Σάββατο, 04 Φεβ, 2023

 • Ανετη επικράτηση του ΦΙΛΙΠΠΟΥ
 • Αποκαλυπτήρια προτομής των Στάλιν,Ζούκωφ, Βασιλιέφσκι για την 80η επέτειο της νίκης στο Στάλινγκραντ
 • Οι εργαζόμενοι στη Βρετανία στους δρόμους: η μεγαλύτερη απεργιακή κινητοποίηση της τελευταίας 10ετίας
 • Στην ατομική ευθύνη εξαντλείται η... ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού
 • ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ: Περισσότερη στήριξη στο Κιέβο
 • Έχετε λίγο χρόνο να σας μιλήσω για το ΠΑΣΟΚ;
Ανετη επικράτηση του ΦΙΛΙΠΠΟΥ1 Αποκαλυπτήρια προτομής των Στάλιν,Ζούκωφ, Βασιλιέφσκι για την 80η επέτειο της νίκης στο Στάλινγκραντ 2 Οι εργαζόμενοι στη Βρετανία στους δρόμους: η μεγαλύτερη απεργιακή κινητοποίηση της τελευταίας 10ετίας3 Στην ατομική ευθύνη εξαντλείται η... ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού4 ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ: Περισσότερη στήριξη στο Κιέβο5 Έχετε λίγο χρόνο να σας μιλήσω για το ΠΑΣΟΚ;6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Βουτιά "ρεκόρ"

Βουτιά "ρεκόρ"

Το φως ανάβει ...με το ρολόι, με τα λεπτά μετριέται ο θερμοσίφωνας, κυνήγι στις πρίζες και περιορισμός χρήσης σε άλλες συσκευές. Αυτή είναι η εικόνα που έγινε ...συνήθεια, ειδικά τους τελευταίους μήνες που η ενεργειακή φτώχεια έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Τα στοιχεία του ΑΔΜΗΕ για τον περασμένο Δεκέμβρη καταγράφουν μάλιστα «βουτιά»... Περισσότερα

22η ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ: Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στην Αβάνα

από Η Άλλη Άποψη
22η ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ: Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στην Αβάνα

Με την Διεθνή, παρουσία του Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ, Α` Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚ Κούβας και Προέδρου της Κούβας, ολοκληρώθηκαν το απόγευμα της 29ης Οκτώβρη οι εργασίες της 22ης Διεθνούς Συνάντησης των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων, που φιλοξένησε το ΚΚ Κούβας και στις οποίες έλαβαν μέρος 77 κόμματα από 60 χώρες.

Το κλείσιμο των εργασιών από τον Α` Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚ Κούβας

Ο Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ, μιλώντας στο κλείσιμο των εργασιών, αναφέρθηκε στις δύσκολες και επικίνδυνες συνθήκες τις οποίες βιώνουν σήμερα οι εργαζόμενοι στον κόσμο, τονίζοντας πως πρέπει να γίνει πραγματικότητα το ακατόρθωτο, αυτό που οι αντίπαλοι του μαρξισμού λένε ότι είναι ακατόρθωτο, προσθέτοντας πως είναι δυνατός για τους λαούς ένας άλλος δρόμος, ο δρόμος της χειραφέτησης, της κοινωνικής δικαιοσύνης, του σοσιαλισμού.

Αναφέρθηκε στις δύσκολες συνθήκες, που βιώνει η Κούβα, εξαιτίας του απαράδεκτου και εγκληματικού αποκλεισμού από τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό και υπογράμμισε πως η παρουσία δεκάδων κομμουνιστικών κι εργατικών κομμάτων απ’ όλον τον κόσμο είναι έκφραση της αλληλεγγύης και της κοινής πάλης με τον ιμπεριαλισμό.

Σημείωσε πως το ΚΚ Κούβας θεωρεί αναγκαίο η οργανωμένη πρωτοπορία της εργατικής τάξης, το ΚΚ, να αφουγκράζεται την κοινωνία, να παλεύει για την ενότητα του λαού και να δίνει λύσεις, στηριγμένο στην επιστήμη και στη μελέτη της δικής του Ιστορίας και αυτής των άλλων λαών.

