Δευτέρα, 27 Ιούν, 2022

  • Συνάντηση Δικτύωσης Φορέων και Υπηρεσιών του Ν.Ημαθίας
  • ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΣΕΝΑΡΙΑ
  • Η ΟΓΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΜΒΛΩΣΕΙΣ
  • Ομερτά της «αριστεράς» και της «προόδου»
  • ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ: Αύριο ανακοινώνονται οι βαθμοί των υποψηφίων
  • Το Κέντρο Υγείας Βέροιας οργανώνει Εθελοντική Αιμοδοσία
Συνάντηση Δικτύωσης Φορέων και Υπηρεσιών του Ν.Ημαθίας1 ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΣΕΝΑΡΙΑ2 Η ΟΓΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΜΒΛΩΣΕΙΣ3 Ομερτά της «αριστεράς» και της «προόδου»4 ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ: Αύριο ανακοινώνονται οι βαθμοί των υποψηφίων5 Το Κέντρο Υγείας Βέροιας οργανώνει Εθελοντική Αιμοδοσία6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Κυβερνητικές παλινωδίες

Οι κυβερνητικές παλινωδίες με την 4η δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό δεν είναι καθόλου απλή υπόθεση. Η κυβέρνηση περίπου συμβουλεύει τον λαό να αυτοδιαγνωστεί σε ό,τι αφορά τον κίνδυνο να κολλήσει και να ...αυτοψυχαναλυθεί, για το πόσο φόβο αισθάνεται απέναντι στον ιό και ανάλογα να πράξει. Δηλαδή, αν κάποιος πιστεύει ότι είναι περι... Περισσότερα

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ: Να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις Δομές Φιλοξενίας Προσφύγων

από Η Άλλη Άποψη
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ: Να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις Δομές Φιλοξενίας Προσφύγων

Ερώτηση προς τους υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Μετανάστευσης και Ασύλου σχετικά με τους εργαζόμενους μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας σε Δομές Φιλοξενίας Προσφύγων κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης, Γιάννης Γκιόκας, Γιάννης Δελής και Μαρία Κομνηνάκα. 

Στην Ερώτηση, αναφέρονται τα εξής: 

«Στις Δομές Φιλοξενίας Προσφύγων του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου εργάζονται από το 2019 εκατοντάδες εργαζόμενοι μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ, με καθήκοντα στους τομείς της καθαριότητας, της φύλαξης, καθώς και σε άλλες χειρωνακτικές και διοικητικές εργασίες.

Παρόλο που καλύπτουν πραγματικές και ουσιαστικές ανάγκες για τη λειτουργία των Δομών Φιλοξενίας Προσφύγων, έχουν απολυθεί και επαναπροσληφθεί επανειλημμένα, μέσω παρατάσεων των συμβάσεών τους, μένοντας στο μεταξύ για πολλούς μήνες στην ανεργία, ενώ οι περισσότεροι δεν έλαβαν ούτε επίδομα ανεργίας στα διαστήματα αυτά.

Εργάζονται σε όλη την περίοδο της πανδημίας του κορονοϊού, σε χώρους όπου διαβιούν χιλιάδες άνθρωποι σε άθλιες συνθήκες υγιεινής, που προϋπήρχαν πολύ πριν την πανδημία, με τεράστιους κινδύνους για την υγεία τους, την υγεία των οικογενειών τους, την υγεία των μεταναστών και προσφύγων -μεταξύ αυτών εκατοντάδες παιδιά, ηλικιωμένοι και άλλοι που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες- χωρίς να τους εξασφαλίζονται τα απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας, ενώ τους είχαν αποκλείσει από κάθε ειδική άδεια για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Σήμερα, από τα προγράμματα αυτά, παραμένουν 400 εργαζόμενοι σε Δομές Φιλοξενίας Προσφύγων, οι οποίοι ανέλαβαν υπηρεσία τον Νοέμβριο του 2021 για ακόμα δύο μήνες. Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι επρόκειτο να προσληφθούν για την ίδια περίοδο και άλλοι συνάδελφοί τους, ωστόσο αυτό δεν έγινε, καθώς έκλεισαν οι δομές στις οποίες εργάζονταν το προηγούμενο διάστημα. Επιπλέον, ενημερώθηκαν ότι θα απολυθούν οριστικά μεταξύ 9-15 Ιανουαρίου 2022, επειδή το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου πρόκειται να εκχωρήσει τις υπηρεσίες στις οποίες εργάζονταν σε εργολάβους, τακτική που το Υπουργείο έχει ακολουθήσει και στο παρελθόν στις Δομές Φιλοξενίας Προσφύγων και η οποία οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση της διαχείρισής τους.

Ερωτώνται οι κ. Υπουργοί:

  • Τι προτίθενται να κάνουν, προκειμένου οι εργαζόμενοι στις Δομές Φιλοξενίας Προσφύγων να συνεχίσουν να εργάζονται και να μην εκχωρηθούν οι υπηρεσίες διαχείρισής τους σε εργολάβους;

  • Θα προβούν σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν οι ανάγκες των προσφύγων και μεταναστών στις Δομές Φιλοξενίας;».


Έχει διαβαστεί 79 φορές

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 32 °C
Άνεμος Β 2-4 μποφόρ

Δευτέρα, 27 Ιουνίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 21 ως 33 °C
Άνεμος ΒΒΑ 2-4 μποφόρ

Τρίτη, 28 Ιουνίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 21 ως 35 °C
Άνεμος ΒΑ 2-4 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 886 επισκέπτες και 0 μέλη.