Πέμπτη, 07 Δεκ, 2023

  • ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ  ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ κ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΕΛΑΣΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ , ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ , ΤΟ ΕΚΑΒ
  • Σκουπίζουν τα κροκοδείλια δάκρυα στο ... μαντηλάκι της PISA
  • Η ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα για το Φορολογικό Νομοσχέδιο
  • Ψήφισαν σχεδόν το 50% του νομοσχεδίου της ΝΔ που παραδίδει στα «κοράκια» τα χρεωμένα νοικοκυριά...
  • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΛΗΓΕΝΤΩΝ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑΤΟΣ ΤΕΜΠΩΝ: Διοργανώνει συλλαλητήριο στις 12 Δεκέμβρη στο Σύνταγμα
  • Ενδιαφέρουσα βιβλιοπαρουσίαση στη Βέροια
ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ  ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ κ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΕΛΑΣΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ , ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ , ΤΟ ΕΚΑΒ 1 Σκουπίζουν τα κροκοδείλια δάκρυα στο ... μαντηλάκι της PISA2 Η ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα για το Φορολογικό Νομοσχέδιο3 Ψήφισαν σχεδόν το 50% του νομοσχεδίου της ΝΔ που παραδίδει στα «κοράκια» τα χρεωμένα νοικοκυριά...4 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΛΗΓΕΝΤΩΝ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑΤΟΣ ΤΕΜΠΩΝ: Διοργανώνει συλλαλητήριο στις 12 Δεκέμβρη στο Σύνταγμα5 Ενδιαφέρουσα βιβλιοπαρουσίαση στη Βέροια6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Γάζα, 60 μέρες μετά

Εξήντα μέρες συμπληρώθηκαν από όταν ο ισραηλινός στρατός ξεκίνησε το νέο μακελειό σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού, αφήνοντας πίσω του μέχρι σήμερα πάνω από 16.000 νεκρούς, 7.000 νεκρά παιδιά, 40.000 τραυματίες και κοντά 2 εκατομμύρια εκτοπισμένους.Παρά τον εφησυχασμό που επιχείρησαν να καλλιεργήσουν τις προηγούμενες μέρες τα αστικά επ... Περισσότερα

ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ: Ο Χουάν Γκουαϊδό αγκαλιά με ακροδεξιούς εμπόρους ναρκωτικών στην Κολομβία

από Η Άλλη Άποψη
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ: Ο Χουάν Γκουαϊδό αγκαλιά με ακροδεξιούς εμπόρους ναρκωτικών στην Κολομβία

Ο γενικός εισαγγελέας της Βενεζουέλας ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι διενεργείται έρευνα σε βάρος του αχυράνθρωπου των ΗΠΑ και της ΕΕ, Χουάν Γκουαϊδό -που έχει αυτοανακηρυχθεί «μεταβατικός πρόεδρος» της χώρας- για τις σχέσεις του με μια συμμορία κολομβιανών διακινητών ναρκωτικών, η οποία φέρεται να τον βοήθησε να περάσει παράνομα στο έδαφος της Κολομβίας τον Φλεβάρη.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Τάρεκ Ουίλιαμ Σάαμπ επέδειξε φωτογραφίες στις οποίες ο Γκουαϊδό ποζάρει χωριστά με δύο μέλη της συμμορίας «Λος Ραστρόχος», που έχουν σχηματίσει ακροδεξιοί παραστρατιωτικοί, οι οποίοι δρούσαν με τη στήριξη της κυβέρνησης της Κολομβίας κατά των FARC - EP. Οι φωτογραφίες αυτές, αποτελούν αφορμή για την έναρξη της έρευνας, δήλωσε ο Σάαμπ.

Ο Γκουαϊδό δεν διέψευσε ότι φωτογραφήθηκε με τα πρόσωπα αυτά, σπεύδοντας να ψελλίσει ότι δεν γνώριζε τις ταυτότητες τους όταν στάθηκε πλάι τους. «Δεν ζητάω το μητρώο όποιου θέλει να φωτογραφηθεί μαζί μου», είπε ο αχυράνθρωπος των ΗΠΑ και της ΕΕ σε δημοσιογράφους στο Καράκας και απαίτησε να μην δημοσιευτούν οι φωτογραφίες αυτές...

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Νέστορ Ρεβερόλ, οι επίμαχες φωτογραφίες τραβήχτηκαν το Φλεβάρη, όταν ο Γκουαϊδό πέρασε στην Κολομβία για να πρωταγωνιστήσει στο -αποτυχημένο- σόου με τη διανομή της υποτιθέμενης «ανθρωπιστικής βοήθειας» που είχαν στήσει τότε οι ΗΠΑ.

Καθώς του είχε απαγορευθεί η έξοδος από την επικράτεια αφότου αυτοανακηρύχθηκε μεταβατικός πρόεδρος της Βενεζουέλας, ο Γκουαϊδό πέρασε από δασική περιοχή την μεθόριο, αποφεύγοντας τα σημεία ελέγχου στα σύνορα. Όπως σημείωσε ο Ρεβερόλ, αποδεικνύεται και από τις φωτογραφίες ότι την επιχείρηση εξόδου του Γκουαϊδό από τη Βενεζουέλα, οργάνωσε και εκτέλεσε η ναρκοσυμμορία «Λος Ραστρόχος», με εντολή του προέδρου της Κολομβίας Ιβάν Ντούκε, ο οποίος τότε και αυτός πρωταγωνίστησε στο σόου.

Δύο από τις φωτογραφίες, στη μια από τις οποίες ο Γκουαϊδό ποζάρει με κάποιον Γιον Χάιρο Δουράν Κοντρέρας, γνωστό επίσης με τα προσωνύμια «Ελ Κοστένιο» και «Ελ Μενόρ» και στην άλλη με τον Αλμπέιρο Λόμπο Κιντέρο, γνωστό επίσης με το προσωνύμιο «Ελ Μπρόδερ», αναρτήθηκαν την Πέμπτη στο Twitter από τον Ουιλφρέδο Κανισάρες, διευθυντή κολομβιανής ΜΚΟ.

Το Γαλλικό Πρακτορείο μπόρεσε να επιβεβαιώσει ότι οι φωτογραφίες αυτές είναι αυθεντικές και ότι οι δύο άνδρες που ποζάρουν με τον Χουάν Γκουαϊδό και κατηγορούνται ότι ανήκουν στη συμμορία «Λος Ραστρόχος» είναι το τρέχον διάστημα φυλακισμένοι στην Κολομβία.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, DPA)

Έχει διαβαστεί 284 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη Βέροια


Could not get weather data!

Ποιός είναι online

Έχουμε online 369 επισκέπτες και 0 μέλη.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)