Μια κοινή αγωνία διατρέχει απ' άκρο σ' άκρο τους «σωματοφύλακες» του καπιταλιστικού συστήματος.Λέει ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας: «Γνωρίζω και τις αδυναμίες της πολιτικής. Μόνο με εθνική προσπάθεια και κοινωνική συνοχή μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε. Αναζητώντας κοινωνική συναίνεση με διάλογο και λύσεις που πείθουν τους πολλούς ώστ... Περισσότερα
ΗΠΑ: Η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε το πακέτο βοήθειας σε Ουκρανία, Ισραήλ και Ταϊβάν
από Η Άλλη Άποψη
Η ελεγχόμενη από τους Ρεπουμπλικάνους αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε χτες ένα πακέτο νομοσχεδίωνχορήγησης στρατιωτικού υλικού ύψους 95 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία, το Ισραήλ και την Ταϊβάν,μετά από μήνες έπειτα από μήνες διαφωνιών και αντεγκλήσεων.
Το ασυνήθιστο πακέτο τεσσάρων νομοσχεδίωνεκτός από τα όπλα στην Ουκρανία, περιλαμβάνει επίσης τη χορήγηση αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας στο Ισραήλ, χορήγηση βοήθειας στην Ταϊβάν και άλλους συμμάχους των ΗΠΑ στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, και ένα μέτρο που περιλαμβάνει κυρώσεις και μέτρα κατά της κινεζικής εφαρμογής κοινωνικών μέσων TikTok και πιθανή μεταφορά κατασχεμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων προς την Ουκρανία.
Ο Αμερικανός πρόεδροςΤζο Μπάιντενπροέτρεψε την Γερουσία να θέσει γρήγορα προς ψήφιση το πακέτο νομοσχεδίων, ώστε μετά την έγκριση του να μεταβεί προς επικύρωση από τον πρόεδρο, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.
Ο Ουκρανός πρόεδροςΒολοντίμιρ Ζελένσκιεξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τη ψήφιση του νομοσχεδίου. Η βοήθεια ‑που έρχεται σε μια χρονική συγκυρία κατά την οποία το Κίεβο βρίσκεται σε δυσχερή θέση, καθώς όλα δείχνουν πως ο ρωσικός στρατός είναι κοντά στη νίκη- στοχεύει να διαφοροποιήσει τις ισορροπίες στο μέτωπο του πολέμου.
Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου ΕξωτερικώνΜαρία Ζαχάρκοβαδήλωσε χτες βράδυ ότιτο νομοσχέδιο θα «βαθύνει τις κρίσεις σε όλο τον κόσμο».
«Η στρατιωτική βοήθεια προς το καθεστώς του Κιέβου είναι μια άμεση χορηγία για τρομοκρατική δραστηριότητα», τόνισε η Ζαχάροβα στο Telegram.
«Για την Ταϊβάν, αυτό είναι μια ανάμιξη στις εσωτερικές υποθέσεις της Κίνας. Για το Ισραήλ, είναι μια πορεία ολοταχώς προς την κλιμάκωση και μια άνευ προηγουμένου αύξηση της έντασης στην περιοχή», συμπλήρωσε.