Τρίτη, 05 Δεκ, 2023

  • Πάνω από 6 στους 10 αυτοαπασχολούμενους θα πληρώσουν παραπάνω φόρο!
  • Ερμαιο στα «κοράκια» των servicers εκατομμύρια χρεωμένα νοικοκυριά
  • ΣΥΡΙΖΑ: Συναίνεση για δημοσιονομική αναβάθμιση, ελληνοτουρκικά και επιστολική ψήφο
  • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Παρουσιάστηκε ο Γ2 Τόμος του Δοκιμίου Ιστορίας του ΚΚΕ από την Ελ. Μπέλλου
  • Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Π. Φιρτινίδου
  • Ο Κ. Σκανδαλίδης στη Βέροια
Πάνω από 6 στους 10 αυτοαπασχολούμενους θα πληρώσουν παραπάνω φόρο!1 Ερμαιο στα «κοράκια» των servicers εκατομμύρια χρεωμένα νοικοκυριά2 ΣΥΡΙΖΑ: Συναίνεση για δημοσιονομική αναβάθμιση, ελληνοτουρκικά και επιστολική ψήφο3 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Παρουσιάστηκε ο Γ2 Τόμος του Δοκιμίου Ιστορίας του ΚΚΕ από την Ελ. Μπέλλου4 Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Π. Φιρτινίδου5 Ο Κ. Σκανδαλίδης στη Βέροια6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Κυβέρνηση και προμηθευτές λένε στους καταναλωτές «Διαλέξτε πώς θα χάσετε... »

Στην τελική ευθεία έχει μπει το νέο σύστημα χρεώσεων στο ηλεκτρικό ρεύμα που θα ισχύσει από την 1η Γενάρη και θα προκαλέσει ένα νέο ...ηλεκτροσόκ σε εκατομμύρια λαϊκά νοικοκυριά.Από 1.1.2024, λοιπόν, αλλάζει ο τρόπος τιμολόγησης και όχι μόνο δεν θα περιλαμβάνει καμία απολύτως μείωση, αλλά επανέρχεται η ρήτρα αναπροσαρμογής στους λ... Περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ: Το ΝΑΤΟ πρέπει να γκρεμιστεί!

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ: Το ΝΑΤΟ πρέπει να γκρεμιστεί!
Με ανακοίνωσή της, η Γραμματεία της Ευρωπαϊκής Κομμουνιστικής Πρωτοβουλίας (στην οποία συμμετέχουν 30 Κομμουνιστικά Κόμματα, ανάμεσά τους και το ΚΚΕ) για τα 70 χρόνια του ΝΑΤΟ σημειώνει:Μόνο αυτό πρέπει να ειπωθεί στα 70 χρόνια του: Το ΝΑΤΟ πρέπει να γκρεμιστεί!

Το ΝΑΤΟ ιδρύθηκε πριν 70 χρόνια, το 1949, για να εμποδίσει την ιδεολογική και πολιτική επιρροή του σοσιαλισμού και της Σοβιετικής Ενωσης, η οποία έχει αυξηθεί πολύ μετά από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, μαζί με τη στρατιωτική της δύναμη! Με την ίδρυσή του, το ΝΑΤΟ έγινε ένα από τα βασικά κέντρα του αντικομμουνισμού και μια ιμπεριαλιστική συμμαχία που στόχευε στην παρεμπόδιση της ανόδου της εργατικής τάξης. Το Σύμφωνο Φιλίας, Συνεργασίας και Αλληλοβοήθειας, που υπογράφηκε το 1955 στη Βαρσοβία από τις χώρες που οικοδομούσαν το σοσιαλισμό, ήταν απάντηση στην πολιτική πολέμου του ΝΑΤΟ, στην αδίστακτη στρατιωτική παρέμβαση και στις απειλές για άμεσες στρατιωτικές επιθέσεις, συμπεριλαμβανομένων και των πυρηνικών.

Το ΝΑΤΟ ήταν υπεύθυνο για εγκληματικές επιθέσεις σε βάρος κομμουνιστών στα κράτη - μέλη του και αποτέλεσε κέντρο για προβοκατόρικους μηχανισμούς. Ηταν εργαλείο που διευκόλυνε τους επεκτατικούς στόχους του ιμπεριαλισμού, με τη χειραγώγηση και την πολιτική διευθέτηση σε άλλες χώρες με βάση τα συμφέροντα εκείνων που ήταν στην κορυφή της ιεραρχίας και με τη δημιουργία πολιτικού χώρου για αντεπαναστατικές ιδέες.

Ενα ακόμα καταστροφικό αποτέλεσμα της συγκρότησης του ΝΑΤΟ ήταν η κούρσα των στρατιωτικών εξοπλισμών, που από τη μια πλευρά δημιούργησε μια νέα τεράστια αγορά για συσσώρευση κεφαλαίων από τα μονοπώλια, ενώ από την άλλη πλευρά, αποτέλεσε ένα σκληρό πλήγμα για τον σοσιαλισμό από τον καπιταλισμό, αφού οι σοσιαλιστικές χώρες αναγκάστηκαν να διαθέσουν μεγάλους πόρους που θα μπορούσαν να έχουν αξιοποιηθεί για την ταχύτερη βελτίωση στις συνθήκες ζωής της εργατικής τάξης και των εργαζομένων.