Μιλώντας για τις ΔΣΚΕΚ τις χαρακτήρισε σημαντικό χώρο ανταλλαγής απόψεων και εκδήλωσης της διεθνιστικής αλληλεγγύης και τόνισε πως η Κούβα είναι αλληλέγγυα με όλους τους λαούς που παλεύουν και αντιστέκονται στον ιμπεριαλισμό.

Οι αποφάσεις της 22ης ΔΣΚΕΚ

Νωρίτερα η ΔΣΚΕΚ είχε προχωρήσει στην έγκριση της Τελικής Ανακοίνωσης και των Κοινών Δράσεων για την επόμενη περίοδο, ενώ με το τέλος των εργασιών εγκρίθηκε και η νέα σύνθεση της Ομάδας Εργασίας των Διεθνών Συναντήσεων στην οποία συμμετέχουν τα παρακάτω 35 κόμματα: ΚΚ Αργεντινής, ΚΚ Βιετνάμ, ΚΚ της Βραζιλίας, ΚΚ Βρετανίας, Γαλλικό ΚΚ, ΚΚ Ινδίας, ΚΚ Ινδίας (Μαρξιστικό), Τουντέχ (Ιράν), ΚΚ Ισπανίας, ΚΚ Εργαζομένων Ισπανίας, ΚΚ Λαών Ισπανίας, ΚΚ (Ιταλία), Κόμμα Εργατών Κορέας, ΚΚ Κούβας, ΑΚΕΛ (Κύπρος), ΚΚ Ελλάδας, Λαϊκό Επαναστατικό Κόμμα Λάος, Λιβανέζικο ΚΚ, ΚΚ Μεξικού, Λαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα Μεξικού, ΚΚ Μπαγκλαντές, Κόμμα Εργατών Ουγγαρίας, ΚΚ Ουκρανίας, ΕΚ Ουκρανίας, ΚΚ Παλαιστίνης, Κόμμα Λαού Παλαιστίνης, Περουάνικο ΚΚ, Πορτογαλικό ΚΚ, ΚΚ Ρωσικής Ομοσπονδίας, ΚΕΚ Ρωσίας, Σουδανέζικο ΚΚ, ΚΚ Σρι Λάνκα, ΚΚ Τουρκίας, ΚΚ Βοημίας –Μοραβίας (Τσεχία), ΚΚ Χιλής.

Αποφασίστηκε να ενταχθούν στη Διεθνή Συνάντηση 3 ακόμη κόμματα: το ΚΚ (Ελβετία), το Ελβετικό ΚΚ και το ΚΚ Ρεουνιόν.

Η Τελική Ανακοίνωση

Το κείμενο Τελικής Ανακοίνωσης, στο οποίο κατέληξε η 22η ΔΣΚΕΚ διάβασε η Εκίν Γκιουνγκόρ, Υπεύθυνη του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚ Τουρκίας και αυτό έχει ως εξής:

1. Οι εκπρόσωποι των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων που συμμετείχαν στην 22η Διεθνή Συνάντηση Κουμμουνιστικών Κομμάτων, που πραγματοποιήθηκε στην Αβάνα της Κούβας, το διάστημα 27 με 29 Οκτώβρη του 2022, προειδοποιούν για επικίνδυνη ιστορική συγκυρία στην οποία έχει περιέλθει η ανθρωπότητα.

2. Η σημερινή κυριαρχία του ιμπεριαλισμού επιβάλει μία άδικη και μη βιώσιμη διεθνή τάξη πραγμάτων, εντείνει την εκμετάλλευση και χειροτερεύει την κατάσταση της εργατικής τάξης και των λαών, δημιουργεί κλιμακούμενους ανταγωνισμούς και πολέμους. Δυσκολεύει την λύση διεθνών προβλημάτων, όπως η πανδημία του COVID-19. Οι σοσιαλιστικές χώρες ιστορικά και η Κούβα σήμερα, με το σύστημα δημόσιας υγείας και τη επιστημονική ανάπτυξη, έχει αντιμετωπίσει με επάρκεια την πανδημία, γεγονός που αναδεικνύει την ανωτερότητα του σοσιαλισμού. Οι κομμουνιστές υπερασπιζόμαστε μία νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων, βασισμένη στην κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, με σχέσεις αμοιβαίου οφέλους ανάμεσα σε κράτη και λαούς, ειρήνη, βιώσιμη ανάπτυξη για την ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών, κοινωνική δικαιοσύνη και αλληλεγγύη.

