Δευτέρα, 20 Μάι, 2024

  • Η Νέα Αριστερά για την επίσκεψη Μητσοτάκη: Έσπειρε ανισότητες & περικεφαλαίες, θερίζουμε ακρίβεια & αποσταθεροποίηση
  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Η κυβέρνηση να «κοντύνει» αποφασιστικά και αυτό μπορεί να γίνει με πιο δυνατό ΚΚΕ
  • Μία ενδιαφέρουσα βιβλιοπαρουσίαση στη Βέροια
  • Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας: Μνήμη της Γενοκτονίας του Ελληνικού Πληθυσμού του Εύξεινου Πόντου(1914-1923)
  • Νίκος Ανδρουλάκης από την Ημαθία: "Οι αγρότες νιώθουν εγκαταλελειμένοι"
  • Ν.Τ Ημαθίας της ΑΔΕΔΥ:  Κάλεσμα συμμετοχής στην 24ωρη πανυπαλληλική απεργία της 21ης Μάη
Η Νέα Αριστερά για την επίσκεψη Μητσοτάκη: Έσπειρε ανισότητες & περικεφαλαίες, θερίζουμε ακρίβεια & αποσταθεροποίηση1 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Η κυβέρνηση να «κοντύνει» αποφασιστικά και αυτό μπορεί να γίνει με πιο δυνατό ΚΚΕ2 Μία ενδιαφέρουσα βιβλιοπαρουσίαση στη Βέροια3 Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας: Μνήμη της Γενοκτονίας του Ελληνικού Πληθυσμού του Εύξεινου Πόντου(1914-1923)4 Νίκος Ανδρουλάκης από την Ημαθία: "Οι αγρότες νιώθουν εγκαταλελειμένοι"5 Ν.Τ Ημαθίας της ΑΔΕΔΥ:  Κάλεσμα συμμετοχής στην 24ωρη πανυπαλληλική απεργία της 21ης Μάη6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Τα «λεφτόδεντρα» για το κεφάλαιο τα «ποτίζει» με αβάσταχτες θυσίες ο λαός

Με σπασμένα τα φρένα η ακρίβεια «σαρώνει» το λαϊκό εισόδημα, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση πανηγυρίζει για το πρωτογενές πλεόνασμα από τη φοροληστεία.Κι ενώ ο πρωθυπουργός βλέπει ...βελτιωμένες τις τιμές στα ράφια, οι μεγαλύτερες αυξήσεις στα τρόφιμα από πέρυσι τον Απρίλη (2023) σημειώθηκαν: Στο λάδι (63,7%), στα φρούτα (11,6%), στα ψάρ... Περισσότερα

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ: Καταψήφισε το ψήφισμα που ξεπλένει τα λόμπι, τις ΜΚΟ και τα συμφέροντα του κεφαλαίου

από Η Άλλη Άποψη
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ: Καταψήφισε το ψήφισμα που ξεπλένει τα λόμπι, τις ΜΚΟ και τα συμφέροντα του κεφαλαίου

Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καταψήφισε το κοινό ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου με τον τίτλο «Υποψίες διαφθοράς από το Κατάρ και την ευρύτερη ανάγκη για διαφάνεια και λογοδοσία στα θεσμικά όργανα της ΕΕ», καθώς -όπως σημειώνει-  «συνιστά μια αγωνιώδη προσπάθεια να εμφανιστεί το καταδικαστέο και αποκρουστικό σκάνδαλο διαφθοράς και χρηματισμού που εξελίσσεται στην ΕΕ, με επίκεντρο το Ευρωκοινοβούλιο, σαν ένα ''μεμονωμένο περιστατικό'', που αφορά αποκλειστικά κάποιους διεφθαρμένους ευρωβουλευτές και παράγοντες». 

ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ελ. Λύση ψήφισαν το ψήφισμα - «πλυντήριο» για τα λόμπι και τις ΜΚΟ που περιλαμβάνει την κυνική ομολογία ότι η ικανότητά τους «να επηρεάζουν τη λήψη αποφάσεων στο κοινοβούλιο αποτελεί ζωτικό στοιχείο της ευρωπαϊκής δημοκρατίας». 

