Πέμπτη, 16 Απρ, 2026

  • Παρουσίαση βιβλίου στις 21/4 στη Βέροια
  • 11η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ ΕΦΗΒΩΝ
  • ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ: Ψάχνει συμβιβασμούς για «μείωση του κόστους της Ενέργειας»
  • ΔΙΕΘΝΕΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ: Σενάρια για «ακραίες συνθήκες» στην παγκόσμια οικονομία
  • Παρακώλυση
  • Περίπατος βιβλίου 2026 με τον κ. Δημητράκη και το βιβλιοπωλείο Ηλιοτρόπιο
Παρουσίαση βιβλίου στις 21/4 στη Βέροια1 11η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ ΕΦΗΒΩΝ2 ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ: Ψάχνει συμβιβασμούς για «μείωση του κόστους της Ενέργειας»3 ΔΙΕΘΝΕΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ: Σενάρια για «ακραίες συνθήκες» στην παγκόσμια οικονομία4 Παρακώλυση5 Περίπατος βιβλίου 2026 με τον κ. Δημητράκη και το βιβλιοπωλείο Ηλιοτρόπιο6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Δύο κόσμοι

Δύο κόσμοι

Δύο εικόνες είναι αρκετές για να αποτυπώσουν τους δύο κόσμους που συγκρούονται στο 39ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ, οι εργασίες του οποίου ξεκινούν αύριο στο Ηράκλειο.Από τη μια οι χιλιάδες συνδικαλιστές που εκπροσώπησαν 720 Συνδικάτα στη μεγάλη Σύσκεψη του ΠΑΜΕ στην Καισαριανή, μεταφέροντας μαχητικά την πλούσια πείρα από τον αγώνα των σωματείων... Περισσότερα

ΚΚΕ: Ερώτηση για την ένταξη της Κούβας στις χώρες «των κρατών χορηγών της τρομοκρατίας»

από Η Άλλη Άποψη
ΚΚΕ: Ερώτηση για την ένταξη της Κούβας στις χώρες «των κρατών χορηγών της τρομοκρατίας»

Την ένταξη της Κούβας στις χώρες «των κρατών χορηγών της τρομοκρατίας» από το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ στηλιτεύει η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ με Ερώτηση που κατέθεσε στον ύπατο εκπρόσωπο/αντιπρόεδρο της ΕΕ Ζ. Μπορέλ.

Για δεκαετίες ο λαός της Κούβας υφίσταται τον απαράδεκτο, πολύχρονο αποκλεισμό από τις ΗΠΑ που έχει σοβαρές συνέπειες για το βιοτικό επίπεδο του λαού, αλλά και την ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας. Ο εγκληματικός αυτός οικονομικός -εμπορικός αποκλεισμός αποτελεί σταθερή στρατηγική επιλογή για δεκαετίες από τις ΗΠΑ και την υλοποιούν διαχρονικά οι κυβερνήσεις.

Από το 2021 η Κούβα εντάχθηκε προκλητικά και αβάσιμα στις λεγόμενες χώρες «των κρατών-χορηγών της τρομοκρατίας» επί διακυβέρνησης Τραμπ και διατηρήθηκε ως σήμερα με τη διακυβέρνηση Μπάιντεν, ενισχύοντας τον αποκλεισμό και τις βαριές συνέπειες σε βάρος του κουβανικού λαού,  αφού όποια χώρα ή ιδιώτης θελήσει να αναπτύξει εμπορικές ή άλλου είδους σχέσεις με την Κούβα κινδυνεύει να δεχτεί κυρώσεις από την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Αποτελεί δηλαδή μέτρο οικονομικού εξαναγκασμού που έχει στόχο να αποδυναμώσει τις κατακτήσεις του κουβανικού λαού και να θέσει σημαντικά εμπόδια στην προμήθεια πρώτων υλών, τροφίμων, Ενέργειας, τεχνολογικού και ιατρικού εξοπλισμού, φαρμάκων κ.ά.

Η απαράδεκτη και ανυπόστατη κατηγορία των ΗΠΑ έχει στόχο να κάμψει το ηθικό του κουβανικού λαού που είχε παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο με την έμπρακτη αλληλεγγύη με την αποστολή δεκάδων αποστολών με γιατρούς σε άλλες χώρες, ανάμεσά τους και της ΕΕ για την αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19, ενώ η χώρα έχει αναπτύξει με εξαιρετική αποτελεσματικότητα 3 εμβόλια κατά του κορονοϊού και πολύτιμες θεραπείες κατά άλλων ασθενειών.

Με δεδομένο ότι η ΕΕ διατηρεί οικονομικές, πολιτικές και στρατιωτικές σχέσεις με τις ΗΠΑ στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ οι ευρωβουλευτές του Κόμματος Κώστας Παπαδάκης και Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος υπέβαλαν τα εξής ερωτήματα:

«Πώς τοποθετείται ο Ύπατος Εκπρόσωπος/Αντιπρόεδρος της ΕΕ: 

- Στο αίτημα για άμεση αφαίρεση της Κούβας από τη λίστα με χώρες "των κρατών-χορηγών της τρομοκρατίας" του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ;

- Να αρθεί ο πολύμορφος εγκληματικός αποκλεισμός και οι κυρώσεις των ΗΠΑ κατά της Κούβας και του λαού της και να σταματήσουν κάθε είδους παρεμβάσεις στις εσωτερικές υποθέσεις της Κούβας;».


Έχει διαβαστεί 1568 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 556 επισκέπτες και 0 μέλη.