3. Ως αποτέλεσμα της κλιμακούμενης επιθετικότητας του ιμπεριαλισμού και της γεωπολιτικής ανασύνθεσης που βρίσκεται σε εξέλιξη, αντιμετωπίζουμε μια νέα κούρσα εξοπλισμών, την ενίσχυση και επέκταση του ΝΑΤΟ, την εμφάνιση νέων στρατιωτικών συμμαχιών, την όξυνση των εντάσεων και των πολεμικών συγκρούσεων, όπως στην Ουκρανία, την αναζωπύρωση του φασισμού σε διάφορες περιοχές του κόσμου, τον "ψυχρό πόλεμο", την απειλή ενός πυρηνικού ολοκαυτώματος κ.α, που πρέπει να απορρίψουμε.

4. Η αρπακτική φύση του καπιταλισμού οδηγεί στην αύξηση των ανισοτήτων και της συγκέντρωσης του πλούτου σε λίγα χέρια, στην ένταση των κοινωνικών αποκλεισμών και των μεταναστευτικών ροών. Παραπέρα, ο καπιταλισμός οδηγεί στην εμβάθυνση της επισιτιστικής κρίσης, στην όξυνση της περιβαλλοντολογικής κρίσης, ενώ πλησιάζουμε όλο και πιο γρήγορα σε ένα σημείο "χωρίς επιστροφή".

5. Το αστικό πολιτικό σύστημα που υπερασπίζεται τα συμφέροντα των μονοπωλίων και διαχειρίζεται την κρίση του καπιταλισμού προς όφελος του, προσπαθεί να ελέγξει, μέσω της πίεσης και της βίας, την αυξανόμενη κοινωνική δυσαρέσκεια των εργαζομένων και των λαών.

6. Η σταδιακή μείωση της ισχύος των ΗΠΑ και των συμμάχων τους, έναντι των ανταγωνιστών τους, ως αποτέλεσμα της κρίσης στο εσωτερικό τους, έχει ενισχύσει την αδιάκριτη χρήση των πολιτικών του αποκλεισμού και των παράνομων κυρώσεων, της πολιτικής των "δύο μέτρων και δύο σταθμών", των απειλών και των στρατιωτικών επεμβάσεων και παρεμβάσεων στις εσωτερικές υποθέσεις των κρατών. Ο ιμπεριαλισμός ξεδιπλώνει ένα μεγάλο οπλοστάσιο υπονομευτικών ενεργειών στο πλαίσιο του μη συμβατικού πολέμου, ανάμεσα σε άλλα, επικοινωνιακού χαρακτήρα, ως εργαλείο αποσταθεροποίησης και αλλαγής κυβερνήσεων που δεν υποτάσσονται στα συμφέροντα του.

7. Η μάχη της παγκόσμιας εργατικής τάξης ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα της εκμετάλλευσης απαιτεί, καταρχήν, την ενότητα του Κομμουνιστικού και Εργατικού Κινήματος, μαζί με τα κοινωνικά, λαϊκά και αγροτικά κινήματα, καθώς και τα κινήματα των αυτοχθόνων, για την ενίσχυση της ταξικής πάλης ενάντια στα σχέδια των ιμπεριαλιστών, και για την οικοδόμηση ενός κόσμου ειρήνης, δικαιοσύνης και κοινωνικής ισότητας.

Μπροστά στις προσπάθειες του ιμπεριαλισμού να περιορίσει τους αγώνες των εργαζομένων και των λαών και να υπονομεύσει την ενότητα και την αλληλεγγύη των αντιιμπεριαλιστικών και επαναστατικών δυνάμεων, τα Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα που συμμετείχαν στην 22η ΔΣΚΕΚ στην Αβάνα, συμφωνούν:

 • Να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να ενισχύσουν των αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλισμό, να συμβάλουν στην αλλαγή της σημερινής άδικης και αντιδημοκρατικής διεθνής τάξης πραγμάτων, στην οποία κυριαρχούν τα καπιταλιστικά συμφέροντα, προς όφελος μιας διεθνούς τάξης βασισμένης στην ειρήνη, την βιώσιμη ανάπτυξη, την κοινωνική δικαιοσύνη και την αλληλεγγύη, για να ανοίξει ο δρόμος για την οικοδόμηση της σοσιαλιστικής κοινωνίας.

