Τετάρτη, 29 Ιούν, 2022

  • Εκδρομή στη Νάουσα με ξενάγηση στο Μουσείο για την κλωστοϋφαντουργία
  • Μεγάλη προβολή!
  • ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Πρωταθλήτρια ξανά στις ΝΑΤΟικές δαπάνες με 7,5 δισ.!
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 28/6
  • Συνεδριάζει το Δ.Σ Νάουσας για το αιολικό πάρκο
  • ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2022: Αναρτήθηκαν οι βαθμολογίες
Εκδρομή στη Νάουσα με ξενάγηση στο Μουσείο για την κλωστοϋφαντουργία1 Μεγάλη προβολή!2 ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Πρωταθλήτρια ξανά στις ΝΑΤΟικές δαπάνες με 7,5 δισ.!3 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 28/64 Συνεδριάζει το Δ.Σ Νάουσας για το αιολικό πάρκο5 ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2022: Αναρτήθηκαν οι βαθμολογίες6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Ο καπιταλισμός δολοφονεί!

Ξεριζωμός, καραβάνια προσφύγων, άγρια καταστολή, θάνατος. Οι σοκαριστικές εικόνες από τον ισπανικό θύλακα της Μελίγια στο Βόρειο Μαρόκο έγιναν αυτήν τη φορά το «θέατρο» της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, με θύματα δεκάδες μετανάστες.Εικόνες που προκαλούν αποτροπιασμό, με τις δυνάμεις καταστολής να στοιβάζουν άψυχα και ζωντανά κορμιά στα ... Περισσότερα

Η Διεθνής του φασισμού και η υποκρισία των ειρηνιστών. Νο 1

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
Η Διεθνής του φασισμού και η υποκρισία των ειρηνιστών. Νο 1

του Νικηφόρου Αυγερινού

Γιατί να θεωρείται “εισβολή”, ή ακόμα και casus belli, η αναγνώριση από την Ρωσία των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ;


Ας θυμίσουμε το τί προηγήθηκε ενάντια σε όσους έχουνε μνήμη χρυσόψαρου. Στις Ουκρανικές εκλογές του Οκτώβρη 2013, το κυβερνητικό πια κόμμα Γιανουκόβιτς κατέχει συνολικά 252 σε σύνολο 445 βουλευτών. Αξιωματική αντιπολίτευση πλέον είναι το εθνικιστικό μέτωπο.

Στις 21 Νοεμβρίου 2013, ξεσπούν κινητοποιήσεις στο Κίεβο, ενάντια στη διακοπή των ενταξιακών στην ΕΕ διαπραγματεύσεων της νόμιμα εκλεγμένης κυβέρνησης Γιανουκόβιτς. Στις κινητοποιήσεις που εξελίσσονται σε εξέγερση, καλούν τα κόμματα: «Γροθιά» (Udar), «Πατρίδα» (Batkivschina)και  «Ελευθερία» (Svoboda) του εικονιζόμενου Ολέγκ Τιαγκνιμπόκ

(Παρακάτω εικονίζονται μέλη της παραστρατιωτικής οργάνωσης του Σβόμποντα «Ουκρανός πατριώτης» με περιβραχιώνια που φέρουν το παλιό σήμα του κόμματος με το σύμβολο των SS):


Δίπλα στην «Ελευθερία» αναπτύσσεται ο «Δεξιός Τομέας» που θεωρείται και ο ένοπλος βραχίονας της. Η ακροδεξιά οργάνωση Δεξιός Τομέας (PravySektor)απορρίπτει τη συμφωνία Γιανουκόβιτς. Η στρατιωτική αυτή οργάνωση σχηματίζει μαζί με άλλες φασιστικές οργανώσεις ένα ενιαίο μπλοκ, ανεξάρτητο της υπόλοιπης αντιπολίτευσης. Εξυπακούεται ότι τόσο ο «Δεξιός τομέας» όσο και η «Ελευθερία», ποσώς ενδιαφέρονται για την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ. Ανοιχτά λένε ότι αυτό είναι ένα μέσο και όχι ο σκοπός, ο οποίος είναι «μια μεγάλη, καθαρή φυλετικά Ουκρανία».

Ο«Δεξιός τομέας» καλεί να συνεχιστεί η «εθνική επανάσταση» μέχρι τέλους, ενώ διαδηλωτές παραμένουν στην πλατεία Ανεξαρτησίας μέχρι νεωτέρας. Οι οδομαχίες και η ένοπλη αντιπαράθεση είχε στοιχίσει τη ζωή σε 80 ανθρώπους και εκατοντάδες τραυματίες και από τις δύο πλευρές.

Η προσχεδιασμένη φασιστική εξέγερση δεν αφήνει πλέον περιθώρια για αυταπάτες στην κινηματική αριστερά, ειδικά μετά το μάθημα της προ δεκαετίας «πορτοκαλί επανάστασης» και της «αραβικής άνοιξης».Δεν υπήρχε τίποτα το αυθόρμητο στην εθνικιστική εξέγερση της Ουκρανίας, η οποία επί 3 μήνες είχε αδιαμφισβήτητους πρωταγωνιστές κόμματα και οργανώσεις που συναποτελούνται από την κλασσική μέχρι τη φασιστική δεξιά, η οποία κλιμακώνεται σε ένοπλη εξέγερση.Η σύγκρουση αφορά το στρατηγικό γεωπολιτικό προσανατολισμό της Ουκρανίας. Και σε αυτό το σημείο φαίνεται ότι η αστική Ουκρανική τάξη, ήταν διχασμένη ανάμεσα στην Ρωσία και την ΕΕ.

