Παρασκευή, 12 Απρ, 2024

  • Συγκέντρωση ενάντια στη βία κατά των γυναικών πραγματοποίησε στη Βέροια η ομάδα γυναικών της ΟΓΕ
  • Αλέξης Τσίπρας: Κάτω τα χέρια από τον Τραμπ;
  • Π.Ε Ημαθίας: Oλοκληρώθηκε το σύστημα αυτοματισμού και τηλεμετρίας-τηλεελέγχου διαρροών του δικτύου άρδευσης ΤΟΕΒ Βέροιας.
  • Σήμερα η πολιτική εκδήλωση του Μ-Λ ΚΚΕ για το 7ο Συνέδριο του στη Βέροια
  • Τι διαφορετικό έκανε το ΚΚΕ στην Ευρωβουλή για να το ψηφίσω;
  • Δήμος Βέροιας: Υποχρεωτικός καθαρισμός οικοπέδων από τους ιδιοκτήτες τους
Συγκέντρωση ενάντια στη βία κατά των γυναικών πραγματοποίησε στη Βέροια η ομάδα γυναικών της ΟΓΕ1 Αλέξης Τσίπρας: Κάτω τα χέρια από τον Τραμπ;2 Π.Ε Ημαθίας: Oλοκληρώθηκε το σύστημα αυτοματισμού και τηλεμετρίας-τηλεελέγχου διαρροών του δικτύου άρδευσης ΤΟΕΒ Βέροιας. 3 Σήμερα η πολιτική εκδήλωση του Μ-Λ ΚΚΕ για το 7ο Συνέδριο του στη Βέροια4 Τι διαφορετικό έκανε το ΚΚΕ στην Ευρωβουλή για να το ψηφίσω;5 Δήμος Βέροιας: Υποχρεωτικός καθαρισμός οικοπέδων από τους ιδιοκτήτες τους6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Σκέψεις για το σχολικό εκφοβισμό (bullying) και τα «μέτρα» της κυβέρνησης

Του Αλέκου ΧατζηκώσταΤο πρόβλημα είναι υπαρκτό, πολύπλοκο και κυρίως οξύνεται. Κάνουμε λόγο για τον σχολικό εκφοβισμό. Άλλωστε τα σχολεία δεν λειτουργούν σε κοινωνική «γυάλα». Σε μία κοινωνία από όπου απ’ όλους τους πόρους της εκπορεύεται η βία, τα σχολεία δεν θα μπορούσαν να μείνουν έξω.Επομένως η όλη κατάσταση δεν σηκώνει φιέστες και... Περισσότερα

Ετσι εξηγείται

από Η Άλλη Άποψη
Ετσι εξηγείται

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το 2021 οι δαπάνες των κρατών - μελών της ΕΕ για τη δασοπυρόσβεση παρέμειναν στάσιμοι στο εξευτελιστικό 0,4% - 0,5% του προϋπολογισμού τους, γεγονός που δικαιολογεί τις τεράστιες ελλείψεις στον τομέα της δασοπυρόσβεσης, πόσο μάλλον στην πρόληψη.

Τα ποσά που δαπάνησαν τα κράτη - μέλη για τη δασοπυρόσβεση το 2020 και το 2021 δεν ξεπερνούν αθροιστικά τα 33 δισ. ευρώ, ενώ οι καταστροφικές πυρκαγιές πολλαπλασιάζονται από χρόνο σε χρόνο. Σε ό,τι αφορά τη χώρα μας, το 2020 δαπάνησε μόλις το 0,6% του κρατικού προϋπολογισμού για την οργάνωση της πυρόσβεσης, συμπεριλαμβανομένων και των μισθών των πυροσβεστών. Αυτό εξηγεί σε μεγάλο βαθμό γιατί την ώρα της καταστροφής Πυροσβεστική ακούμε και Πυροσβεστική δεν βλέπουμε. Οπως εξηγεί και γιατί οι πυροσβέστες αναγκάζονται να επιχειρούν σε άθλιες συνθήκες, εξαιτίας της υποστελέχωσης και της επιμελητείας που θυμίζει ...εκστρατεία στην έρημο.

Οι δαπάνες αυτές, συγκρινόμενες με τις αντίστοιχες του προϋπολογισμού που κατευθύνονται σε επιδοτήσεις, απαλλαγές και προνόμια για το κεφάλαιο, είναι αποκαλυπτικές για τις προτεραιότητες του αστικού κράτους, ανεξαρτήτως κυβέρνησης. Επιβεβαιώνεται, σε τελική ανάλυση, ότι και στο θέμα της προστασίας της ανθρώπινης ζωής και περιουσίας μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό, πετώντας στο καλάθι των αχρήστων τις αστείες δικαιολογίες που τσαμπουνάνε μετά από κάθε καταστροφή οι κυβερνήσεις και τα αστικά κόμματα, παλεύοντας για ουσιαστικά μέτρα προστασίας από φυσικές καταστροφές, με χρηματοδότηση από το κράτος, στο ύψος των πραγματικών αναγκών.

Έχει διαβαστεί 942 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ποιός είναι online

Έχουμε online 423 επισκέπτες και 0 μέλη.