Διπλάσιες ήταν τελικά οι παραιτήσεις στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού το 2024 σε σχέση με το 2023, φτάνοντας τις 291, περισσότερες από κάθε άλλη φορά. Πρόκειται για ένα ακόμα «ρεκόρ», την ώρα μάλιστα που η κυβέρνηση και το ΥΠΕΘΑ «τρέχουν» την «Ατζέντα 2030» για τις Ένοπλες Δυνάμεις.Δεν είναι τυχαίο ότι το κύμα των παραιτήσεων κλιμακώνετ... Περισσότερα
ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΣΕ ΙΣΡΑΗΛΙΝΑ ΚΑΙ ΟΥΚΡΑΝΙΚΑ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΡΙΑ: Καταγράφουν «πληροφορίες» και «δηλώσεις» σχετικά με την στήριξη Ισραήλ και Ουκρανίας στους τζιχαντιστές
από Η Άλλη Άποψη
Δύο «ενδιαφέροντα» δημοσιεύματα, ένα στους «Times of Israel» και ένα στο «Kyiv Post» επιλέγουν να καταγράψουν μια σειρά από «πληροφορίες», «δηλώσεις» και «γεγονότα» που υποδηλώνουν τη στήριξη και τη σχέση του Ισραήλ και της Ουκρανίας με τους τζιχαντιστές που διεξάγουν πολεμικές επιχειρήσεις στη Συρία.
Ας δούμε λοιπόν τι καταγράφουν τα μέσα χωρών που υπερασπίζονται τις «δυτικές αξίες και την δημοκρατία» σύμφωνα με την ευρωατλαντική προπαγάνδα. Προφανώς στη πλειοψηφία των συγκεριμένων αναφορών οι τζιχαντιστές με τις γνωστές σε όλον τον πλανήτη κτηνωδίες τους, περιγράφονται ως «αντιπολίτευση» ή ως «αντάρτες».
«Καλούμε την ισραηλινή ηγεσία να εξαπολύσει εντατικές επιθέσεις κατά των θέσεων και των στρατευμάτων των πολιτοφυλακών που υποστηρίζονται από το Ιράν στο συριακό έδαφος»
Οι ««Times of Israel» αναπαράγουν δηλώσεις τζιχαντιστών και σε άλλα ισραηλινά μέσα που ανάμεσα σε άλλα λένε «η εκστρατεία του Ισραηλινού Στρατού κατά των υποστηριζόμενων από το Ιράν δυνάμεων πιθανότατα βοήθησε μαχητές της αντιπολίτευσης που κατάφεραν να καταλάβουν το Χαλέπι και άλλες περιοχές σε μια αστραπιαία επίθεση την περασμένη εβδομάδα».
«Μας κατηγορούν ότι συνεργαζόμαστε μαζί σας γιατί ήμασταν πολύ χαρούμενοι όταν επιτεθήκατε στη Χεζμπολάχ και χαιρόμαστε που κερδίσατε», γράφουν πως δήλωσε ένας άλλος τζιχαντιστής.
Τέλος, αναπαράγουν και δήλωση ενός «ηγέτη της Συριακής αντιπολίτευσης» στο ισραηλινό Channel 12 που φέρεται να είπε ότι«καλούμε την ισραηλινή ηγεσία να εξαπολύσει εντατικές επιθέσεις κατά των θέσεων και των στρατευμάτων των πολιτοφυλακών που υποστηρίζονται από το Ιράν στο συριακό έδαφος», καθώς επίσης και πως«θα είναι απαραίτητο να χτυπήσουμε τοποθεσίες στη Χομς, στη Δαμασκό και στα σύνορα με τον Λίβανο. Αυτό θα βοηθήσει να απαλλαγεί το έδαφος της Συρίας από την παρουσία του Λιβάνου και τα όπλα της Χεζμπολάχ και τα πλοκάμια του χταποδιού του Ιράν».
«Θα συνεχίσουμε να σκοτώνουμε Ρώσους οπουδήποτε και παντού μέχρι την πλήρη νίκη της Ουκρανίας»
Το ουκρανικό «Kyiv Post» δημοσίευσε κείμενο με τίτλο: «Εκπαιδευμένοι από Ουκρανία, Σύροι αντάρτες που υποστηρίζονται από την Τουρκία πρωτοστατούν στην επίθεση στο Χαλέπι». Στο κείμενο αναφέρεται πως με βάση ορισμένους «ισλαμικούς ιστότοπους», τζιχαντζιστές που εδρεύουν στην περιοχή Ιντλίμπ, είχαν λάβει επιχειρησιακή εκπαίδευση από την «Υπηρεσία Πληροφοριών» (HUR) της Ουκρανίας.
Μάλιστα οι συντάκτες επιλέγουν να «εξηγήσουν» τις παραπάνω αναφορές γράφοντας πως «Η αναφορά για εμπλοκή της Ουκρανίας θα μπορούσε να θεωρηθεί ως μέρος μιας ευρύτερης τάσης των δυνάμεων του Κιέβου να στοχεύουν ρωσικές δυνάμεις στο εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένης της υποτιθέμενης άμεσης υποστήριξης για επίθεση ισλαμιστικής πολιτοφυλακής εναντίον μισθοφόρων της Ρωσικής Ομάδας Wagner και κυβερνητικών δυνάμεων στις 26 Ιουλίου στο Μάλι».
Μάλιστα, για να είναι πιο «ολοκληρωμένη» η ανάλυση τους επαναφέρουν δήλωση από τον Μάη του 2023 του αρχηγού της HUR, υποστράτηγου Kyrylo Budanov, όπου σε συνέντευξη του απαντώντας για το αν ουκρανικές δυνάμεις επιχειρούσαν εναντίων Ρώσων μισθοφόρων στο εξωτερικό είπε «Θα συνεχίσουμε να σκοτώνουμε Ρώσους οπουδήποτε και παντού μέχρι την πλήρη νίκη της Ουκρανίας»