Παρασκευή, 20 Μάι, 2022

  • ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΥΓΕΙΑΣ: Έκτακτη συνεδρίαση για την ευλογιά των πιθήκων
  • Σενάρια για πρόωρες κάλπες διαρρέουν φιλοκυβερνητικές πηγές
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 20/5
  • Επίσκεψη Φρ. Καρασαρλίδου στην ΔΕΥΑ Βέροιας: «Απαράδεκτη κάθε σκέψη για ιδιωτικοποίηση του υπέρτατου κοινωνικού αγαθού, του νερού»
  • Ο Τάσος Μπαρτζώκας στον Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας: θετικές εξελίξεις για το Τ.Α Νάουσας
  • Εφορία Αρχαιοτήτων Ημαθίας:  Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο "Beyond Macedonia. The multifaceted Hellenistic Oikoumene reconsidered"
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΥΓΕΙΑΣ: Έκτακτη συνεδρίαση για την ευλογιά των πιθήκων1 Σενάρια για πρόωρες κάλπες διαρρέουν φιλοκυβερνητικές πηγές2 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 20/53 Επίσκεψη Φρ. Καρασαρλίδου στην ΔΕΥΑ Βέροιας: «Απαράδεκτη κάθε σκέψη για ιδιωτικοποίηση του υπέρτατου κοινωνικού αγαθού, του νερού» 4 Ο Τάσος Μπαρτζώκας στον Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας: θετικές εξελίξεις για το Τ.Α Νάουσας5 Εφορία Αρχαιοτήτων Ημαθίας:  Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο "Beyond Macedonia. The multifaceted Hellenistic Oikoumene reconsidered"6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Οι αυξήσεις στην Ενέργεια τσακίζουν το λαϊκό εισόδημα

Την ώρα που η κυβέρνηση μοιράζει τεράστια ποσά στους ενεργειακούς ομίλους από κάθε δυνατή πηγή χρηματοδότησης και διαμορφώνει το πιο ευνοϊκό γι' αυτούς επενδυτικό θεσμικό πλαίσιο, τα εργατικά - λαϊκά στρώματα υποφέρουν υπό το βάρος των τεράστιων αυξήσεων στις τιμές της Ενέργειας. Ενόψει των θερμών μηνών του καλοκαιρού, που οι απαιτήσει... Περισσότερα

Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Επιστολή στην Κομισιόν για τις γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις

από Η Άλλη Άποψη
Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Επιστολή στην Κομισιόν για τις γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις

Τη δίκαιη απαίτηση του ελληνικού λαού για την επιστροφή του αναγκαστικού κατοχικού δανείου, την πληρωμή των πολεμικών αποζημιώσεων για τις καταστροφές που προξένησαν στη χώρα και το λαό μας τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής και την επιστροφή των κλεμμένων αρχαιολογικών θησαυρών από το γερμανικό κράτος, αναδεικνύει ηΕυρωκοινοβουλευτική Ομάδατου ΚΚΕ, με επιστολή της προς τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τους αρμόδιους επιτρόπους, με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων της.

Με την επιστολή της η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ ζητάει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να τοποθετηθεί απέναντι στο τεκμηριωμένο, δίκαιο αίτημα του λαού μας, αναφέροντας τα εξής:

«ΠΡΟΣ: Τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean - Claude Juncker,

Τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jyrki Katainen,

Τον Επίτροπο αρμόδιο για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις, Φορολογία και Δασμούς, Pierre Moscovici,

Τον Επίτροπο αρμόδιο για την Παιδεία, τον Πολιτισμό, τη Νεολαία και την Άθληση, Tibor Navracsics

Για τις πολεμικές αποζημιώσεις που οφείλει η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας στην Ελλάδα

Με την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, σε συνέχεια ανάλογων πρωτοβουλιών της, σας απευθύνει την επιστολή αυτή σχετικά με το ιδιαίτερα σοβαρό πολιτικό ζήτημα που αφορά το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο και τις πολεμικές επανορθώσεις που οφείλει η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας, για τις καταστροφές που προξένησαν στην Ελλάδα οι ναζιστικές δυνάμεις κατοχής στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Εβδομήντα χρόνια μετά την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών κατά του ναζισμού - φασισμού, αυτές οι δίκαιες και τεκμηριωμένες αξιώσεις του ελληνικού λαού παραμένουν ανεκπλήρωτες.

