοκαλλιεργειών (ΠΟΑΥ) και προώθηση νέας θεσμοθέτησης.

- Απλοποίηση αδειοδοτήσεων στον πρωτογενή τομέα.

- Ερανιστικό νομοσχέδιο ρυθμίσεων υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Εποπτευόμενων Φορέων.

- Νομοθεσία για τις Ομάδες και τις Οργανώσεις Παραγωγών.

- Βιώσιμο Ασφαλιστικό Αγροτών.

- Δημιουργία Αγροτικού Επιμελητηρίου και Αγροτικού Συνδικαλιστικού Νόμου.

- Επικαιροποίηση κανονισμού ΕΛΓΑ και προσαρμογή στα κλιματολογικά και γεωγραφικά δεδομένα αλλά και συμπράξεις με τον ιδιωτικό ασφαλιστικό τομέα.

- Δράσεις που συμβάλλουν στη μείωση του κόστους παραγωγής με τη σταδιακή κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης και επαναξιολόγηση του θεσμικού πλαισίου για τους εργαζόμενους στην πρωτογενή παραγωγή. 

- Θεσμικό πλαίσιο για τη φαρμακευτική και βιομηχανική κάνναβη. 

 - Πρόγραμμα αναδιαρθρώσεων καλλιεργειών.

- Εθνικό Σχέδιο Φυτοπροστασίας.

-  Εθνικό Σχέδιο για την Άρδευση.

- Αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του υπουργείου. 

(Mε πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ) 

Έχει διαβαστεί 85 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Η ταβέρνα "Πλάτανος" τώρα κοντά σας και με Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 18 °C
Άνεμος ΒΒΔ 2-3 μποφόρ

Κυριακή, 09 Μαϊου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 10 ως 21 °C
Άνεμος ΑΝΑ 2 μποφόρ

Δευτέρα, 10 Μαϊου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 10 ως 22 °C
Άνεμος Α 2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 802 επισκέπτες και 0 μέλη.