Το 2014 με άμεση αμερικανική παρέμβαση της υφυπουργού Εξωτερικών Νόιλαντ και του μέχρι πρότινος πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Αθήνα και τότε στο Κίεβο, με τα γεγονότα του Μαϊντάν, ήρθαν πραξικοπηματικά στην εξουσία οι φασίστες του Δεξιού Τομέα και των λοιπών νοσταλγών του συνεργάτη των Γερμανών Ναζί Στεπάν Μπαντέρα.

Ακολούθησε ένα όργιο μαύρης τρομοκρατίας που επέφερε όχι μόνο την ενσωμάτωση της Κριμαίας στη Ρωσία αλλά κυρίως οδήγησε σε εξέγερση την εργατική τάξη των ρωσόφωνων πολυεθνικών πληθυσμών της βιομηχανικής νοτιοανατολικής Ουκρανίας, στο προλεταριακό Ντονμπάς. Η ανακήρυξη των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ επήλθε σαν αποτέλεσμα αυτής της αντιφασιστικής εργατικής αντίστασης.

Θυμίζουμε ότι η εξέγερση ξεκίνησε με επικεφαλής του ανθρακωρύχους, τους εργάτες της χαλυβουργίας και τους νταλικέρηδες που ύψωσαν την σημαία της ΕΣΣΔ κι όχι των Τσάρων. Εξοπλίστηκαν εργατικές πολιτοφυλακές. Στο Ντονέτσκ οργανώθηκε εργατικό Σοβιέτ με πρόεδρο τον κομμουνιστή Λιτβίνωφ  και έγινε από την οργάνωση Μπορότμπα διαδήλωση με τα πορτραίτα των ηγετών του Κόκκινου Στρατού που συντρίψανε τις ορδές των Λευκών στην Ουκρανία – ανάμεσά τους και τα πορτρέτα του Τουχατσέφσκι, του Αντόνωφ Οβσεγιένκο και του Τρότσκυ.

       


     Ουκρανική νεοναζιστική πολιτοφυλακή - Κομμουνιστές αγωνιστές του Ντονμπάς

Στην πορεία προς διπλωματικές διαπραγματεύσεις και συμβιβασμό με το Κίεβο που καταλήξανε στις συμφωνίες του Μινσκ Ι και ΙΙ το 2015, το Κρεμλίνο κι οι τοποτηρητές του ντόπιοι ολιγάρχες  εξαπέλυσαν βάρβαρη καταστολή ενάντια στους κομμουνιστές αγωνιστές, διαλύοντας το σοβιέτ και απαγορεύοντας το ΚΚ του Ντονέτσκ κι άλλες αριστερές οργανώσεις.

 

Γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί                                    

Είδαμε τότε μια απίστευτη σύμπλευση, σύσσωμης της δυτικής διανόησης και της απανταχού «ελεύθερης» δημοσιογραφίας (Αντέννα, Σκάι, Μέγκα, κλπ) και υποστήριξης χωρίς όρους σε μια ένοπλη -επαναλαμβάνουμε ένοπλη- εξέγερση με πρωταγωνιστές τις οργανωμένες φασιστικές συμμορίες.

Αυτή τη φορά οι διαδηλωτές μπορούσαν να εκτοξεύουν μολότοφ και μάλιστα με σωλήνες, να καταλαμβάνουν αστυνομικά τμήματα και να απαλλοτριώνουν τον οπλισμό τους, να συλλαμβάνουν όργανα της τάξης, να στήνουν τεράστια πύρινα οδόφραγμα και, εννοείται, να διακόπτουν την κίνηση σε όλη την πόλη, να καταλαμβάνουν δημόσια κτήρια και να τα μετατρέπουν σε κέντρα της εξέγερσης και όλα αυτά να θεωρούνται -ω ναι!!!- κανονική και αποδεκτή κατάσταση, ακόμα και αν κατευθύνεται εναντίον μιας «νόμιμης εκλεγμένης κυβέρνησης».

Ο μύθος της «αυθόρμητης», φασιστικής στην πραγματικότητα, εξέγερσης και η «αντικειμενική» παρουσίαση των γεγονότων από τα κανάλια, σε όλο της το μεγαλείο!

Το καλοκαίρι του 2021 συμπληρώθηκαν 30 χρόνια από τη μονομερή διάλυση του Συμφώνου της Βαρσοβίας, του «αντιπάλου δέους» του ιμπεριαλιστικού στρατιωτικού μπλοκ του ΝΑΤΟ. Στην περίοδο αυτή το ΝΑΤΟ επεκτάθηκε σχεδόν σε όλη την Ανατολική και Νοτιοανατολική Ευρώπη, με δηλωμένη την πρόθεσή του να περικυκλώσει τη Ρωσία φτάνοντας μέχρι τα σύνορα της Ουκρανίας και της Λευκορωσίας – ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ - έχοντας πολλαπλασιάσει τις αμερικανονατοϊκές στρατιωτικές βάσεις από τη Βαλτική μέχρι τα Βαλκάνια, κάνοντας συνεχόμενες στρατιωτικές ασκήσεις σ’ όλη την υδρόγειο, και με την κλωνοποίησή του στη Νοτιοανατολική Ασία μέσω την AUKUS και της QUAD -μια επέλαση που κάνει την Drang Nach Osten (Επέλασης Ανατολικά) του Χίτλερ να φαντάζει παρέλαση!

(Στο επόμενο, η συνέχεια)


Έχει διαβαστεί 447 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως συννεφιά
Κυρίως συννεφιά
Θερμοκρασία 22 °C
Άνεμος ΑΒΑ 2-3 μποφόρ

Τετάρτη, 29 Ιουνίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 23 ως 34 °C
Άνεμος ΑΒΑ 2-4 μποφόρ

Πέμπτη, 30 Ιουνίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 22 ως 35 °C
Άνεμος Α 2-4 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 436 επισκέπτες και 0 μέλη.