Παρασκευή, 30 Ιούλ, 2021

  • Η ΚΟΥΒΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ: Συνέντευξη έδωσε η Ελληνική Πρωτοβουλία για το Νόμπελ Ειρήνης στην Κουβανική Ιατρική Ταξιαρχία «Henry Reeve»
  • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΔΕΥΑΒ για την ορθολογική χρήση του νερού
  • «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ»: «Με τρίμηνες προσλήψεις και με τιμωρητικές διατάξεις δεν αντιμετωπίζεται η πανδημία»
  • Αυξάνεται εκ νέου η πίεση στο σύστημα Υγείας, αλλά προέχει η «ατομική ευθύνη»...
  • O Δήμαρχος Βέροιας, κ. Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης, για την απευθείας αγορά οικοπέδου ως χώρο δημοτικού σχολείου:  «Δαπάνη για αγορά κτιρίου “Τσαλέρα” 0€»
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 29/7
Η ΚΟΥΒΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ: Συνέντευξη έδωσε η Ελληνική Πρωτοβουλία για το Νόμπελ Ειρήνης στην Κουβανική Ιατρική Ταξιαρχία «Henry Reeve»1 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΔΕΥΑΒ για την ορθολογική χρήση του νερού2 «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ»: «Με τρίμηνες προσλήψεις και με τιμωρητικές διατάξεις δεν αντιμετωπίζεται η πανδημία»3 Αυξάνεται εκ νέου η πίεση στο σύστημα Υγείας, αλλά προέχει η «ατομική ευθύνη»...4 O Δήμαρχος Βέροιας, κ. Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης, για την απευθείας αγορά οικοπέδου ως χώρο δημοτικού σχολείου:  «Δαπάνη για αγορά κτιρίου “Τσαλέρα” 0€»5 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 29/76

Το Σχόλιο της Ημέρας

Υπερμνημόνιο

Υπερμνημόνιο

«Χαράς ευαγγέλια» για την κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα σήμερα με την κύρωση της σύμβασης του Ταμείου Ανάκαμψης, του υπερμνημονίου δηλαδή που έρχεται να δέσει νέες «αλυσίδες» στα εργατικά - λαϊκά στρώματα.«Η χώρα μεταμορφώνεται» λέει η ΝΔ, «πρόκειται για ιστορική τομή στην ΕΕ» συμπληρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά για τα 32 δισεκατομμύρια ... Περισσότερα

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ: Ερώτηση για την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της ΔΕH

από Η Άλλη Άποψη
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ: Ερώτηση για την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της ΔΕH

Η ευρωενωσιακή στρατηγική της απελευθέρωσης της ενέργειας που υπηρετεί την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων απαρέγκλιτα προωθήθηκε από όλες τις κυβερνήσεις οδηγώντας στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, καταγγέλλουν οι ευρωβουλευτές του KKΕ Kώστας Παπαδάκης και Λευτέρης Nικολάου - Aλαβάνος στην ερώτηση που κατέθεσαν προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σε αυτή τη στρατηγική εντάσσεται άλλωστε η διαχρονική πολιτική υποβάθμισης κι απαξίωσης,  ελλείψεων σε προσωπικό και υποδομές, οι μειώσεις μισθών. Τα συχνά μπλακ-άουτ σε πολλές περιοχές της χώρας, στην Αττική και σε άλλες περιοχές της χώρας αυτό επιβεβαιώνουν.

