Τρίτη, 07 Δεκ, 2021

 • Μάνατζερς στον ΕΦΚΑ το επόμενο βήμα ιδιωτικοποίησης της Ασφάλισης
 • Η Μ.Α.μ.Α στο 5ο Δημοτικό Βέροιας με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας για τα ΑμεΑ
 • ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΠΑΠΠΑ
 • Εμβόλιο, τεστ και μάσκες ...συμβουλεύει ο πρωθυπουργός
 • Αστειότητες...
 • Νέο ρεκόρ στις παγκόσμιες πωλήσεις εξοπλισμών
Μάνατζερς στον ΕΦΚΑ το επόμενο βήμα ιδιωτικοποίησης της Ασφάλισης1 Η Μ.Α.μ.Α στο 5ο Δημοτικό Βέροιας με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας για τα ΑμεΑ2 ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΠΑΠΠΑ3 Εμβόλιο, τεστ και μάσκες ...συμβουλεύει ο πρωθυπουργός4 Αστειότητες...5 Νέο ρεκόρ στις παγκόσμιες πωλήσεις εξοπλισμών6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Η κερδοφορία της πατέντας στερεί το εμβόλιο από εκατομμύρια ανθρώπους

Τη μεγάλη διεθνή ανισομετρία στους εμβολιασμούς, θεραπείες και διαγνωστικά μέσα επανέφερε στην επιφάνεια η νέα παραλλαγή «Ομικρον» του κορονοϊού, μία ακόμα πλευρά στην αντιλαϊκή διαχείριση της πανδημίας που μπαίνει εμπόδιο στην έγκαιρη αντιμετώπισή της.Σε αυτό το πλαίσιο, για «ακραίες εμβολιαστικές διακρίσεις», που έχουν... Περισσότερα

Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες στα σύνορα Πολωνίας Λευκορωσίας

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες στα σύνορα Πολωνίας Λευκορωσίας
Στη δραματική κατάσταση που βιώνουν χιλιάδες πρόσφυγες στα σύνορα Λευκορωσίας - Πολωνίας, αναφέρεται σε ανακοίνωσή της η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, καταγγέλλοντας ότι είναι αποτέλεσμα των επεμβάσεων που εξαπολύουν οι ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ για να εξασφαλίσουν τις ενεργειακές πηγές, τις πρώτες ύλες και τους δρόμους μεταφοράς τους, κάτω από τον σφοδρό ανταγωνισμό τους με την Ρωσία και την Κίνα.

Αναλυτικά, η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ αναφέρει: 

«Η απαράδεκτη συμφωνία Λευκορωσίας - ΕΕ για επαναπροώθηση των προσφύγων έχει καταρρεύσει μετά την προσπάθεια των δυτικών ιμπεριαλιστών για την ανατροπή του προέδρου Λουκασένκο και την προσκόλληση της Λευκορωσίας στη Δύση, κόντρα στη Ρωσία. Αυτό έχει οδηγήσει στην αποτρόπαια εκμετάλλευση των δύστυχων προσφύγων στο πλαίσιο των παζαριών ανάμεσα στην ΕΕ και τη Λευκορωσία και λόγω κυρώσεων που της επέβαλαν οι δυτικοί ιμπεριαλιστές.

Οι Πολωνοί, που φρουρούν τα σύνορά τους για να μην περάσουν πρόσφυγες, εφαρμόζουν τη Συνθήκη της Λισσαβόνας που υπέγραψαν όλα τα μέλη της ΕΕ ενάντια στους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Ομοίως εφαρμόζουν και τις άλλες συμφωνίες που απορρέουν απ' αυτήν, όπως ο κανονισμός Eurodac, ο κανονισμός Δουβλίνο III, η οδηγία για τις συνθήκες υποδοχής και η οδηγία για τις διαδικασίες ασύλου που γίνεται "δώρο - άδωρο" για τους πρόσφυγες - θύματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, καθώς δεν τους επιτρέπουν την είσοδο στην ΕΕ.

