Δευτέρα, 20 Μάι, 2024

  • Η Νέα Αριστερά για την επίσκεψη Μητσοτάκη: Έσπειρε ανισότητες & περικεφαλαίες, θερίζουμε ακρίβεια & αποσταθεροποίηση
  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Η κυβέρνηση να «κοντύνει» αποφασιστικά και αυτό μπορεί να γίνει με πιο δυνατό ΚΚΕ
  • Μία ενδιαφέρουσα βιβλιοπαρουσίαση στη Βέροια
  • Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας: Μνήμη της Γενοκτονίας του Ελληνικού Πληθυσμού του Εύξεινου Πόντου(1914-1923)
  • Νίκος Ανδρουλάκης από την Ημαθία: "Οι αγρότες νιώθουν εγκαταλελειμένοι"
  • Ν.Τ Ημαθίας της ΑΔΕΔΥ:  Κάλεσμα συμμετοχής στην 24ωρη πανυπαλληλική απεργία της 21ης Μάη
Η Νέα Αριστερά για την επίσκεψη Μητσοτάκη: Έσπειρε ανισότητες & περικεφαλαίες, θερίζουμε ακρίβεια & αποσταθεροποίηση1 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Η κυβέρνηση να «κοντύνει» αποφασιστικά και αυτό μπορεί να γίνει με πιο δυνατό ΚΚΕ2 Μία ενδιαφέρουσα βιβλιοπαρουσίαση στη Βέροια3 Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας: Μνήμη της Γενοκτονίας του Ελληνικού Πληθυσμού του Εύξεινου Πόντου(1914-1923)4 Νίκος Ανδρουλάκης από την Ημαθία: "Οι αγρότες νιώθουν εγκαταλελειμένοι"5 Ν.Τ Ημαθίας της ΑΔΕΔΥ:  Κάλεσμα συμμετοχής στην 24ωρη πανυπαλληλική απεργία της 21ης Μάη6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Τα «λεφτόδεντρα» για το κεφάλαιο τα «ποτίζει» με αβάσταχτες θυσίες ο λαός

Με σπασμένα τα φρένα η ακρίβεια «σαρώνει» το λαϊκό εισόδημα, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση πανηγυρίζει για το πρωτογενές πλεόνασμα από τη φοροληστεία.Κι ενώ ο πρωθυπουργός βλέπει ...βελτιωμένες τις τιμές στα ράφια, οι μεγαλύτερες αυξήσεις στα τρόφιμα από πέρυσι τον Απρίλη (2023) σημειώθηκαν: Στο λάδι (63,7%), στα φρούτα (11,6%), στα ψάρ... Περισσότερα

ΕΕ: «Ενήμερη»...«παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς» το όργιο αντικομουνιστικών διώξεων της κυβέρνησης Ζελένσκι

από Η Άλλη Άποψη
ΕΕ: «Ενήμερη»...«παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς» το όργιο αντικομουνιστικών διώξεων της κυβέρνησης Ζελένσκι

Με μια... διαβεβαίωση ότι η Κομισιόν είναι «ενήμερη» και ότι «παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς»  απαντά ο Ύπατος Εκπρόσωπος Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ και Αντιπρόεδρος της Κομισιόν Ζ. Μπορέλ στην ερώτηση στην ερώτηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για την απαράδεκτη κι αναίτια σύλληψη των νεολαίων Ουκρανών Κομμουνιστών Μιχαήλ και Αλεξάντερ Κονονόβιτς.

Η ΕΕ αναγκάζεται να ομολογήσει στην απάντηση ότι μετά το πραξικόπημα του 2014 στην Ουκρανία, που είχε τη στήριξη της ιμπεριαλιστικής επέμβασης ΗΠA, ΝΑΤΟ, και ΕΕ, οι αντιδραστικές κυβερνήσεις Ποροσένκο και Ζελένσκι πήραν μέτρα που “ενδέχεται να επηρεάσουν” τη δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, το κράτος δικαίου. Όμως οι διώξεις  των κομμουνιστών, οι απαγορεύσεις του ΚΚ και συνολικά 11 αντιπολιτευτικών κομμάτων, οι απαγορεύσεις βασικών δικαιωμάτων των μειονοτήτων – συμπεριλαμβανομένης της ελληνικής - που υλοποιούνται με το βούρδουλα νεοναζιστικών ομάδων τύπου «Αζόφ» που εδώ και χρόνια δρουν σαν “τμήμα” του κρατικού μηχανισμού,  δεν αποτελούν «ενδεχόμενα» αλλά μια σκληρή πραγματικότητα. Όπως και το γεγονός ότι η ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ αποτελεί “άρθρο του Συντάγματος” κι επομένως κάθε άνθρωπος που παλεύει ενάντια σε αυτή την ιμπεριαλιστική φονική μηχανή είναι ... αντισυνταγματικός.