Το λεγόμενο «σχέδιο διάσωσης» της ΔΕΗ της κυβέρνησης της ΝΔ που συνεχίζει το έργο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ευθυγραμμίζεται με τις αντιλαϊκές συστάσεις της «έκθεσης ενισχυμένης εποπτείας» της ΕΕ. Στόχος αποτελεί η «αξιόλογη επενδυτικά» ΔΕΗ για την περαιτέρω ιδιωτικοποίησή της με πώληση λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών σταθμών, είσοδο «στρατηγικού επενδυτή», η παραχώρηση δηλαδή κερδοφόρων τομέων της, συνολικά της ενέργειας, στους ομίλους. Στα μέτρα που προωθούνται περιλαμβάνονται η «μείωση του μισθολογικού κόστους», δηλαδή απολύσεις εργαζομένων, γενίκευση των 8μηνων και εργολαβικών εργαζομένων, νέες ελαφρύνσεις για τους ομίλους όπως και τους ενεργοβόρες βιομηχανίες και στον αντίποδα αυξήσεις στα τιμολόγια για τα εργατικά λαϊκά στρώματα, που απειλούνται ανά πάσα στιγμή με διακοπές ρεύματος ή βρίσκονται ήδη δίχως ρεύμα και αντιμετωπίζουν κυνήγι για ανεξόφλητες οφειλές που τιτλοποιούνται και μεταβιβάζονται σε funds.

Για τα εργατικά λαϊκά στρώματα ένα βασικό αγαθό, όπως το ηλεκτρικό ρεύμα, τείνει να γίνει είδος πολυτελείας, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι και με την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που αυστηροποίησε τα κριτήρια, 120.000 νοικοκυριά έμειναν εκτός ακόμα κι αυτού του «κοινωνικού τιμολογίου» το οποίο μάλιστα η τελευταία έκθεση της Κομισιόν για την Ελλάδα το χαρακτηρίζει «στρέβλωση της αγοράς». Την ίδια ώρα το ρεύμα που παράγει η ΔΕΗ με χαμηλό κόστος από λιγνίτη και υδροηλεκτρικά, που θα μπορούσε να διατίθεται στα λαϊκά στρώματα σε χαμηλές τιμές, το παραχωρεί σε τιμές ακόμη πιο χαμηλές από το κόστος της, στους ιδιώτες, για να το επαναπωλούν πίσω σε τρίτους ή και στη ΔΕΗ σε τιμές πολλαπλάσιες από αυτές που το αγόρασαν. Ανυπολόγιστες είναι οι συνέπειες για τη ΔΕΗ και από την εφαρμογή της πολιτικής εμπορίου ρύπων της ΕΕ, με πρόσχημα την προστασία του περιβάλλοντος. Οι τιμές αγοράς δικαιωμάτων CO2 έχουν εκτοξευθεί.

Στόχος της ΕΕ και της κυβέρνησης είναι η στήριξη της κερδοφορίας των ομίλων με τους εργαζόμενους του κλάδου και τα λαϊκά στρώματα να πληρώνουν για άλλη μια φορά το λογαριασμό.

Oι ευρωβουλευτές του KKΕ υπέβαλαν με βάση τα παραπάνω στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή τα παρακάτω ερωτήματα:

«Πώς τοποθετείται η Επιτροπή:

- Στην περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ;

- Στην ανάγκη διασφάλισης της δουλειάς με πλήρη δικαιώματα όλων των εργαζομένων της ΔΕΗ;

- Στις σχεδιαζόμενες νέες αυξήσεις στα τιμολόγια που θα επωμιστούν τα λαϊκά νοικοκυριά, οι μικροί αυτοαπασχολούμενοι, οι φτωχοί αγρότες την ώρα που οι επιχειρηματικοί όμιλοι απολαμβάνουν νέες ελαφρύνσεις και προνόμια;».

Έχει διαβαστεί 229 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καθαρός
Καθαρός
Θερμοκρασία 24 °C
Άνεμος ΒΒΔ 2-3 μποφόρ

Παρασκευή, 30 Ιουλίου

Ζέστη
Ζέστη
Θερμοκρασία 27 ως 39 °C
Άνεμος Α 2 μποφόρ

Σάββατο, 31 Ιουλίου

Ζέστη
Ζέστη
Θερμοκρασία 25 ως 39 °C
Άνεμος ΑΒΑ 2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 289 επισκέπτες και 0 μέλη.