Δευτέρα, 29 Νοέ, 2021

  • Θα κριθεί στον δεύτερο γύρο...
  • ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
  • Παρουσιάστηκε με επιτυχία το βιβλίο της Βάσως Ελευθεριάδου Γαλάνη «Ψιθύριζε όταν μιλάς για αγάπη» στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Θεσσαλονίκης
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 28/11
  • Έφη Παυλίδου ιστορικός, συγγραφέας: «Το συγκεκριμένο βιβλίο συμβάλλει στην κατανόηση του τρόπου που αντιμετωπίστηκε «ο εκάστοτε Άλλος» από τους ταγούς του ελληνικού εθνικισμού την περίοδο του Μεσοπολέμου»
  • Κατάθεση στεφάνων ΤΕ Ημαθίας ΚΚΕ & Παραρτήματος Βέροιας ΠΕΑΕΑ/ΔΣΕ για την Ημέρα Εθνικής Αντίστασης
Θα κριθεί στον δεύτερο γύρο...1 ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ2 Παρουσιάστηκε με επιτυχία το βιβλίο της Βάσως Ελευθεριάδου Γαλάνη «Ψιθύριζε όταν μιλάς για αγάπη» στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Θεσσαλονίκης3 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 28/114 Έφη Παυλίδου ιστορικός, συγγραφέας: «Το συγκεκριμένο βιβλίο συμβάλλει στην κατανόηση του τρόπου που αντιμετωπίστηκε «ο εκάστοτε Άλλος» από τους ταγούς του ελληνικού εθνικισμού την περίοδο του Μεσοπολέμου»5 Κατάθεση στεφάνων ΤΕ Ημαθίας ΚΚΕ & Παραρτήματος Βέροιας ΠΕΑΕΑ/ΔΣΕ για την Ημέρα Εθνικής Αντίστασης6

Το Σχόλιο της Ημέρας

"Ενοικιάζόμενοι" εργαζόμενοι...

Δυστυχώς και στην περιοχή μας εφαρμόζεται ο θεσμός των «ενοικιαζόμενων εργαζόμενων» (ακόμη και σε δημόσιους οργανισμού). Παρά το γεγονός ότι προσφέρουν τα μέγιστα οι εργαζόμενοι αυτοί βιώνουν καθημερινά την εργασιακή ανασφάλεια, το άγχος και την αβεβαιότητα, τον φόβο αν τον άλλο μήνα θα έχουν δουλειά. Δίκαιο επομένως το αίτημα για κατά... Περισσότερα

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ: Ερώτηση για τις απαράδεκτες εξαγγελίες της τουρκικής κυβέρνησης

από Η Άλλη Άποψη
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ: Ερώτηση για τις απαράδεκτες εξαγγελίες της τουρκικής κυβέρνησης
Την προώθηση οδυνηρών συμβιβασμών για συνομοσπονδιακή λύση στο Κυπριακό, με μεγάλες ευθύνες και των ΕΕ - ΗΠΑ, μετά τις απαράδεκτες εξαγγελίες της τουρκικής κυβέρνησης για το μερικό άνοιγμα των Βαρωσίων της Αμμοχώστου, αναδεικνύει η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ με Ερώτηση που κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του Κόμματος, Κώστας Παπαδάκης, προς τον ύπατο εκπρόσωπο της ΕΕ Ζ. Μπορέλ.


«19-20 Ιούλη, ανήμερα της 47ης "επετείου" της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του Προέδρου της Τουρκίας Ερντογάν στα κατεχόμενα εδάφη, στη Βόρεια Κύπρο και εκπέμφθηκαν πολύ επικίνδυνα διχοτομικά μηνύματα.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας ανακοίνωσε το άνοιγμα τμήματος της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου, σε αντίθεση με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που ομολογουμένως καταστρατηγούνται κατ' εξακολούθηση. Στη βάση αυτή προωθείται διαδικασία υποβολής αιτήσεων προς τη λεγόμενη "Επιτροπή Ακίνητης Περιουσίας" για την επιστροφή της περιουσίας Ελληνοκυπρίων στο πλαίσιο αναγνώρισης και αναβάθμισης του ψευδοκράτους, όπως δείχνουν οι γενικότερες κινήσεις της τουρκικής κυβέρνησης για την κατοχύρωση διχοτομικής λύσης.