Όταν δε, κάποιοι εισέλθουν σε χώρα της ΕΕ τους στοιβάζουν σε απάνθρωπες κλειστές δομές - φυλακές όπως συμβαίνει στην Ελλάδα, με αφόρητες συνθήκες διαβίωσης, δίχως ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και τους απαγορεύουν να πάνε στις χώρες του προορισμού τους.

Οι ιμπεριαλιστές, και της ΕΕ, που εξαπολύουν πολέμους, δολοφονούν λαούς και διαλύουν χώρες δημιουργώντας μετανάστευση και προσφυγιά, υπολογίζουν να δέχονται στις χώρες τους μόνο όσους μετανάστες και πρόσφυγες χρειάζονται για την πολύ κερδοφόρα λειτουργία των επιχειρήσεών τους με φθηνή εργατική δύναμη.

Το προσφυγικό πρόβλημα δεν λύνεται με την πολιτική της άγριας καταστολής, των επαναπροωθήσεων, των απελάσεων, του εγκλωβισμού, και των δομών - φυλακών που εφαρμόζει η ΕΕ και τα κράτη - μέλη της, διότι είναι πολιτική που βασανίζει χιλιάδες ανθρώπους, ενώ δεν αντιμετωπίζει τις αιτίες του προβλήματος. Η ΕΕ δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα επειδή είναι ιμπεριαλιστική διακρατική Ένωση.

Η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ που εκπροσωπεί τους αγωνιστές της ΕΑΜικής Αντίστασης, τους Μαχητές και τις Μαχήτριες του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, τους πολιτικούς πρόσφυγες, τους απογόνους και τους φίλους τους, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες και μετανάστες.

Οι λαοί της Λευκορωσίας και της Πολωνίας που έδωσαν εκατόμβες θυμάτων στον αγώνα τους, ενάντια στους ναζί κατακτητές στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο μπορούν να καταλάβουν τη δεινή θέση των προσφύγων και να σταθούν αλληλέγγυοι σε αυτούς.

Η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ παλεύει μαζί με όλο το λαϊκό κίνημα, ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, για την προστασία των δικαιωμάτων των προσφύγων, για να τους χορηγηθεί άσυλο και να αφεθούν ελεύθεροι οι δυστυχισμένοι αυτοί άνθρωποι, να πάνε στις χώρες του πραγματικού προορισμού τους.

Για να συνενωθούν με τις οικογένειές τους, να ζήσουν σε πιο ανθρώπινες συνθήκες, με αξιοπρεπή στέγαση, εργασία, Παιδεία, κοινωνική πρόνοια και με πλήρη εφαρμογή της Συνθήκης της Γενεύης και των διεθνών Συνθηκών για την προστασία των προσφύγων.

Αγωνιζόμαστε για:

 • Να σταματήσει κάθε συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΝΑΤΟ - ΗΠΑ - ΕΕ.
 • Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου.
 • Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ και ΕΕ. Άμεση αποχώρηση όλων των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων από τα ΝΑΤΟικά γυμνάσια και ευρωατλαντικά σχέδια επέμβασης στη Λευκορωσία, στο πλαίσιο του ανταγωνισμού και της περικύκλωσης της Ρωσίας.
 • Να γυρίσουν πίσω όλες οι αποστολές Ενόπλων Δυνάμεων που βρίσκονται εκτός συνόρων».

Έχει διαβαστεί 403 φορές

Σχόλια

 • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Συννεφιασμένος
Συννεφιασμένος
Θερμοκρασία 10 °C
Άνεμος ΒΒΔ 4-6 μποφόρ

Τρίτη, 07 Δεκεμβρίου

Καταιγίδες
Καταιγίδες
Θερμοκρασία 1 ως 10 °C
Άνεμος ΒΒΔ 1-3 μποφόρ

Τετάρτη, 08 Δεκεμβρίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 2 ως 10 °C
Άνεμος ΒΒΑ 1-3 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 445 επισκέπτες και 0 μέλη.