Δευτέρα, 06 Δεκ, 2021

  • Δικηγορικός Σύλογος Βέροιας. Επανεκλέχτηκε ο Φώτης Καραβασίλης
  • Επίσκεψη του Νίκου Παππά στην Ημαθία
  • Διαδικτυακή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας για την Παιδεία
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 5/12
  • Οικογενειακά ο Φώτης
  • Ουρά…
Δικηγορικός Σύλογος Βέροιας. Επανεκλέχτηκε ο Φώτης Καραβασίλης1 Επίσκεψη του Νίκου Παππά στην Ημαθία2 Διαδικτυακή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας για την Παιδεία3 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 5/124 Οικογενειακά ο Φώτης5 Ουρά…6

Το Σχόλιο της Ημέρας

ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ: Ψηφίζουν για την εκλογή προέδρου

Εκλογές για την ανάδειξη προέδρου διεξάγει από το πρωί της Κυριακής το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, το οποίο φιλοδοξεί μέσα κι από αυτήν τη διαδικασία να αναβαθμίσει τον ρόλο του στο αστικό πολιτικό σύστημα και στην κυβερνητική εναλλαγή, είτε με τα συνθήματα της «αυτονομίας» είτε με αυτά της συνεργασίας, που λανσάρουν κατά περίπτωση οι έξι υποψήφιοι γ... Περισσότερα

Hμέρα της Νάκμπα, της ολοκληρωτικής καταστροφής της Παλαιστίνης η σημερινή

από Η Άλλη Άποψη
Hμέρα της Νάκμπα, της ολοκληρωτικής καταστροφής της Παλαιστίνης η σημερινή

Hμέρα της Νάκμπα, της ολοκληρωτικής καταστροφής της Παλαιστίνης η σημερινή. Ήταν 15 Μαΐου 1948 όταν  μετά την επίθεση του Ισραήλ, καταστράφηκαν ολοσχερώς 415 Παλαιστινιακά χωριά, σκοτώθηκαν πάνω από 10.000 παλαιστίνιοι και δεκάδες χιλιάδες τραυματίστηκαν, ενώ 760.000 παλαιστίνιοι εκτοπίστηκαν δια της βίας από την πατρίδα τους για να καταλήξουν πρόσφυγες στις γύρω περιοχές.

Η επιθετική πολιτική του Ισραήλ, με την υποστήριξη των Βρετανών, ισοπέδωσε εκατοντάδες παλαιστινιακά χωριά και ανάγκασε σε προσφυγιά χιλιάδες Παλαιστίνιους. Από τότε μέχρι σήμερα, η απαίτηση του Παλαιστινιακού λαού για μια πατρίδα ελεύθερη, ανεξάρτητη, κυρίαρχη δεν έχει βρει δικαίωση. Αντίθετα, το Ισραήλ απαντά με όλο και πιο έντονη καταπίεση, με περισσότερες επιθέσεις, καθημερινές συλλήψεις και φυλακίσεις Παλαιστινίων αγωνιστών που με πέτρες παλεύουν ενάντια στον πάνοπλο ισραηλινό στρατό, με το συνεχιζόμενο αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας, με ένα Τείχος που χωρίζει τη χώρα στα δύο, με εκτεταμένους εποικισμούς, με κατεδαφίσεις παλαιστινιακών σπιτιών, που σαν αποτέλεσμα έχουν τη βίαιη απομάκρυνση των κατοίκων από τις εστίες τους.

Από αυτή τη φασιστική πολιτική της κυβέρνησης του Ισραήλ δεν ξεφεύγει καμία μειονότητα. Όπως οι 240.000 Άραβες Βεδουίνοι που ζουν εδώ και χιλιάδες χρόνια στην περιοχή και οι οποίοι, παρά το ότι είναι Ισραηλινοί υπήκοοι, αντιμετωπίζονται σαν πολίτες δεύτερης κατηγορίας, στους οποίους αρνείται τις πιο βασικές υπηρεσίες, όπως τρεχούμενο νερό, ασφαλτοστρωμένους δρόμους με πεζοδρόμια, ηλεκτροφωτισμό, ιατρική φροντίδα, σχολεία.

