Τρίτη, 16 Απρ, 2024

  • ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΚΡΟΣ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ
  • Απεργία σήμερα στα ΜΜΕ
  • Δίωρη στάση εργασιών από τους δικαστικούς υπαλλήλους
  • ΚΑΛΕΣΜΑ της ΠΕΜ στις απεργιακές συγκεντρώσεις ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
  • ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ:Κινητοποίηση στο Κέντρο Υγείας για την άμεση ενίσχυση όλων των δημόσιων δομών υγείας και πρόνοιας
  • Μία ενδιαφέρουσα εκδήλωση
ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΚΡΟΣ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ1 Απεργία σήμερα στα ΜΜΕ2 Δίωρη στάση εργασιών από τους δικαστικούς υπαλλήλους3 ΚΑΛΕΣΜΑ της ΠΕΜ στις απεργιακές συγκεντρώσεις ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ4 ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ:Κινητοποίηση στο Κέντρο Υγείας για την άμεση ενίσχυση όλων των δημόσιων δομών υγείας και πρόνοιας5 Μία ενδιαφέρουσα εκδήλωση6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Κανείς εφησυχασμός!

Οι τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή εκτοξεύουν σε άλλο επίπεδο τους κινδύνους στην περιοχή και φέρνουν ακόμα πιο κοντά το ενδεχόμενο γενίκευσης του πολέμου. Οι πύλες της Κολάσεως χάσκουν ορθάνοιχτες για τους λαούς και δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός.Μαζί με την επείγουσα ανάγκη να δυναμώσει η αντιπολεμική - αντιιμπεριαλιστική ... Περισσότερα

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Πικρή εμπειρία από τις εκλογικές απάτες μέσω της επιστολικής ψήφου

από Η Άλλη Άποψη
ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Πικρή εμπειρία από τις εκλογικές απάτες μέσω της επιστολικής ψήφου

Πικρή εμπειρία από την άνοδο των υποθέσεων εκλογικής απάτης, εξαιτίας της επιστολικής ψήφου, έρχεται από τις χώρες που το εφάρμοσαν ή το εφαρμόζουν.

Χαρακτηριστική η περίπτωση της Γερμανίας που μετρά ήδη τρία «καραμπινάτα» σκάνδαλα με υποθέσεις εκλογικής νοθείας, όπου αξιοποιήθηκε η διάτρητη διαδικασία της επιστολικής ψήφου. Συγκεκριμένα:

Η εκλογική απάτη στο Στένταλ 2014

Η παραποίηση των τοπικών εκλογών στο Στένταλ στις 25 Μαΐου 2014 αναφέρεται ως εκλογική απάτη του Στένταλ. Για τις εκλογές του δημοτικού συμβουλίου και του περιφερειακού συμβουλίου εκδόθηκαν περισσότερα επιστολικά ψηφοδέλτια από τα επιτρεπόμενα σε εξουσιοδοτημένα πρόσωπα. Οι εξουσιοδοτήσεις ήταν επίσης πλαστές και τα έγγραφα επιστολικής ψήφου συμπληρώθηκαν από τρίτους.

Πριν από τις εκλογές, εκδόθηκαν πλαστά πληρεξούσια στα ονόματα τριών προσώπων, τα οποία υποτίθεται ότι εξουσιοδοτήθηκαν να παραλαμβάνουν τα έγγραφα επιστολικής ψήφου για λογαριασμό του προσώπου που τα είχε εκδώσει. Τα άτομα αυτά συγκέντρωσαν τα ψηφοδέλτια από το δημαρχείο και τα παρέδωσαν στον τότε δημοτικό σύμβουλο Holger Gebhardt (CDU), ο οποίος συμπλήρωσε τα έγγραφα υπέρ του.

Η νοθεία αποκαλύφθηκε και ο Gebhardt ανακοίνωσε την παραίτησή του από το CDU και το δημοτικό συμβούλιο. Τον Μάρτιο του 2017, καταδικάστηκε σε δύο χρόνια και έξι μήνες φυλάκιση από το περιφερειακό δικαστήριο του Stendal για εκλογική νοθεία σε περίπου 300 περιπτώσεις. 

Η εκλογική απάτη στο Αμβούργο το 2015

Ένας νεαρός συντονιστής της προεκλογικής εκστρατείας του Πράσινου Κόμματος του Αμβούργου είχε παραποιήσει δεκάδες έγγραφα επιστολικής ψήφου για τις βουλευτικές εκλογές. Ο τότε 20χρονος είχε υποκινήσει πολλούς γνωστούς του να του δώσουν τα έγγραφα επιστολικής ψήφου τους χωρίς να τα συμπληρώσουν. Στη συνέχεια ψήφισε ο ίδιος έναν υποψήφιο των Πρασίνων και πλαστογράφησε την υπογραφή του ψηφοφόρου. Ο Murat Gözay έλαβε στη συνέχεια ασυνήθιστα μεγάλο αριθμό ψήφων στο Billstedt. Ο εργαζόμενος στην προεκλογική εκστρατεία είχε φροντίσει γι' αυτό. Σε άλλες περιπτώσεις, είχε καθοδηγήσει τους ψηφοφόρους για το πώς να συμπληρώσουν τα έγγραφα.

Καταδικάστηκε σε δωδεκάμηνη αναστολή στα τέλη Νοεμβρίου 2018.

Εκλογική απάτη στο Quakenbrück

Στις τοπικές εκλογές, το κόμμα του Andreas Maurer (Die Linke) συγκέντρωσε πάνω από το 60% των ψήφων στην επιστολική ψήφο στο Quakenbrück, με 3,2% σε επίπεδο περιφέρειας. Ορισμένοι ψηφοφόροι είχαν λάβει έγγραφα επιστολικής ψήφου, παρόλο που δεν είχαν υποβάλει αίτηση, και έγγραφα επιστολικής ψήφου είχαν κλαπεί από γραμματοκιβώτια. Αρκετοί ψηφοφόροι που ήθελαν να ψηφίσουν αυτοπροσώπως την ημέρα των εκλογών ενημερώθηκαν ότι είχαν ήδη ψηφίσει με επιστολική ψήφο. Επιπλέον, ορισμένα έγγραφα επιστολικής ψήφου είχαν πλαστές υπογραφές.

Στη δικαστική διαδικασία που ακολούθησε, προέκυψε ότι ο Maurer και οι συνεργάτες του πήγαιναν από σπίτι σε σπίτι και έδιναν οδηγίες σε άτομα που δεν μιλούσαν καλά γερμανικά να υποβάλουν αίτηση για έγγραφα επιστολικής ψήφου. Ο Μάουρερ και οι συνεργοί του συμπλήρωναν αργότερα τα ψηφοδέλτια και πλαστογραφούσαν την υπογραφή του εκάστοτε ψηφοφόρου. Το περιφερειακό δικαστήριο του Osnabrück καταδίκασε τον Maurer σε επτά μήνες και μία εβδομάδα με αναστολή για εκλογική απάτη, την οποία επιβεβαίωσε το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο μετά από έφεση.


Έχει διαβαστεί 467 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ποιός είναι online

Έχουμε online 317 επισκέπτες και 1 μέλος.