Την ώρα που χιλιάδες αγροτοκτηνοτρόφοι παλεύουν για την επιβίωση, η κυβέρνηση απορρίπτει τα δίκαια αιτήματά τους και με το άλλο χέρι συνυπογράφει το αίσχος της συμφωνίας ΕΕ - Mercosur. Προσπαθεί μάλιστα να τους κοροϊδέψει ότι το κάνει «για το καλό τους»!Ξεδιάντροπη κοροϊδία είναι και η στάση του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων κομμάτων... Περισσότερα
Η Ασία ξεπέρασε την Ευρώπη στην αγορά ρωσικού πετρελαίου
από Η Άλλη Άποψη
Για πρώτη φορά, τον Απρίλη, ηΑσίαέγινε ο μεγαλύτερος εισαγωγέας ρωσικού πετρελαίου, ξεπερνώντας την Ευρώπη, ανέφερε το «Bloomberg», επικαλούμενο αναλυτές της «Kpler».
Σύμφωνα με τα στοιχεία, αναμένεται ότι«τον Μάιο η διαφορά αυτή θα αυξηθεί», όπως μεταδίδουν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα το «Bloomberg».
Ινδία και Κίνα αποτελούν πλέον τους μεγαλύτερους αγοραστές ρωσικού πετρελαίου, με την Ινδία να ξεπερνά κατά πολύ τον μέχρι σήμερα όγκο αγορών. Σύμφωνα με αναλυτές της «Kpler», έως τις 26 Μάη, τα τάνκερ μετέφεραν περίπου 57 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου «Ural» και 7,3 εκατομμύρια βαρέλια ρωσικού πετρελαίου Άπω Ανατολής «ESPO». Στα τέλη Φλεβάρη, τα νούμερα ήταν στο επίπεδο των 19 εκατομμυρίων βαρελιών «Ural» και 5,7 εκατομμυρίων βαρελιών «ESPO».
Σύμφωνα με το «Bloomberg», Ινδία και Κίνα αγόρασαν εκατομμύρια βαρέλια σε τιμή ευκαιρίας, παρά το γεγονός ότι τα δρομολόγια των τάνκερ έχουν επιμηκυνθεί: Η διαδρομή του δεξαμενόπλοιου από τα δυτικά λιμάνια της Ρωσίας στην Κίνα διαρκεί περίπου δύο μήνες για μονή διαδρομή.