 • Να απαιτήσουν τον σεβασμό των αρχών της ελεύθερης αυτοδιάθεσης των λαών, της ανεξαρτησίας, της κυριαρχίας και της μη επέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις των κρατών, καθώς και το νόμιμο δικαίωμα των λαών στην ειρήνη και στην επιλογή του δικού τους δρόμος ανάπτυξης.

 • Απορρίπτουν κατηγορηματικά τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, τις απειλές για τη χρήση βίας στις διεθνείς σχέσεις, και προωθούν τον αγώνα για την ειρήνη. Εντείνουν την διεθνιστική δράση και αλληλεγγύη υπερασπίζοντας τα κοινά συμφέροντα των λαών ενάντια στις αστικές τάξεις.

 • Να κινητοποιήσουν τις μάζες για την καταγγελία και την απόρριψη της κούρσας των εξοπλισμών και τις τεράστιες περικοπές των κοινωνικών κονδυλίων που δημιουργεί. Ενάντια στη διάδοση των πυρηνικών όπλων, των ξένων στρατιωτικών βάσεων, ενάντια στο ΝΑΤΟ, και το σχέδιο του να γίνει παγκόσμιος οργανισμός.

 • Να καταπολεμήσουν την αναζωπύρωση των αντικομμουνιστικών, αντιδραστικών, εθνικιστικών και φασιστικών δυνάμεων σε διάφορες περιοχές του κόσμου, που εντείνουν τη βία, την ξενοφοβία, τον ρατσισμό και την πολιτική, ιδεολογική, κοινωνική, φυλετική, θρησκευτική και έμφυλη μισαλλοδοξία και υποδαυλίζουν τις εθνικές συγκρούσεις.

 • Να ενισχύσουν την αλληλεγγύη με τους λαούς που αντιστέκονται στις επεμβάσεις και τις επιθέσεις του ιμπεριαλισμού και απορρίπτουν την πολιτική των αποκλεισμών, των κυρώσεων, των καταναγκαστικών μονομερών μέτρων και των δύο μέτρων και δύο σταθμών, ως μέσο για την άσκηση πιέσεων και εκβιασμών ενάντια σε κυβερνήσεις και λαούς.

 • Να υπερασπιστούν και να διαδώσουν τον μαρξισμό-λενινισμό και να αντιμετωπίσουν την ιδεολογική και πολιτιστική επίθεση του ιμπεριαλισμού, που αποσκοπεί στη νομιμοποίηση στη συνείδηση των μαζών των αδικιών του καπιταλιστικού συστήματος, τη συκοφάντηση του σοσιαλισμού και του κομμουνισμού και στην καταστροφή της πολιτιστικής ταυτότητας των εθνών μας.

 • Να ενισχύσουν αποφασιστικά τον αγώνα και την αλληλεγγύη με όλους τους δίκαιους και απελευθερωτικούς αγώνες των λαών και να ενισχύσουν την αλληλεγγύη με τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τις νεολαιίστικες και γυναικείες οργανώσεις, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους ενάντια στον καπιταλισμό. Να σταθούν στο πλευρό των προσφύγων, των θυμάτων των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων.

 • Να αναβαθμίσουν την καταδίκη και την καταπολέμηση των μοντέλων ανάπτυξης που βασίζονται στο καπιταλιστικό κέρδος, που καταστρέφουν το περιβάλλον και βάζουν σε κίνδυνο την επιβίωση των οικοσυστημάτων και του ανθρώπινου είδους.

 • Η υλοποίηση του Σχεδίου των Κοινών Δράσεων που εγκρίθηκε στη Συνάντηση με στόχο την ενίσχυση της ενότητας του Διεθνούς Κομμουνιστικού και Εργατικού Κινήματος, μαζί με τα κοινωνικά και λαϊκά κινήματα ενάντια στην κυριαρχία του ιμπεριαλισμού έχει στόχο την ένταση της πάλης για την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων και των λαών, για επαναστατικούς μετασχηματισμούς, για την ανατροπή του καπιταλισμού και την οικοδόμηση του σοσιαλισμού.