Στην πράξη και με ευθύνη της ΕΕ και των ΗΠΑ προωθείται οδυνηρός συμβιβασμός για συνομοσπονδιακή λύση, ανάμεσα στη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία και στην κάθετη διχοτόμηση και δημιουργία δύο κρατών που υποστηρίζουν η τουρκική κυβέρνηση και η "διοίκηση" Τατάρ.

Η "λύση" αυτή νομιμοποιεί τις βαριές συνέπειες της τουρκικής εισβολής και κατοχής και καταπατά τα δικαιώματα του κυπριακού λαού.

Εχει αποδειχθεί ότι η πολιτική της ΕΕ και οι στρατηγικές σχέσεις που έχει οικοδομήσει και αναπτύσσει με την Τουρκία, αποτελούν παράγοντες ενίσχυσης της επιθετικότητας της τουρκικής αστικής τάξης στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και το Αιγαίο και αυτό εκδηλώνεται στο κυπριακό πρόβλημα και στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Ειδικότερα, ως προς αυτό, σημειώνουμε την Τελωνειακή Ενωση ΕΕ - Τουρκίας και την απαράδεκτη Συμφωνία για το Προσφυγικό, τα γενικότερα "παζάρια" που αφορούν την προώθηση των σχεδιασμών ευρωπαϊκών και αμερικανικών ενεργειακών μονοπωλίων για τη συνεκμετάλλευση των ενεργειακών πηγών στην περιοχή, καθώς επίσης και την προσπάθεια προσεταιρισμού της Τουρκίας από την ΕΕ, τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ στους ανταγωνισμούς με τη Ρωσία και την Κίνα.

Ετσι, στις συνθήκες αυτές, παρά την προσπάθεια καλλιέργειας αβάσιμου εφησυχασμού από την πλευρά της ΕΕ και τις αναφορές της περί "αποκλιμάκωσης" της έντασης στην περιοχή, αυτές τις μέρες διαδραματίζονται πολύ επικίνδυνα γεγονότα.

Το ΚΚΕ τάσσεται ενάντια σε κάθε διχοτομική λύση στο Κυπριακό και υποστηρίζει τη θέση για Κύπρο ενιαία, ανεξάρτητη, δηλαδή ένα και όχι δύο κράτη, με μια και μόνη κυριαρχία, μια ιθαγένεια και διεθνή προσωπικότητα, κοινή πατρίδα Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, χωρίς ξένα στρατεύματα και στρατιωτικές βάσεις, χωρίς εγγυητές και προστάτες».

Με βάση τα παραπάνω ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ υπέβαλε τα εξής ερωτήματα:

«Πώς τοποθετείται ο ύπατος εκπρόσωπος και τι θα κάνει η ΕΕ:

-- Σχετικά με τις απαράδεκτες εξαγγελίες της τουρκικής κυβέρνησης για το μερικό άνοιγμα των Βαρωσίων, που επιβάλλει τετελεσμένα διαιώνισης της εισβολής και κατοχής;

-- Σχετικά με την εκτίμηση της ΕΕ περί "αποκλιμάκωσης" της έντασης την ώρα που εκδηλώνεται κλιμάκωση της επιθετικότητας της τουρκικής κυβέρνησης με την παρουσία του Προέδρου Ερντογάν στα Κατεχόμενα, άνοιγμα των Βαρωσίων και τη θέση για δημιουργία δύο κρατών;

-- Σχετικά με τη λεγόμενη "κυρίαρχη ισότητα" που προβάλλεται αυτή την περίοδο;».

Έχει διαβαστεί 763 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως καθαρός
Κυρίως καθαρός
Θερμοκρασία 13 °C
Άνεμος ΑΒΑ 2 μποφόρ

Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου

Βροχή
Βροχή
Θερμοκρασία 6 ως 14 °C
Άνεμος ΝΔ 2-3 μποφόρ

Τρίτη, 30 Νοεμβρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 1 ως 11 °C
Άνεμος ΒΔ 2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 248 επισκέπτες και 0 μέλη.