Τρίτη, 18 Ιαν, 2022

  • Αντικομμουνισμός πολλαπλών χρήσεων
  • Πανδημία: Πάνω από 500 οι νεκροί στην Ημαθία. Ζητούνται ευθύνες!
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 18/1
  • Θα υπάρχουν απαντήσεις;
  • Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας ευχαριστεί τον Γεώργιο Χ. Χιονίδη για τη δωρεά όλης της προσωπικής του Βιβλιοθήκης
  • Άγγελος Τόλκας : «Αγώνας επιβίωσης  του Ξενοδοχειακού και Τουριστικού κλάδου στην Ημαθία»
Αντικομμουνισμός πολλαπλών χρήσεων1 Πανδημία: Πάνω από 500 οι νεκροί στην Ημαθία. Ζητούνται ευθύνες! 2 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 18/13 Θα υπάρχουν απαντήσεις;4 Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας ευχαριστεί τον Γεώργιο Χ. Χιονίδη για τη δωρεά όλης της προσωπικής του Βιβλιοθήκης5 Άγγελος Τόλκας : «Αγώνας επιβίωσης  του Ξενοδοχειακού και Τουριστικού κλάδου στην Ημαθία»6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Κυβέρνηση: Προχωράει τα σχέδια για ένταση της καταστολής στα πανεπιστήμια

Με τη λέξη «ασφάλεια» να κλίνεται σε όλες τις πτώσεις, τη στιγμή που η ανασφάλεια κυριαρχεί καθώς η προστασία της υγείας των φοιτητών βρίσκεται εκτεθειμένη με ευθύνη της κυβέρνησης, έγινε, χτες, στην Κομοτηνή, η επίσημη έναρξη της εκπαίδευσης των πρώτων 400 φρουρών που θα στελεχώσουν τις Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (ΟΠΠ... Περισσότερα

ΚΟΥΒΑ: Ολοκληρώθηκε το 8ο Συνέδριο του ΚΚ

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
ΚΟΥΒΑ: Ολοκληρώθηκε το 8ο Συνέδριο του ΚΚ
Ολοκληρώθηκε χτες το 8ο Συνέδριο του ΚΚ Κούβας που άρχισε την περασμένη Παρασκευή.

Στην εισήγηση της Κεντρικής Επιτροπής, που παρουσίασε την πρώτη μέρα ο απερχόμενος Α΄ Γραμματέας, Ραούλ Κάστρο, αναφέρονται οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα εξαιτίας της εντατικοποίησης των μέτρων οικονομικού, εμπορικού και χρηματοοικονομικού αποκλεισμού από τις ΗΠΑ, καθώς και τις επιπτώσεις από την πανδημία. Σημείωσε ότι απαιτείται ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα στην εφαρμογή των μέτρων για άνοδο της παραγωγής που έχουν αποφασιστεί, ιδιαίτερα στο ζήτημα της μείωσης των εισαγωγών και ειδών διατροφής και την εξοικονόμηση Ενέργειας. Κατήγγειλε ακόμα την προσπάθεια των ΗΠΑ να δυσφημίσουν την πρωτοπόρα διεθνιστική συνεισφορά της μπριγάδας των γιατρών «Χένρι Ριβ» και συγχάρηκε την προσπάθεια των Κουβανών επιστημόνων που κατάφεραν να εξελίξουν 5 εμβόλια για τον κορονοϊό, από τα οποία τα 3 βρίσκονται στην τελική φάση έγκρισης. Σε άλλο σημείο, καταγγέλλοντας την επιθετικότητα των ΗΠΑ, τόνισε ότι δεν θεωρούν εχθρό τον αμερικανικό λαό και ότι «οι πολιτικές και ιδεολογικές διαφορές δεν αποτελούν εμπόδιο για μια πολιτισμένη και με σεβασμό σχέση» με τις ΗΠΑ, χωρίς η Κούβα να διαπραγματεύεται τις αρχές και τις αξίες της.

το τέλος της εισήγησης, ο Ρ. Κάστρο, που θα συμπληρώσει τον Ιούνη τα 90 του χρόνια, επισήμανε ότι ολοκληρώθηκε το καθήκον του στην ηγεσία του Κόμματος, τονίζοντας ότι «θα συνεχίσω να υπηρετώ ως ένας ακόμη επαναστάτης μαχητής, έτοιμος να προσφέρω τη συμβολή μου μέχρι το τέλος της ζωής μου (...) Πιστεύω στη δύναμη και την αξία του παραδείγματος και στην κατανόηση των συμπατριωτών μου και κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει ότι όσο ζω θα είμαι έτοιμος να υπερασπιστώ την πατρίδα, την Επανάσταση και τον σοσιαλισμό».

Στη συνέχεια, οι 3 επιτροπές του Συνεδρίου κατέληξαν σε 5 αποφάσεις που εγκρίθηκαν από την Ολομέλεια. Η πρώτη ήταν η έγκριση της εισήγησης. Ακολούθησε η απόφαση για την επικαιροποίηση της αντίληψης του οικονομικού και κοινωνικού μοντέλου της Κούβας, διαδικασία που επισημαίνεται ότι «στηρίζει τους κύριους μετασχηματισμούς για την ενοποίηση και τη συνέχεια της Επανάστασης με βάση τις δυνατότητές μας. Μεταξύ των κύριων μετασχηματισμών είναι: Η εδραίωση του ρόλου της σοσιαλιστικής ιδιοκτησίας όλων των ανθρώπων στα βασικά μέσα παραγωγής, η αναγνώριση και διαφοροποίηση των διαφορετικών μορφών ιδιοκτησίας και διαχείρισης που διασυνδέονται, η συνολική βελτίωση του συστήματος σχεδιασμένης οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης και του κράτους ως οργανωτή, συντονιστή και ρυθμιστή όλων των παραγόντων της οικονομίας, ιδίως η αποκέντρωση των αρμοδιοτήτων σε εδαφική βάση». Επίσης επισημαίνεται χαρακτηριστικά ότι «είναι απαραίτητο να αποτραπεί οι παραγωγοί και όσοι ασχολούνται με το εμπόριο, ανεξάρτητα από τη μορφή ιδιοκτησίας ή διαχείρισης, να προωθούν κακές πρακτικές, κερδοσκοπία και κινήσεις που αντιβαίνουν στα συμφέροντα και τις αρχές της κοινωνίας».

Η επόμενη απόφαση αφορά στην επικαιροποίηση των κατευθυντήριων γραμμών της Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Κόμματος και της Επανάστασης, όπου συγκεκριμενοποιούνται τα μέτρα που θα υπηρετήσουν την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη. Ακολούθησαν αποφάσεις για το ρόλο του κόμματος και την αναγκαία πολιτική στελεχών για την υλοποίηση των αποφάσεων.

Τη Δευτέρα ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα για την εκλογή της νέας Κεντρικής Επιτροπής, η οποία στην πρώτη της συνεδρίαση εξέλεξε Α΄ Γραμματέα της τον Πρόεδρο της χώρας, Μιγκέλ Ντίας Κανέλ, και άλλα 13 μέλη στο Πολιτικό Γραφείο.

Έχει διαβαστεί 479 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καθαρός
Καθαρός
Θερμοκρασία 3 °C
Άνεμος ΒΒΔ 2-5 μποφόρ

Τρίτη, 18 Ιανουαρίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία -2 ως 8 °C
Άνεμος Β 3-6 μποφόρ

Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 1 ως 7 °C
Άνεμος Α 1-3 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 273 επισκέπτες και 1 μέλος.