Βεβαίως, ξεχνά ο κ. Μπορέλ ότι “πρώτος διδάξας” στον αντικομουνισμό, την παραχάραξη της ιστορίας και την εξίσωση του κομμουνισμού με το φασισμό είναι η ίδια η ΕΕ, αφού στο ένα τρίτο των κρατών-μελών της ισχύουν απαγορεύσεις κομμουνιστικών κομμάτων, ποινικοποίηση των συμβόλων, ακόμη και της ίδιας της “κομμουνιστικής ιδεολογίας”, ενώ όπως συμβαίνει και στην Ουκρανία με τους συνεργούς και νοσταλγούς του φασίστα Μπαντέρα, έτσι και στις Βαλτικές χώρες, στην Πολωνία κι αλλού, τα αποβράσματα- συνεργάτες,  των Ναζί αναγορεύονται σε εθνικοί ήρωες. Στην ίδια κατεύθυνση  κι ο επικεφαλής της καπιταλιστικής Ρωσίας, Πούτιν,  που  επιχείρησε προκλητικά να δικαιολογήσει την απαράδεκτη  εισβολή στην Ουκρανία με μπόλικο αντικομουνισμό, φτάνοντας με ανιστόρητα κηρύγματα να κατηγορήσει τον Λένιν και τους Μπολσεβίκους για τα δεινά που ζουν ο Ουκρανικός κι ο Ρωσικός λαός μετά την καπιταλιστική παλινόρθωση στις χώρες τους, λαοί που ζούσαν ειρηνικά κι ευημερούσαν για δεκαετίες στα πλαίσια της ΕΣΣΔ.

Το αίτημα της άμεσης απελευθέρωσής των δύο Ουκρανών κομμουνιστών αλλά και της άρσης όλων των απαράδεκτων αντικομουνιστικών διώξεων κι απαγορεύσεων που ισχύουν στην Ουκρανία παραμένει κι αποτελεί ζήτημα που έχει λάβει μεγάλες διεθνείς  διαστάσεις. Με δεδομένο ότι έχουν εκφραστεί βάσιμες ανησυχίες για την ίδια τους τη ζωή, το ΚΚΕ θα συνεχίσει τις πρωτοβουλίες αλληλεγγύης για να αφεθούν αμέσως οι δύο Ουκρανοί κομμουνιστές ελεύθεροι.

Ακολουθούν τα κείμενα της ερώτησης της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ και της απάντησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής: 

«Ερώτηση προτεραιότητας με αίτημα γραπτής απάντησης P-000950/2022 προς τον Αντιπρόεδρο της Επιτροπής/Ύπατο Εκπρόσωπο της Ένωσης για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας

Άρθρο 138 του Κανονισμού

Κώστας Παπαδάκης

Θέμα: Σύλληψη δύο στελεχών της Λενινιστικής Κομμουνιστικής Ένωσης Νεολαίας της Ουκρανίας

Σοβαρές ανησυχίες γεννά η σύλληψη, από τις αρχές της Ουκρανίας, του Α΄ Γραμματέα της Λενινιστικής Κομμουνιστικής Ένωσης Νεολαίας της Ουκρανίας, Μιχαήλ Κονονόβιτς, και του αδελφού του Αλεξάντερ, ενώ υπάρχουν καταγγελίες ότι απειλείται η ζωή τους.

Την ώρα που μαίνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση μετά από την εισβολή της Ρωσίας στη βάση των ανταγωνισμών της με τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, η ουκρανική κυβέρνηση προχωρά στην αναίτια δίωξη των δύο νεολαίων κομμουνιστών. Αξιοποιεί τον αντικομουνισμό, που αποτελεί επίσημη πολιτική τόσο της ουκρανικής κυβέρνησης όσο και της ΕΕ, και εφαρμόζει το απαράδεκτο αντικομουνιστικό νομοθετικό πλαίσιο που ανιστόρητα και προκλητικά εξισώνει το φασισμό με τον κομμουνισμό. Την ίδια στιγμή, φασιστικές-νεοναζιστικές ομάδες δρουν ανενόχλητα ως τμήμα μάλιστα του στρατού της Ουκρανίας και επιτίθενται σε Ουκρανούς κατατρεγμένους, ενώ αξιοποιούνται εδώ και χρόνια σε βάρος του ουκρανικού λαού, τόσο το 2014 με την ανοικτή ιμπεριαλιστική επέμβαση των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ στη χώρα αλλά και μέχρι σήμερα.

Πώς τοποθετείται ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής/ Ύπατος Εκπρόσωπος της Ένωσης για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας στο κατεπείγον αίτημα για την άμεση απελευθέρωση των δύο συλληφθέντων νέων κομμουνιστών, αλλά και για την άρση όλων των αντικομουνιστικών διώξεων κι απαγορεύσεων στη χώρα;

P-000950/2022

Απάντηση του ύπατου εκπροσώπου/αντιπροέδρου κ. Borrell i Fontelles εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

(29.4.2022)

Η Επιτροπή είναι ενήμερη για τις εκθέσεις σχετικά με την κράτηση των Mikhail και Oleksandr Kononovych. Η ΕΕ παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τις πολιτικές εξελίξεις στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων των νομοθετικών μέτρων που ενδέχεται να επηρεάσουν τη δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και το κράτος δικαίου. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, όπως και σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, πρέπει να γίνονται σεβαστά τα θεμελιώδη δικαιώματα και η δέουσα νομική διαδικασία, να λαμβάνονται διαφανείς και δίκαιες δικαστικές αποφάσεις, σύμφωνα με το κράτος δικαίου και τις διεθνείς δεσμεύσεις, συμπεριλαμβανομένης της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Τα μηνύματα αυτά κοινοποιούνται τακτικά στις αρμόδιες ουκρανικές αρχές».


Έχει διαβαστεί 656 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Κυκλοφόρησε το νέο (11ο) βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα χειρόγραφα του θανάτου»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 666 επισκέπτες και 0 μέλη.