Σάββατο, 03 Ιούν, 2023

  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ: Με δυνατό ΚΚΕ και δυνατό λαϊκό κίνημα καμία κυβέρνηση δεν είναι «παντοδύναμη»
  • Τράπεζα Θεμάτων: Η Ένωση Πληροφορικών Ελλάδος αμφισβητεί τους ισχυρισμούς για κυβερνοεπίθεση
  • Οι ένοχοι
  • Η «σταθερότητα» που υπόσχεται η ΝΔ (και) στους αγρότες, είναι ζωή με ψίχουλα
  • ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ
  • Μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας με τους δασκάλους τους επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΒέροιας
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ: Με δυνατό ΚΚΕ και δυνατό λαϊκό κίνημα καμία κυβέρνηση δεν είναι «παντοδύναμη»1 Τράπεζα Θεμάτων: Η Ένωση Πληροφορικών Ελλάδος αμφισβητεί τους ισχυρισμούς για κυβερνοεπίθεση2 Οι ένοχοι3 Η «σταθερότητα» που υπόσχεται η ΝΔ (και) στους αγρότες, είναι ζωή με ψίχουλα4 ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ5 Μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας με τους δασκάλους τους επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΒέροιας 6

Το Σχόλιο της Ημέρας

"Γαλάζιες" αποκαλύψεις για την οικονομία...

Οταν η "γαλάζια" εφημερίδα αποκαλύπτει τα πραγματικά νούμερα της οικονομίας... Περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ : Νέο πακέτο αντιλαϊκών νομοσχεδίων

από Η Άλλη Άποψη
ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ : Νέο πακέτο αντιλαϊκών νομοσχεδίων

Ένα νέο πακέτο αντιλαϊκών νομοσχεδίων ενέκρινε σήμερα το υπουργικό συμβούλιο, το οποίο συνεδρίασε μέσω τηλεδιάσκεψης, μια ευρεία ατζέντα με «μεταρρυθμιστικό και προωθητικό χαρακτήρα», όπως την περιέγραψε ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης.

Μεταξύ άλλων, αποφασίστηκε να μπει για ψήφιση από τη Βουλή το σχέδιο Κώδικα με τίτλο: «Χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων και των συνασπισμών κομμάτων από το κράτος, έσοδα, δαπάνες και έλεγχος των οικονομικών των πολιτικών κομμάτων, των συνασπισμών κομμάτων και των υποψήφιων ή/και αιρετών της Βουλής των Ελλήνων και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

Οπως διατείνεται η κυβέρνηση, «ο Κώδικας αφενός παρέχει τη δυνατότητα στα πολιτικά κόμματα, στους συνασπισμούς κομμάτων και τους υποψήφιους ή/και αιρετούς του Εθνικού και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να κατανοήσουν και να διαχειριστούν ολοκληρωμένα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους και αφετέρου παρέχει στις εμπλεκόμενες διοικητικές υπηρεσίες ένα πλήρες, σαφές, συγκεκριμένο και εύχρηστο θεσμικό πλαίσιο εφαρμογής της σχετικής νομοθεσίας με στόχο τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας». Ο Κώδικας περιλαμβάνει διατάξεις που αφορούν στην κρατική και ιδιωτική χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων και των συνασπισμών κομμάτων, τα έσοδα, τις δαπάνες και τον έλεγχο των οικονομικών τους.

Επίσης, κωδικοποιούν τη νομοθεσία του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Η κωδικοποίηση αφορά, επισήμως, «τυπικούς νόμους» που αναφέρονται σε θέματα προσωπικού του Λιμενικού, στην ασφάλεια της ναυσιπλοΐας, στη ναυτική εργασία και εκπαίδευση ναυτικών, στην εκμετάλλευση λιμένων κ.λπ.

Παραπέρα, η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης παρουσίασε νομοσχέδιο για τη βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος και την «επιτάχυνση και ευελιξία των προβλεπόμενων για τις ιδιωτικές και στρατηγικές επενδύσεις διοικητικών διαδικασιών». Συστήνεται κυβερνητική επιτροπή, οι αρμοδιότητες της οποίας θα αφορούν κατάρτιση και έγκριση του Αναπτυξιακού Προγράμματος Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας, καθορισμό προτεραιοτήτων για συμβάσεις ανά τομέα πολιτικής, πηγές χρηματοδότησης, δυνατότητα αναθεώρησης του Προγράμματος, προώθηση και θέσπιση του αναγκαίου κανονιστικού πλαισίου.

Αντίστοιχα, η ηγεσία του ΥΠΕΞ παρουσίασε νομοσχέδιο «για τη στρατηγική εξωστρέφειας και τη μεταρρύθμιση του Οργανισμού Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων», επιδιώκοντας «παροχή συμβουλευτικών και υποστηρικτικών υπηρεσιών προς τις εξαγωγικές ή εν δυνάμει εξαγωγικές επιχειρήσεις, ώστε να συμβάλλει στην επιχειρηματική τους ανάπτυξη».

Η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, παρουσίασε το νομοσχέδιο για την ενσωμάτωση των ευρωενωσιακών Οδηγιών 789/2019 και 790/2019 για τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας και τα συγγενικά δικαιώματα, το οποίο δεν αφορά την προστασία των δημιουργών, ερμηνευτών και εκτελεστών, αντίθετα κύριο μέλημά του είναι η διαμόρφωση ευνοϊκότερων όρων κερδοφορίας για τα ευρωπαϊκά μονοπώλια που εκμεταλλεύονται τους τομείς παραγωγής οπτικοακουστικών και μουσικών έργων, των εκδόσεων και του έντυπου Τύπου.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κ. Τσιάρας, παρουσίασε «νομοθετικές πρωτοβουλίες», μεταξύ άλλων, για «την πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας».


Έχει διαβαστεί 355 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη Βέροια



Ο καιρός τώρα

Καταιγίδες
Καταιγίδες
Θερμοκρασία 25 °C
Άνεμος ΔΝΔ 2-3 μποφόρ

Σάββατο, 03 Ιουνίου

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 16 ως 26 °C
Άνεμος ΑΝΑ 1-3 μποφόρ

Κυριακή, 04 Ιουνίου

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 14 ως 24 °C
Άνεμος Α 2-3 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 279 επισκέπτες και 0 μέλη.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)