Τετάρτη, 24 Απρ, 2024

  • Τα 31 κόμματα που πήραν «πράσινο φως» από τον Αρειο Πάγο για τις ευρωεκλογές
  • ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ: Ανακοίνωση για την Οδηγία της ΕΕ «για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και την ενδοοικογενειακή βία»
  • «Κόπηκε» από τις Ευρωεκλογές το ναζιστικό μόρφωμα των «Σπαρτιατών»
  • Πρωταθλητές Ημαθίας στο μπάσκετ το 4ο ΓΕΛ Βέροιας & στο χάντμπολ το 3ο ΓΕΛ Βέροιας
  • Ακροδεξιός «βόθρος» με κλοτσοπατινάδα και μπουνιές...
  • ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ: Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «κλείνει το μάτι» στους εμπόρους της ιδιωτικής Υγείας
Τα 31 κόμματα που πήραν «πράσινο φως» από τον Αρειο Πάγο για τις ευρωεκλογές 1 ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ: Ανακοίνωση για την Οδηγία της ΕΕ «για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και την ενδοοικογενειακή βία»2 «Κόπηκε» από τις Ευρωεκλογές το ναζιστικό μόρφωμα των «Σπαρτιατών»3 Πρωταθλητές Ημαθίας στο μπάσκετ το 4ο ΓΕΛ Βέροιας & στο χάντμπολ το 3ο ΓΕΛ Βέροιας4 Ακροδεξιός «βόθρος» με κλοτσοπατινάδα και μπουνιές...5 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ: Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «κλείνει το μάτι» στους εμπόρους της ιδιωτικής Υγείας6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Αν η Ελλάδα φύγει από την ΕΕ θα απομονωθεί...

Σήμερα, εντός της ΕΕ, ο λαός είναι «απομονωμένος» από το δικαίωμά του να ζήσει με αξιοπρεπές εισόδημα και μισθό, σταθερή δουλειά, να έχει σύγχρονα δικαιώματα στη μόρφωση, στην Υγεία, στον πολιτισμό, αλλά και να ζει ειρηνικά και με ασφάλεια στον τόπο του.Εντός της ΕΕ οι λαοί έζησαν τον εφιάλτη της πανδημίας πιο «απομονωμένοι» από ποτέ, ... Περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΔΝΤ: Μικρότερη ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας το 2022 και το 2023 λόγω του πολέμου

από Η Άλλη Άποψη
ΕΚΘΕΣΗ ΔΝΤ: Μικρότερη ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας το 2022 και το 2023 λόγω του πολέμου

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο μείωσε τις προσδοκίες του για την παγκόσμια καπιταλιστική ανάπτυξη τα επόμενα δύο χρόνια, λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, συγκρίνοντας τις οικονομικές επιπτώσεις της ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης με έναν «σεισμό».

Το ΔΝΤ αναμένει πλέον ότι η παγκόσμια οικονομία θα αναπτυχθεί κατά 3,6% τόσο το 2022 όσο και το 2023, κάνοντας βουτιά από το 6,1% που καταγράφηκε το 2021. Οι νέες προβλέψεις είναι χαμηλότερες κατά 0,8 και 0,2 ποσοστιαίες μονάδες, αντίστοιχα, από τις προβλέψεις του Ιανουαρίου.

Μάλιστα οι εκτιμήσεις του ΔΝΤ βασίζονται στην υπόθεση ότι ο πόλεμος θα παραμείνει περιορισμένος στην Ουκρανία, ότι οι περαιτέρω κυρώσεις στη Ρωσία δεν θα στοχεύσουν στον τεράστιο ενεργειακό της τομέα και πως οι επιπτώσεις της πανδημίας θα συνεχίσουν να εξασθενούν.

Η έκθεση του ΔΝΤ εκτιμά ότι η σύγκρουση θα πλήξει περισσότερο τις οικονομίες της Ουκρανίας και της Ρωσίας, οι οποίες θα συρρικνωθούν κατά 35% και 8,5% αντίστοιχα.

Στην ΕΕ, η οποία βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στη Ρωσία για την κάλυψη των ενεργειακών της αναγκών, η ανάπτυξη αναμένεται τώρα να επιβραδυνθεί στο 2,8% το 2022, από 3,9% που ήταν η εκτίμηση του ΔΝΤ τον Ιανουάριο.

Αναφορικά με τις ΗΠΑ, αναμένεται αύξηση του ΑΕΠ κατά 3,7% το 2022 και 2,3% το 2023, μειωμένη κατά 0,3 ποσοστιαίες μονάδες από την τελευταία πρόβλεψή του.

(Πηγή: CNN)


Έχει διαβαστεί 703 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ποιός είναι online

Έχουμε online 297 επισκέπτες και 0 μέλη.