Σας είναι ασφαλώς γνωστά τα πρωτοφανή σε θηριωδία εγκλήματα των ναζιστικών δυνάμεων κατοχής σε βάρος του ελληνικού λαού, προκειμένου να κάμψουν την ηρωική και μεγαλειώδη αντίσταση του λαού μας, που συσπειρωμένος στο ΕΑΜ - ΕΛΑΣ -αιμοδότης και ψυχή του οποίου στάθηκε το ΚΚΕ- αντιπάλεψε νικηφόρα με το όπλο στο χέρι τις φασιστικές ορδές, πληρώνοντας βαρύ τίμημα σε ανθρώπινες ζωές και ανυπολόγιστες ζημιές από τη λεηλασία και τις καταστροφές περιουσιών και του εθνικού πλούτου.

Μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η ηττημένη Γερμανία δεν πλήρωσε αποζημιώσεις και επανορθώσεις στη χώρα μας, όπως όφειλε για:

1. Το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο-ληστεία που επιβλήθηκε στην κατεχόμενη Ελλάδα.

2. Πολεμικές επανορθώσεις - αποζημιώσεις για τις ζημιές που προξένησαν τα γερμανικά κατοχικά στρατεύματα, που αναγνωρίστηκαν από τη "Διάσκεψη των Συμμάχων" στο Παρίσι (Δεκέμβρης 1945 - Γενάρης 1946).

3. Αποζημιώσεις των θυμάτων των φρικιαστικών ναζιστικών εγκλημάτων, των ομήρων στα ναζιστικά στρατόπεδα και στα εργοστάσια των γερμανικών μονοπωλίων. Επίσης, αρνείται μέχρι σήμερα την επιστροφή αρχαιολογικών θησαυρών ανεκτίμητης αξίας και θησαυρών της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, που λεηλατήθηκαν από τις γερμανικές κατοχικές δυνάμεις.

Το ΚΚΕ ανέδειξε από την πρώτη στιγμή και συνεχίζει να αναδεικνύει το ζήτημα της διεκδίκησης των πολεμικών επανορθώσεων και του κατοχικού δανείου από τη Γερμανία, σε κοινή δράση με τις αντιστασιακές οργανώσεις, με δεκάδες παρεμβάσεις στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ημερίδες, με επιστολές στους Πρωθυπουργούς και τους Προέδρους της Γερμανίας. Για να αναφερθούμε μόνο στις πιο πρόσφατες παρεμβάσεις μας, στις 27-6-2014, η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ και η Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης - Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ) απέστειλαν για το ζήτημα κοινή επιστολή τους προς τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ και τις μόνιμες αντιπροσωπείες των κρατών - μελών της, τον Πρόεδρο του Ελληνικού Κοινοβουλίου και τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τις Πρεσβείες των κρατών - μελών της ΕΕ στην Ελλάδα. Στις 15-10-2014 η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ κατέθεσε σχετική Αναφορά στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, την ουσιαστική διερεύνηση της οποίας ζήτησε με επιστολή της στην Επιτροπή η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.

Το Κόμμα μας έχει ασκήσει κριτική για τη στάση των ελληνικών κυβερνήσεων που δεν έχουν διεκδικήσει τις δίκαιες απαιτήσεις, ενώ θεωρούμε απαράδεκτες τοποθετήσεις της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας και της ΕΕ που ακυρώνουν στην πράξη το δίκαιο αίτημα του λαού μας.

Επανερχόμαστε και ρωτάμε την Επιτροπή, πώς τοποθετείται στο αναφαίρετο και απαράγραπτο δικαίωμα του ελληνικού λαού για την επιστροφή του αναγκαστικού κατοχικού δανείου, την πληρωμή των πολεμικών επανορθώσεων και αποζημιώσεων και την επιστροφή των κλεμμένων αρχαιολογικών θησαυρών από το γερμανικό κράτος;».

Έχει διαβαστεί 442 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καθαρός
Καθαρός
Θερμοκρασία 20 °C
Άνεμος ΒΑ 1-3 μποφόρ

Παρασκευή, 20 Μαϊου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 15 ως 27 °C
Άνεμος ΑΝΑ 1-3 μποφόρ

Σάββατο, 21 Μαϊου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 18 ως 29 °C
Άνεμος ΑΒΑ 1-3 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 1494 επισκέπτες και 0 μέλη.