Με την συντονισμένη προσπάθεια της πρωτοπορίας της εργατικής τάξης, μαζί με κοινωνικές, λαϊκές, δημοκρατικές οργανώσεις και δυνάμεις, οργανώσεις για τη γυναικεία χειραφέτηση, θα μπορέσουμε να νικήσουμε τον καπιταλισμό ως ένα καταστροφικό παγκόσμιο σύστημα χωρίς μέλλον και να επιτύχουμε τον πραγματικό επαναστατικό μετασχηματισμό.

Ευχαριστούμε το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κούβας, την επαναστατική του κυβέρνηση και το λαό του, για τη συμβολή τους στη διοργάνωση της 22ης ΔΣΚΕΚ, για τη θερμή υποδοχή που επεφύλαξαν στους συμμετέχοντες.

Επαναβεβαιώνουμε την αλληλεγγύη και την υποστήριξή μας στον δίκαιο σκοπό του κουβανικού λαού και στον αγώνα του για την άμεση και χωρίς προϋποθέσεις άρση του άδικου, εγκληματικού οικονομικού, εμπορικού και χρηματοπιστωτικού αποκλεισμού στον οποίο υπόκειται για περισσότερα από 60 χρόνια. Απαιτούμε από την κυβέρνηση των ΗΠΑ να αφαιρέσει την Κούβα από την σαθρή λίστα των χωρών που στηρίζουν την τρομοκρατία.

Αποτίουμε φόρο τιμής στην κληρονομιά του ιστορικού ηγέτη της Κουβανικής επανάστασης, Φιντέλ Κάστρο Ρους, που μαζί με τις διδαχές του Στρατηγού του Στρατού, Ραούλ Κάστρο Ρους, και την διάδοχη γενιά, με επικεφαλής τον Ά Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚ Κούβας και Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Κούβας, Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ Μπερμούντες, συνιστούν μία διαχρονική πηγή έμπνευσης στον αγώνα των λαών για την πραγματική και οριστική τους χειραφέτηση, στο δρόμο για την οικοδόμηση μια σοσιαλιστικής κοινωνίας, ανεξάρτητης και αλληλέγγυας.

Ενωμένοι στον αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον καπιταλισμό!

Ζήτω ο Σοσιαλισμός!

Αβάνα, 29 Οκτώβρη του 2022

Κοινές Δράσεις

Το κείμενο των Κοινών Δράσεων στις οποίες κατέληξε η 22η ΔΣΚΕΚ διάβασε ο Σόλι Μαπάϊλα, ΓΓ της ΚΕ του Νοτιοαφρικανικού ΚΚ. Σύμφωνα με αυτό αποφασίστηκε τα ΚΚ να διεξάγουν κινητοποιήσεις για την ειρήνη και ενάντια στον πόλεμο, στις πολεμικές επεμβάσεις, στα πυρηνικά όπλα και τις ξένες στρατιωτικές βάσεις, ενάντια στην επέκταση του ΝΑΤΟ και άλλων ιμπεριαλιστικών συμμαχιών.

Να διατηρήσουν και να μεταβιβάσουν στις νέες γενιές την ιστορική μνήμη του παγκόσμιου κομμουνιστικού κι εργατικού κινήματος.

Να οργανώσουν σεμινάρια και εργαστήρια, με φυσικό και διαδικτυακό τρόπο, που να συνεισφέρουν στην ανταλλαγή, ανάλυση και προπαγάνδιση των θεωρητικών και πρακτικών εννοιών του μαρξισμού - λενινισμού και των αξιών του σοσιαλισμού, σαν μοναδικού συστήματος που απαντά στις δίκαιες απαιτήσεις και στα νόμιμα δικαιώματα των λαών.

Να καταγγείλουν τον αντικομμουνισμό και το φασισμό, όπως και την διαστρέβλωση της ιστορικής συνεισφοράς της ΕΣΣΔ και του σοσιαλισμού, στα πλαίσια των 100 χρόνων από την ίδρυση της ΕΣΣΔ και την 50 επέτειο από το φασιστικό πραξικόπημα ενάντια στην κυβέρνηση της Λαϊκής Ενότητας, του προέδρου Σαλβαντόρ Αλιέντε.