Σε σχετική ανακοίνωση, η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ σημειώνει: «Η ΕΕ και τα όργανά της επιδιώκουν να αποσυνδέσουν τον χρηματισμό και τη διαφθορά πρώην και εν ενεργεία ευρωβουλευτών, όπως η μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Ε. Καϊλή, από το σκάνδαλο όλων των σκανδάλων. Κι αυτό δεν είναι άλλο από το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση, όλα τα όργανά της, δημιουργήθηκαν, υπάρχουν και λειτουργούν για να υπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Είναι ακριβώς αυτός ο χαρακτήρας της ΕΕ και όλων των οργάνων της, μεταξύ αυτών και του αυτοδιαφημιζόμενου ως του ''μόνου εκλεγμένου'' οργάνου της, που γεννάει νομοτελειακά τη διαφθορά στους κόλπους της, τη διαπλοκή και τις συναλλαγές ''κάτω από το τραπέζι'' του πολιτικού προσωπικού της με τους μονοπωλιακούς ομίλους -ευρωπαϊκούς και μη- και όσους τους εκπροσωπούν, που προηγουμένως στο φως της μέρας ανοιχτά υπερασπίζονται τα καπιταλιστικά συμφέροντα και κέρδη.

Είναι χαρακτηριστική η κυνική ομολογία του ψηφίσματος ότι η ικανότητα των λόμπι "να επηρεάζουν τη λήψη αποφάσεων στο κοινοβούλιο επιχειρηματολογώντας" αποτελεί ζωτικό στοιχείο της ευρωπαϊκής δημοκρατίας.

Τα μέτρα που προτείνει το ψήφισμα περί δημιουργίας επιτροπών και επιτροπάτων διαφάνειας, όπως ενός ''ανεξάρτητου οργάνου ηθικής και δεοντολογίας με εξουσία να ερευνά όλα τα θεσμικά όργανα, φορείς και οργανισμούς της ΕΕ'' είναι βέβαιο ότι θα έχουν την τύχη των προηγούμενων. Το ''μητρώο διαφάνειας'' των λόμπι που διαφήμιζαν πριν μερικά χρόνια ως ''ασπίδα κατά της διαφθοράς'' αποδείχτηκε μητρώο νομιμοποίησης και ξεπλύματος των λεγόμενων ομάδων πίεσης - λόμπι να κυκλοφορούν ανενόχλητα και "με τη σφραγίδα" της ευρωενωσιακής αναγνώρισης στους διαδρόμους και στα γραφεία των ευρωβουλευτών, των Επιτρόπων και άλλων αξιωματούχων της ΕΕ για να πλασάρουν την "πραμάτεια" τους.

Να οργανώνουν εκδηλώσεις και δεξιώσεις, "δεξαμενές σκέψης" κ.ά. όπου συναγελάζεται σύσσωμο το πολιτικό προσωπικό της ΕΕ. Γιατί όλα αυτά τα "μέτρα κατά της διαφθοράς" δεν θέλουν, ούτε μπορούν να αγγίξουν τη μήτρα της σήψης και του βούρκου: Το βάρβαρο εκμεταλλευτικό οικοδόμημα του καπιταλισμού και το πολιτικό του σύστημα που λειτουργεί για να θυσιάζει τη ζωή και τα δικαιώματα του εργαζόμενου λαού στον βωμό της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

Τίποτε δεν έχουν να περιμένουν οι εργαζόμενοι από την ΕΕ και τις αστικές πολιτικές δυνάμεις, κυβερνητικές και αντιπολιτευόμενες. Επιβεβαιώνεται η θέση του ΚΚΕ ότι μόνο ο λαός θα σώσει τον λαό όταν αποφασίσει να απαλλαγεί από τα δεσμά της εξουσίας του κεφαλαίου και των ενώσεών του κι όλους αυτούς που κάθονται στο σβέρκο του, παίρνοντας στα δικά του χέρια τα κλειδιά της οικονομίας και της εξουσίας». 


Έχει διαβαστεί 544 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Κυκλοφόρησε το νέο (11ο) βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα χειρόγραφα του θανάτου»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 921 επισκέπτες και 0 μέλη.