Την ώρα που χιλιάδες αγροτοκτηνοτρόφοι παλεύουν για την επιβίωση, η κυβέρνηση απορρίπτει τα δίκαια αιτήματά τους και με το άλλο χέρι συνυπογράφει το αίσχος της συμφωνίας ΕΕ - Mercosur. Προσπαθεί μάλιστα να τους κοροϊδέψει ότι το κάνει «για το καλό τους»!Ξεδιάντροπη κοροϊδία είναι και η στάση του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων κομμάτων... Περισσότερα
ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΕ ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ ΙΡΑΚ
Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
Πάνω από 85 στόχοι σεΣυρίακαιΙράκ, έχουν χτυπηθεί από τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις, σύμφωνα με το Διακλαδικό Στρατηγείο των Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής (CENTCOM – Κεντρική Διοίκηση).
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, χτυπήθηκαν βάσεις της «Δύναμης Κουντς» του σώματος τωνΦρουρών της Ισλαμικής ΕπανάστασηςτουΙράνκαι συνδεδεμένων ομάδων πολιτοφυλακής στις δύο χώρες.
Συμμετείχαν πολλά αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων βομβαρδιστικών μεγάλης εμβέλειας που απογειώθηκαν από τις ΗΠΑ, ενώ χρησιμοποιήθηκαν περισσότερες από 125 βόμβες και πύραυλοι.
Οι στόχοι περιελάμβαναν βάσεις διοίκησης και ελέγχου, κέντρα πληροφοριών, σημεία εκτόξευσης ρουκετών και πυραύλων και χώρους αποθήκευσης drone καθώς και εγκαταστάσεις εφοδιασμού και αποθήκες πυρομαχικών ομάδων πολιτοφυλακής.
Τα Συριακά Μέσα καταγγέλλουν την «επιθετικότητα των ΗΠΑ» και αναφέρουν ότι χτυπήθηκαν περιοχές στην έρημο της Συρίας, με αποτέλεσμα να σημειωθούν ανθρώπινες απώλειες.
(Με πληροφορίες από BBC, «Al Jazeera»)
«Η απάντησή μας ξεκίνησε σήμερα. Θα συνεχιστεί σε ώρες και μέρη της επιλογής μας», αναφέρει ο πρόεδρος των ΗΠΑΤζο Μπάιντεν, σε δήλωσή του για τις επιδρομές κατά ιρανικών δυνάμεων σεΣυρίακαιΙράκ.
«Σήμερα το απόγευμα, υπό την καθοδήγησή μου, οι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις έπληξαν στόχους σε εγκαταστάσεις στο Ιράκ και τη Συρία που χρησιμοποιούν οι IRGC (σ.σ. οι Ιρανοί Φρουροί της Επανάστασης) και οι συνδεδεμένες πολιτοφυλακές για να επιτεθούν στις αμερικανικές δυνάμεις», είπε.
Ισχυρίστηκε ότι ΗΠΑ «δεν επιδιώκουν σύγκρουση στη Μέση Ανατολή ή οπουδήποτε αλλού στον κόσμο» και προειδοποίησε: «Ας το γνωρίζουν όλοι όσοι μπορεί να επιδιώξουν να μας βλάψουν: Εάν βλάψετε έναν Αμερικανό, θα απαντήσουμε».
Ο Τζο Μπάιντεν σήμερα παραβρέθηκε στην τελετή επαναπατρισμού των τριών Αμερικανών στρατιωτών που σκοτώθηκαν στην επίθεση στην Ιορδανία.
Ιράν: Θα απαντήσουμε με πυγμή σε οποιαδήποτε επίθεση
Νωρίτερα στην Παρασκευή, ο πρόεδρος του ΙράνΕμπραχίμ Ραΐσιαπηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση σχετικά με το ενδεχόμενο επίθεσης των ΗΠΑ ως αντίποινα για το χτύπημα με drone που σκότωσε τρεις Αμερικανούς στρατιώτες στην Ιορδανία.
«Έχουμε πει επανειλημμένα ότι δεν θα ξεκινήσουμε οποιονδήποτε πόλεμο, αλλά αν μια χώρα, μια σκληρή δύναμη θέλει να μας εκφοβίσει, η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν θα απαντήσει αποφασιστικά», δήλωσε ο Ραΐσι κατά τη διάρκεια επίσκεψής του σε ναυτική βάση στοΜπαντάρ Αμπάςπου διαχειρίζονται οι Φρουροί της Επανάστασης.
Η «στρατιωτική ισχύς του Ιράν στην περιοχή δεν αποτέλεσε και δεν είναι απειλή για καμία χώρα, αλλά λειτουργεί ως πηγή ασφάλειας στην οποία οι χώρες της περιοχής μπορούν να βασίζονται και να εμπιστεύονται», είπε καθώς περιηγήθηκε στη βάση.
«Σήμερα, ο εχθρός δεν έχει τη δυνατότητα να κάνει τίποτα εναντίον μας επειδή γνωρίζει ότι οι δυνάμεις μας είναι ισχυρές και ικανές», ανέφερε.
(Με πληροφορίες από: BBC, «Associated Press»)
Ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΚΚΕ
«Το ΚΚΕ καταδικάζει τις νέες αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ στο Ιράκ και τη Συρία, που αποτελούν βήμα της κλιμάκωσης και ρίχνουν νέο "λάδι στη φωτιά" του πολέμου στη Μέση Ανατολή.
Κανένα "δικαίωμα στην αυτοάμυνα" δεν μπορούν να επικαλούνται αυτοί που έχουν σπείρει τον όλεθρο και έχουν κάνει άνω - κάτω την περιοχή, εδώ και πάνω από 20 χρόνια, με τους πολέμους και τις επεμβάσεις τους, για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των δρόμων μεταφοράς, για την αλλαγή μη αρεστών σε αυτούς κυβερνήσεων.
Η συγκεκριμένη εξέλιξη αποτελεί άλλη μια απόδειξη για το πόσο επικίνδυνη είναι η ελληνική εμπλοκή στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στην ευρύτερη περιοχή, με αποστολή φρεγατών, αλλά και με την ανάληψη της διοίκησης πολεμικών αποστολών. Αυτά τα σχέδια πρέπει αμέσως να εγκαταλειφθούν».