Όλα αυτά γίνονται με την απροκάλυπτη στήριξη των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ αλλά και την ανοχή του ΟΗΕ. Γιατί όλοι μαζί αναγνωρίζουν στα λόγια το δικαίωμα των Παλαιστινίων να έχουν μια δική τους πατρίδα αλλά με την πολιτική τους τους αρνούνται στην πράξη αυτό το δικαίωμα. Από τη μια, εκδίδουν συστάσεις για την αλλαγή της πολιτικής του Ισραήλ και από την άλλη, κλείνουν με την ισραηλινή κυβέρνηση εμπορικές συμφωνίες, οργανώνουν κοινά στρατιωτικά γυμνάσια, κάνουν συναντήσεις με ισραηλινούς αξιωματούχους στους οποίους υπόσχονται ολοένα και περισσότερα τραβώντας, έτσι, το χαλί κάτω από τα πόδια του λαού της Παλαιστίνης. Όλα αυτά γιατί στη δική τους ζυγαριά βαραίνουν περισσότερο τα κέρδη των μονοπωλίων από το δίκιο ενός ολόκληρου λαού. Τεράστιες είναι οι ευθύνες των ελληνικών κυβερνήσεων που υπηρετούν πιστά τα ιμπεριαλιστικά σχέδια στην περιοχή.

Για την 72η επέτειο της Νάκμπα, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας σε βίντεο-μήνυμα αναφέρει: 

«Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του προς τον μαρτυρικό λαό της Παλαιστίνης, που εδώ και 72 χρόνια διεξάγει έναν δίκαιο, πολύχρονο και ηρωικό αγώνα, μέσα σε εξαιρετικά δυσμενή συσχετισμό δύναμης.

Οι κομμουνιστές της Ελλάδας καταδικάζουμε τα εγκλήματα που πραγματοποιεί σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού το Ισραήλ, έχοντας τη μεθοδευμένη και διαχρονική στήριξη των ΗΠΑ και της ΕΕ. Με τη στάση του αυτή ο αμερικανικός και ευρωενωσιακός ιμπεριαλισμός συμβάλλει στην όξυνση της εγκληματικής επιθετικότητας του ισραηλινού κράτους στην Παλαιστίνη και ευρύτερα στην περιοχή.

Το ΚΚΕ κατήγγειλε και το νέο αμερικανικό σχέδιο, τονίζοντας ότι αυτό διατηρεί και θωρακίζει την ισραηλινή κατοχή, παραχωρεί την Ιερουσαλήμ στο κράτος του Ισραήλ το οποίο προχωράει στην προσάρτηση της Κοιλάδας του Ιορδάνη, διατηρεί τους εποικισμούς.

Εκφράζουμε και σήμερα τη σταθερή αλληλεγγύη του ΚΚΕ στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού για τερματισμό της ισραηλινής κατοχής. Αυτός ο δίκαιος αγώνας μπορεί να βρει τη δικαίωση μέσα από τη συνέχιση της ανυπότακτης πάλης ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και στους σχεδιασμούς των αστικών τάξεων της περιοχής, με την ενίσχυση ταυτόχρονα της διεθνιστικής αλληλεγγύης και δράσης.

Για τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής και των συνεπειών της.

Για τη δημιουργία ενιαίου ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ στα σύνορα του 1967, με τον λαό νοικοκύρη στον τόπο του.

Για το δικαίωμα επιστροφής όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ.

Για την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων και άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.

Λευτεριά στην Παλαιστίνη!». 

Έχει διαβαστεί 181 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Συννεφιασμένος
Συννεφιασμένος
Θερμοκρασία 9 °C
Άνεμος ΒΑ 1-2 μποφόρ

Δευτέρα, 06 Δεκεμβρίου

Καταιγίδες
Καταιγίδες
Θερμοκρασία 8 ως 13 °C
Άνεμος ΑΝΑ 1-2 μποφόρ

Τρίτη, 07 Δεκεμβρίου

Βροχή
Βροχή
Θερμοκρασία 2 ως 9 °C
Άνεμος Β 1-3 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 249 επισκέπτες και 0 μέλη.