Τετάρτη, 29 Νοέ, 2023

  • ΜΙΛΤΟΣ ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ: Για τρίτη διαδοχική χρονιά κορυφαίος αθλητής στα Βαλκάνια
  • Ενας αποκαλυπτικός πίνακας...
  • Βέροια: Παρουσίαση ποιητικής συλλογής το Σάββατο 2/12
  • Η ''Λαϊκή Συσπείρωση'' για το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Νάουσας
  • ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Διαβεβαιώνει ότι «δεν θα επηρεαστούν» οι ελληνοβρετανικές σχέσεις
  • ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ: «Δεν έχει αλλάξει η ουσία» του φοροληστρικού νομοσχεδίου για τους αυτοαπασχολούμενους
ΜΙΛΤΟΣ ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ: Για τρίτη διαδοχική χρονιά κορυφαίος αθλητής στα Βαλκάνια1 Ενας αποκαλυπτικός πίνακας...2 Βέροια: Παρουσίαση ποιητικής συλλογής το Σάββατο 2/123 Η ''Λαϊκή Συσπείρωση'' για το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Νάουσας4 ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Διαβεβαιώνει ότι «δεν θα επηρεαστούν» οι ελληνοβρετανικές σχέσεις5 ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ: «Δεν έχει αλλάξει η ουσία» του φοροληστρικού νομοσχεδίου για τους αυτοαπασχολούμενους6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Ο μόνος δρόμος

Ο μόνος δρόμος

Πάνω από 14.000 νέοι πλειστηριασμοί ακινήτων προγραμματίζονται τους αμέσως επόμενους μήνες, με χιλιάδες από αυτούς να αφορούν σπίτια λαϊκών οικογενειών που δεν έχουν να πληρώσουν τις δόσεις των δανείων στις τράπεζες.Η λαϊκή κατοικία, που την έχουν χρυσοπληρώσει τα νοικοκυριά μια και δυο φορές, βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο, την ώρα που ο... Περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα ψηφιακής απονομής συντάξεων «ΑΤΛΑΣ»

από Η Άλλη Άποψη
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα ψηφιακής απονομής συντάξεων «ΑΤΛΑΣ»

Το πρόγραμμα ψηφιακής απονομής συντάξεων «ΑΤΛΑΣ» παρουσιάστηκε σήμερα στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, παρουσία και του πρωθυπουργού. Στην ουσία πρόκειται για την εκπλήρωση μιας αυτονόητης υποχρέωσης του κράτους, να καταβάλλει δηλαδή στην ώρα της, χωρίς πολύχρονες αναμονές, τη σύνταξη ενός ασφαλισμένου.

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι τη στιγμή που η κυβέρνηση πανηγυρίζει για τις διαδικασίες που αντιστοιχούν στις σημερινές δυνατότητες της τεχνολογίας, έχει έτοιμα στα συρτάρια της νέα αντιασφαλιστικά μέτρα. Το «πόρισμα Πισσαρίδη» που περιλαμβάνει ως βασικό στόχο την ιδιωτικοποίηση των επικουρικών συντάξεων έρχεται να προστεθεί στην κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης, στις περικοπές που έχουν μετατρέψει τις συντάξεις σε προνοιακά βοηθήματα, στους νόμους που αναγκάζουν σε δουλειά μέχρι την ηλικία των 72 ετών.

«Είναι η αρχή ενός ευρύτερου σχεδιασμού», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνοντας λόγο για «γνήσια κοινωνική μεταρρύθμιση». Ο υπουργός Εργασίας δήλωσε ότι κατά την πρώτη φάση θα απονέμονται κατά μέσο όρο 4.000 συντάξεις τον μήνα και θα καλύπτεται το 40% των νέων συνταξιοδοτικών αιτημάτων. Είπε ότι η αρχή θα γίνει με τις συντάξεις χηρείας και τις συντάξεις τ. ΟΓΑ και μέχρι το τέλος του 2020 θα έχουν ενταχθεί όλες οι συντάξεις αναπηρίας, ενώ μέχρι το τέλος του 2021 θα έχουν ενταχθεί και υπόλοιπες κατηγορίες συντάξεων γήρατος.

Για τις εκκρεμείς συντάξεις ο Γ. Βρούτσης σημείωσε ότι «τη στιγμή που το σύστημα ΑΤΛΑΣ θα απονέμει εκατοντάδες συντάξεις καθημερινά, την ίδια ώρα θα απελευθερώνεται ένα έμπειρο και χρήσιμο ανθρώπινο δυναμικό που θα απασχολείται αποκλειστικά και μόνο στα τμήματα απονομής των εκκρεμών συντάξεων».

Ωστόσο, ο υπουργός δεν είπε κουβέντα για την έλλειψη προσωπικού που έχουν οι υπηρεσίες, με αποτέλεσμα να υπάρχουν αυτές οι καθυστερήσεις, ούτε για τις νέες απολύσεις που ετοιμάζονται στον ΕΦΚΑ.

 


Έχει διαβαστεί 479 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη Βέροια


Could not get weather data!

Ποιός είναι online

Έχουμε online 621 επισκέπτες και 0 μέλη.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)