Ο ιμπεριαλισμός εντείνει την επιθετικότητά του στην Ουκρανία, στα Βαλκάνια, στη Μέση Ανατολή, στην Ασία, στη Λατινική Αμερική και παντού στον κόσμο. Οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν την ιδιότητα του μέλους του ΝΑΤΟ ως ένα εργαλείο για να ευθυγραμμίζονται στις πολιτικές τους χώρες όπως η Βραζιλία και η Κολομβία, όπου οι συνεργάτες τους είναι στην κυβέρνηση, ταυτόχρονα εδραιώνοντας την ηγεμονία τους στη Λατινική Αμερική. Από την άλλη μεριά, το ΝΑΤΟ διευκολύνει την καλλιέργεια του εθνικισμού ως ένα μέσο για την αύξηση της εκμετάλλευσης των λαών των Βαλκανίων. Επίσης παίρνει πρωτοβουλίες στη Μέση Ανατολή για να διαμορφώσει ένα μπλοκ αραβικών κρατών ενάντια στο Ιράν, δημιουργώντας έναν μηχανισμό που εξυπηρετεί το κεφάλαιο.

Η απόφαση για την αύξηση των "αμυντικών δαπανών", που εγκρίθηκε στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, είναι μια σαφής διαταγή σε όλα τα μέλη - κράτη να αυξήσουν τους προϋπολογισμούς για τις πολεμικές τους μηχανές, κάνοντας δημοσιονομικές περικοπές σε βάρος των βασικών αναγκών του λαού. Το ΝΑΤΟ θέτει το μέλλον της ανθρωπότητας σε μεγάλο κίνδυνο, επιταχύνοντας την κούρσα των πυρηνικών εξοπλισμών.

Από την άλλη μεριά, η κρίση του καπιταλιστικού συστήματος βαθαίνει και η εκδήλωσή της καταγράφεται στις αντιθέσεις των ιμπεριαλιστικών συμμαχιών, στις ξεχωριστές αναζητήσεις των ιμπεριαλιστικών κρατών της Ευρώπης και στην αποδυνάμωση της ικανότητας του καπιταλισμού να πείθει το λαό. Η συγκρότηση των στρατιωτικών σχηματισμών της PESCO, που τα κράτη - μέλη της ΕΕ υπέγραψαν για να δημιουργήσουν τη δική τους πολεμική μηχανή στο όνομα της "ασφάλειας και άμυνας", και οι συχνές δηλώσεις για έναν ευρωπαϊκό στρατό αποτελούν έκφραση αυτής της κατάστασης. Ομως, η εναλλακτική στο ΝΑΤΟ δεν μπορεί να είναι μια άλλη καπιταλιστική στρατιωτική συμμαχία, ένας άλλος "πόλος" ή "σωτήρας" με καπιταλιστικό χαρακτήρα, ούτε στην Ευρώπη ούτε σε άλλες περιοχές. Ο μόνος δρόμος για την ειρήνη ενάντια στην αυξημένη επιθετικότητα του καπιταλισμού είναι ο σοσιαλισμός, η συναδέλφωση ανάμεσα στις εργατικές τάξεις.

Το ΝΑΤΟ είναι μια πολεμική οργάνωση που έχει 70 χρόνια δράσης. Η εγκληματική ιστορία αυτών των 70 χρόνων είναι γεμάτη με ψέματα, εκβιασμούς, δολοφονίες και σφαγές. Μόνο ένα πράγμα μπορεί να ειπωθεί στην επέτειο για τα 70 χρόνια του: Το ΝΑΤΟ πρέπει να γκρεμιστεί!

Η ανθρωπότητα θα εξαλείψει τον κύριο αντίπαλο της ειρήνης και της ασφάλειας στον κόσμο, τον ιμπεριαλισμό και τις οργανώσεις του, όπως το NATO, την PESCO και την ΕΕ. Γι' αυτόν το λόγο, ο αγώνας ενάντια στην αντεπαναστατική οργάνωση του ΝΑΤΟ δεν μπορεί παρά να είναι σταθερά στην ημερήσια διάταξη της πάλης των κομμουνιστών.

Εμείς, τα Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα που συμμετέχουμε στην Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Πρωτοβουλία, θα συνεχίσουμε την πάλη για το κλείσιμο όλων των στρατιωτικών βάσεων του ΝΑΤΟ, να εκδιωχθούν το ΝΑΤΟ και όλες οι θυγατρικές του έξω από τις χώρες μας και την περιοχή. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε μαζί για να γκρεμίσουμε αυτή την εγκληματική οργάνωση πριν προκαλέσει περισσότερη ζημιά. Θα συνεχίσουμε να οργανωνόμαστε για να εγκαθιδρύσουμε τον σοσιαλισμό - κομμουνισμό.

Κάτω ο ιμπεριαλισμός!

Ζήτω ο σοσιαλισμός!».

Έχει διαβαστεί 373 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη Βέροια


Could not get weather data!

Ποιός είναι online

Έχουμε online 288 επισκέπτες και 0 μέλη.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)