Να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους με τις δίκαιες υποθέσεις των λαών, των κομμουνιστών που αντιμετωπίζουν διώξεις και απαγορεύσεις της ελεύθερης έκφρασης των πολιτικών και κοινωνικών τους δικαιωμάτων. Ενάντια στα δικτατορικά καθεστώτα, την καταστολή και τις διακρίσεις στη βάση δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Να διεξάγουν κινητοποιήσεις την 1η Μάη, Διεθνή Ημέρα των Εργαζομένων, στηρίζοντας την πάλη της εργατικής τάξης και των αγροτών, των γυναικών και των μεταναστών στα δίκαια αιτήματά τους για την συνδικαλιστική οργάνωση, τις μισθολογικές αυξήσεις και την καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας.

Να διοργανώσουν δραστηριότητες για την υπεράσπιση της κουλτούρας και της ταυτότητας των λαών

Να λάβουν μέρος με ενεργητικό τρόπο στις λαϊκές κινητοποιήσεις που απαιτούν την προστασία και την προσοχή στο φυσικό περιβάλλον.

Να στηρίξουν την αλληλεγγύη με όλους τους λαούς που παλεύουν ενάντια στην ξενική κατοχή, τα εμπάργκο, τις κυρώσεις και την ιμπεριαλιστική επιθετικότητα. Ειδική αναφορά γίνεται στην αλληλεγγύη με το λαό της Παλαιστίνης,­­­ της Δυτικής Σαχάρας, της Βενεζουέλας, της Υεμένης.

Να πάρουν μέρος σε ημερίδες αλληλεγγύης με τον κουβανικό λαό για την άμεση και δίχως όρους άρση του αποθρασυμένου οικονομικού, εμπορικού και χρηματοπιστωτικού αποκλεισμού, που έχουν επιβάλλει οι ΗΠΑ. Ενάντια στην συμπερίληψη της Κούβας στην μονομερή και αυθαίρετη λίστα των χωρών που δήθεν «υποστηρίζουν την τρομοκρατία». Ενάντια στην ανάμειξη στα εσωτερικά ζητήματα και τις προσπάθειες να ανατραπεί η συνταγματική της τάξη.

Να πετύχουν μία καλύτερη δραστηριοποίηση των Κομμουνιστικών κι Εργατικών Κομμάτων και των κοντινών κοινωνικών τους οργανώσεων με στόχο την καλύτερη σύνδεση και ενδυνάμωση των διεθνών αντιιμπεριαλιστικών οργανώσεων

Να ενισχύσουν την ενότητα, την ανταλλαγή και την συνεργασία μεταξύ των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων σε όλες τις περιοχές του κόσμου, για να διοργανωθεί η 23η ΔΣΚΕΚ το 2023.

Ψηφίσματα αλληλεγγύης

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της 22ης ΔΣΚΕΚ κατατέθηκαν από διάφορα κόμματα ψηφίσματα αλληλεγγύης, μεταξύ αυτών που στήριξε το ΚΚΕ ήταν το Ψήφισμα ενάντια στον αποκλεισμό της Κούβας από τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό, του ΚΚ Βενεζουέλας για την αλληλεγγύη με το λαό και το ΚΚ Βενεζουέλας, της Ένωσης κομμουνιστών Ουκρανίας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, κ.ά.

Η «σκυτάλη» των ΔΣΚΕΚ στο ΚΚ Τουρκίας

Τέλος, αποφασίστηκε την 23η ΔΣΚΕΚ να φιλοξενήσει το 2023 το ΚΚ Τουρκίας.


Έχει διαβαστεί 365 φορές

Σχόλια

 • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Συννεφιασμένος
Συννεφιασμένος
Θερμοκρασία 5 °C
Άνεμος ΒΔ 4-6 μποφόρ

Σάββατο, 04 Φεβρουαρίου

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία -1 ως 11 °C
Άνεμος ΒΔ 2-5 μποφόρ

Κυριακή, 05 Φεβρουαρίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία -6 ως 2 °C
Άνεμος ΒΒΔ 2-5 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 968 επισκέπτες και 0 μέλη.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)