Τρίτη, 23 Ιούλ, 2024

 • Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας: «Από τη Γη ως τον ουρανό: μαθαίνω, σκέφτομαι, ζω...»
 • Γιορτή Πίτας στο Σέλι
 • Η Τουρκία έστειλε πολεμικά πλοία ανάμεσα σε Κάσο και Κάρπαθο σε περιοχή που χαρακτηρίζει «τουρκική υφαλοκρηπίδα»
 • Το ΚΚΕ καταγγέλλει την ποινικοποίηση και εξάλειψη της ανθρωπιστικής βοήθειας στους Παλαιστινίους από το κατοχικό κράτος του Ισραήλ
 • Τσιάρας σε Μπαρτζώκα: Καμία οικονομική επιβάρυνση για τους παραγωγούς λαϊκών αγορών για την εγγραφή και ανανέωση εγγραφής στο ΜΕΝΟ.
 • ΚΚΕ: Για τα 50 χρόνια από την επαναφορά της αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας
Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας: «Από τη Γη ως τον ουρανό: μαθαίνω, σκέφτομαι, ζω...»1 Γιορτή Πίτας στο Σέλι2 Η Τουρκία έστειλε πολεμικά πλοία ανάμεσα σε Κάσο και Κάρπαθο σε περιοχή που χαρακτηρίζει «τουρκική υφαλοκρηπίδα»3 Το ΚΚΕ καταγγέλλει την ποινικοποίηση και εξάλειψη της ανθρωπιστικής βοήθειας στους Παλαιστινίους από το κατοχικό κράτος του Ισραήλ4 Τσιάρας σε Μπαρτζώκα: Καμία οικονομική επιβάρυνση για τους παραγωγούς λαϊκών αγορών για την εγγραφή και ανανέωση εγγραφής στο ΜΕΝΟ.5 ΚΚΕ: Για τα 50 χρόνια από την επαναφορά της αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Συνεκπαιδεύσεις

Συνεκπαιδεύσεις

«Από την άσκηση στο άμεσο χτύπημα»: Μόνο έτσι μπορούν να κωδικοποιηθούν ο βομβαρδισμός της Υεμένης από το Ισραήλ και οι αποκαλύψεις ότι είχε προηγηθεί σχετική «πρόβα» με στρατιωτική συνεκπαίδευση με την Ελλάδα μόλις πριν δύο μήνες. Περισσότερα

Forbes: πιο πλούσιοι φέτος οι πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου

από Η Άλλη Άποψη
Forbes: πιο πλούσιοι φέτος οι πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου

Κατά δύο τρισεκατομμύρια δολάρια αύξησαν τον πλούτο τους μέσα σε ένα χρόνο οι πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου, σύμφωνα με τη λίστα Forbes, με τον CEO της LVMH να διατηρεί την πρωτοκαθεδρία και το 2024.

Για δεύτερη χρονιά ο Μπερνάρ Αρνό, ιδιοκτήτης του ομίλου ειδών πολυτελείας LVMH, στην οποία ανήκουν οι Louis Vuitton, Tiffany και Moet & Chandon, μεταξύ άλλων, βρίσκεται στην κορυφή της κατάταξης με περιουσία 233 δισ. δολαρίων. Μάλιστα, όπως αναφέρει το Forbes, η περιουσία του αυξήθηκε κατά 22 δισ.$, σε σχέση με το 2023.

 • Στη 2η ακολουθεί ο Έλον Μασκ, με περιουσία 195 δισ.$ και την κορυφαία τριάδα συμπληρώνει ο πανταχού παρών Τζεφ Μπέζος της Amazon, με 194 δισ.$.
 • Στην 4η ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ, με 177 δισ.$ και στην 5η  κατατάσσεται ο Λάρι Έλισον, ιδιοκτήτης της Oracle, με 141 δισ.
 • Τις υπόλοιπες θέσεις της “κορυφαίας” δεκάδας βρίσκονται ο Γουόρεν Μπάφετ στην 6η θέση με 133 δις$, στην 7η ο Μπιλ Γκέιτς, με 128 δισ.$ στην 8η ο Στιβ Μπάλμερ, πρώην CEO της Microsoft, με 121 δισ., στην 9η ο Μουκές Αμπάνι, από την Ινδία, με 116 δισ. και στη 10η ο Λάρι Πέιτζ, συνιδρυτής της Google, που έχει περιουσία 114 δισ.

