Παρασκευή, 08 Δεκ, 2023

  • Ρέντη: Αστυνομικός τραυματίστηκε σοβαρά σε επεισόδια στο κλειστό «Μ. Μερκούρη»
  • Ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο
  • Νεκρός από ισραηλινό βομβαρδισμό στη Γάζα ο παλαιστίνιος ποιητής Ρεφαάτ Αλαρίρ
  • Παρουσιάστηκε το βιβλίο του Λάκη Αργυρού «ΕΣΥ για ΣΕΝΑ» στη Βέροια
  • Πλήρης κάλυψη της Ουάσιγκτον στις ισραηλινές θηριωδίες
  • Ψηφίστηκε στη Βουλή, έχει καταψηφιστεί από τους αγώνες των αυτοαπασχολούμενων
Ρέντη: Αστυνομικός τραυματίστηκε σοβαρά σε επεισόδια στο κλειστό «Μ. Μερκούρη»1 Ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο2 Νεκρός από ισραηλινό βομβαρδισμό στη Γάζα ο παλαιστίνιος ποιητής Ρεφαάτ Αλαρίρ3 Παρουσιάστηκε το βιβλίο του Λάκη Αργυρού «ΕΣΥ για ΣΕΝΑ» στη Βέροια4 Πλήρης κάλυψη της Ουάσιγκτον στις ισραηλινές θηριωδίες5 Ψηφίστηκε στη Βουλή, έχει καταψηφιστεί από τους αγώνες των αυτοαπασχολούμενων6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Καφενειακές αναλύσεις...

Της άφιξης Ερντογάν προηγήθηκαν διάφορες ...καφενειακές αναλύσεις στα κανάλια και στα ραδιόφωνα για το τι σηματοδοτεί το «καλό κλίμα» που οι «έγκριτοι» σχολιαστές διέβλεπαν ότι θα ακολουθήσει. Οι μεν έλεγαν ότι ο Τούρκος Πρόεδρος έρχεται περίπου ...ταπεινωμένος στην Ελλάδα, σε μια «δύσκολη περίοδο» για τη χώρα του, εξαιτίας των διεθνών... Περισσότερα

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ: Με ή χωρίς «διαφάνεια» η ΕΕ υπηρετεί τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων

από Η Άλλη Άποψη
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ: Με ή χωρίς «διαφάνεια» η ΕΕ υπηρετεί τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων

Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ σε σχέση με την καταψήφιση της έκθεσης για τη «διαφάνεια, λογοδοσία και ακεραιότητα στα θεσμικά όργανα της ΕΕ» στην πρόσφατη Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο αναφέρει τα ακόλουθα:

«Η έκθεση επιχειρεί να συσκοτίσει την ταξική φύση των οργάνων της ΕΕ, να εξωραΐσει την ΕΕ και την αντιλαϊκή πολιτική της. Οι συστάσεις περί αναγραφής των συναντήσεων των ευρωβουλευτών (εισηγητών και άλλων) με εκπροσώπους των "λόμπι" που είναι εγγεγραμμένα σε σχετικό μητρώο του Ευρωκοινοβουλίου ουσιαστικά νομιμοποιούν την ανοιχτή παρέμβαση των μονοπωλιακών ομίλων (που ούτως ή άλλως λαμβάνει χώρα), αρκεί αυτή να γίνεται με "διαφάνεια".

Οι διάφορες άλλες προτάσεις για πρόσβαση στα έγγραφα, για ενημέρωση για τις διαπραγματεύσεις υπό σύναψη διεθνών συμφωνιών της ΕΕ και για έλεγχο συμφερόντων των εμπειρογνωμόνων που συμμετέχουν σε επιτροπές κ.ά. αν και αυτονόητες, έχουν μόνο τυπικό χαρακτήρα.

Η ΕΕ ιδρύθηκε και υπάρχει για να υπηρετεί τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων. Το Ευρωκοινοβούλιο και τα άλλα όργανα της ΕΕ είναι ταγμένα από τη φύση και το χαρακτήρα τους να προωθούν τις επιδιώξεις της τάξης των καπιταλιστών, να διαιωνίζουν την εκμετάλλευση, να ενισχύουν τη κερδοφορία των ομίλων. Όσους τυπικούς κανόνες "διαφάνειας" κι αν θεσπίσουν η ΕΕ και τα όργανά της ούτε αλλάζουν, ούτε φιλολαϊκά γίνονται.

Σημασία για τους εργαζόμενους δεν έχει αν θα υπηρετούνται τα συμφέροντα των καπιταλιστών με ή χωρίς "διαφάνεια", αλλά να παλέψουν για την ικανοποίηση των δικών τους αναγκών, ανατρέποντας την εξουσία των μονοπωλίων και τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις τους». 

Έχει διαβαστεί 387 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη Βέροια


Could not get weather data!

Ποιός είναι online

Έχουμε online 366 επισκέπτες και 1 μέλος.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)