Προχθες στις Βρυξέλλες βρέθηκαν τόσο ο Κ. Μητσοτάκης, όσο και ο Α. Τσίπρας. Ο πρώτος για να πάρει μέρος στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ και ο δεύτερος για την Προπαρασκευαστική Σύνοδο των κομμάτων της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας. Και οι δύο στήριξαν την επέκταση της ΕΕ «προς ανατολάς», αλλά και τις κυρώσεις στη Ρωσία, αποφάσεις δηλαδή που ρ... Περισσότερα
Για να μην υπάρχουν αυταπάτες…
από Η Άλλη Άποψη
Το σχετικό δελτίο ειδήσεων από τις ΗΠΑ αναφέρει: «Επίσημα στο πλευρό της Χίλαρι Κλίντον, υποψήφιας των Δημοκρατικών για τον Λευκό Οίκο, τάχθηκε ο γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς, σημειώνοντας πως είναι κρίσιμο για τους Δημοκρατικούς, ενόψει του Συνεδρίου του κόμματος, να συσπειρωθούν για να νικήσουν τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων Ντόναλντ Τραμπ, στις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου.
Η Κλίντον «είναι η υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος για την προεδρία και σκοπεύω να κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για να διασφαλίσω ότι θα γίνει η νέα πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής», δήλωσε επευφημούμενος ο Σάντερς σε κοινή προεκλογική συγκέντρωση στο Πόρτσμουθ του Νιου Χαμσάιρ.
Η δήλωση υποστήριξης δεν έμεινε αναπάντηση από τον Τράμπ ο οποίος με ανακοίνωση του τονίζει ότι «ο Σάντερς με την υποστήριξη του στην Κλίντον έγινε μέρος ενός διεφθαρμένου συστήματος«.
Από την πλευρά της η Κλίντον, ελπίζει πως η κοινή τους εμφάνιση θα την βοηθήσει να πάρει με το μέρος της τους υποστηρικτές του Σάντερς. Όμως διαφορετική εικόνα αποτυπώνεται σε μια πρόσφατη δημοσκόπηση της εταιρείας Ipsos για το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, καθώς μόλις το 40% των υποστηρικτών του Σάντερς δήλωσαν πως θα υποστηρίξουν την Κλίντον.»
ΣΧΟΛΙΟ: Να τονίσουμε ότι ο Σάντερς εμφανιζόταν ως «αριστερός» σε σχέση πάντα με τους άλλους υποψήφιους και ως τέτοιος στηρίχτηκε από λαϊκά στρώματα. Μετά τη δήλωση του αυτή, απλά αποδεικνύει ότι στο πολιτικό σύστημα των ΗΠΑ δεν θα πρέπει να υπάρχουν αυταπάτες για το τι πολιτικά είναι πραγματικά ο καθένας..