Ειδήσεις της τελευταίας στιγμής:

 • Ο Ίλον Μασκ: Κέρδισε 5,5 δισ.$ δολάρια σε μια μέρα την Δευτέρα και άλλα τόσα την Τρίτη και εκτόπισε τον Μπέζος
 • Ο κόσμος έχει 2.781 ανθρώπους με περιουσία που ξεπερνά το 1 δισ. δολάρια, σημειώνοντας αύξηση σε σχέση με το 2023, σύμφωνα με την ετήσια κατάταξη του Forbes για τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου –Τα συνδυασμένα περιουσιακά στοιχεία αυτών των ατόμων υπολογίζονται σε 14,2 τρις$ (αύξηση 2 τρισ σε σχέση με το 2023) και ξεπερούν το ΑΕΠ όλων των χωρών εκτός από εκείνο των ΗΠΑ και της Κίνας _σσ. το ΑΕΠ της Ελλάδας είναι 217,6 δισUSD$, δλδ μόνο η αύξηση του πλούτου είναι 9 Ελλάδες
 • Η Daisy Pearson, της ομάδας εκστρατείας Global Justice Now, είπε: Είναι εντελώς αδιανόητο ότι σε μια εποχή που μάζες του παγκόσμιου πληθυσμού ζουν σε τρομερή φτώχεια, μερικά άτομα μπορούν να συγκεντρώνουν εκπληκτικό πλούτο. Αυτό είναι δυνατό μόνο μέσω της εκμετάλλευσης, και της μονοπώλησης του πλούτου και των πόρων που τους επιτρέπει περαιτέρω να συγκεντρώσουν τεράστια δύναμη και επιρροή σε αποφάσεις που επηρεάζουν την καθημερινή μας ζωή. Φτάνει πια – πρέπει να βγάλουμε αυτούς τους βαρόνους από τη ζωή μας _Φτάνει πια – να φροντίσουμε να μην υπάρχουν αυτοί οι βαρόνοι
 • “Καπάκι” η Taylor Alison Swift (γνωστή και ως Nils Sjöberg γενν. το 1989) η αμερικανίδα τραγουδίστρια/ποιος, μεγάλη show biz της βιομηχανίας του θεάματος με τις μεγαλύτερες πωλήσεις παγκοσμίως (200 εκατομ δίσκοι, 117 Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες η γυναίκα με τα περισσότερα streams στο Spotify και το Apple Music, η πρώτη δισεκατομμυριούχος με τη μουσική ως κύρια πηγή εισοδήματος κλπ) «φιλάνθρωπος και υπέρμαχος των δικαιωμάτων των καλλιτεχνών και της ενδυνάμωσης των γυναικών» βγήκε κι αυτή «στο κλαρί» _αίσχος!! Κραυγάζει με τη γλυκιά της φωνή. Η Taylor Swift είναι μία από τις 265 νέες παρουσίες στη λίστα του Forbes φέτος, με «ψίχουλα» 1,1 δις$ «μόνο», αλλά όλοι τους έτσι ξεκίνησαν … φασούλιτο φασούλι .
 • Με το συλλογικό πλούτο τους να έχει αυξηθεί κατά +120% και περισσότερο την τελευταία δεκαετία, την ίδια στιγμή που δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν δει το βιοτικό τους επίπεδο να καταρρέει λόγω πληθωρισμού, ακρίβειας κρίσης κλπ (σσ. παρεμπιπτόντως η ΕΛΣΤΑΤ: μόλις χτες μίλησε για «κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικό αποκλεισμό στο 26,1% του πληθυσμού της χώρας» ο Chase Peterson-Withorn του Forbes αναφέρει «Ήταν μια καταπληκτική χρονιά για τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, με περισσότερους δισεκατομμυριούχους από ποτέ».
 • Οι υποστηρικτές της ισότιμης κατανομής των εισοδημάτων δήλωσαν ότι ο «καταπληκτικός πλούτος» που συσσωρεύεται από τους υπερπλούσιους θα πρέπει να οδηγήσει σε επείγουσες προσπάθειες «για να κατανεμηθεί αυτός ο πλούτος πιο ομοιόμορφα, αναλογικά και αποτελεσματικά».

  Ο Luke Hildyard, εκτελεστικός διευθυντής του High Pay Center thinktank, δήλωσε: «Η λίστα δισεκατομμυριούχων είναι ουσιαστικά ένας ετήσιος υπολογισμός του πόσο μεγάλο μέρος του πλούτου που δημιουργεί η παγκόσμια οικονομία συγκεντρώνεται από μια μικρή κάστα ολιγαρχών αντί να χρησιμοποιείται για να ωφελήσει την ανθρωπότητα. ως σύνολο».


Έχει διαβαστεί 1035 φορές

Σχόλια

 • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Κυκλοφόρησε το νέο (11ο) βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα χειρόγραφα του θανάτου»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 843 επισκέπτες και 0 μέλη.